Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ELNÖKI BESZÁMOLÓ 2008-2010 2010. Prof. Dr. Hanusz Árpád.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ELNÖKI BESZÁMOLÓ 2008-2010 2010. Prof. Dr. Hanusz Árpád."— Előadás másolata:

1 ELNÖKI BESZÁMOLÓ 2010. Prof. Dr. Hanusz Árpád

2 EMBLÉMÁNK

3 CÉLKITŰZÉS 1.) A MEGYEI SZERVEZET ZAVARTALAN MŰKÖDÉSÉNEK BIZTOSÍTÁSA
2.) KORDINÁCIÓS MUNKA A PROGRAMOK SZERVEZÉSÉBEN ÉS A PROGRAMOK SZÍNVONALÁNAK JAVÍTÁSÁBAN 3.) HATÉKONYABB MARKTING MUNKA, KIADVÁNYOK ÉS INTERNETES ELÉRÉSEK BIZTOSÍTÁSÁVAL.

4 MEGVALÓSULÁS Helyi, regionális, valamint az országos szakkiállításokon való aktív részvétel A szervezet munkájának zavartalan biztosítása érdekében folyamatos és eredményes pályázás az NCA pályázatokon. A turisztikai vonzerővel bíró rendezvények színvonalának javítása Határon átnyúló kapcsolatok ápolása érdekében kárpátaljai és erdélyi kapcsolatok erősítése.

5 MEGVALÓSULÁS II. Leader programok támogatása, segítése
Sikeres pályázat a határon átnyúló kapcsolatok elmélyítésére a TDM szervezet megalakítására és tagjaink továbbképzésére Folyamatos harc a rendezvények minőségének és marketing munkájának javítása érdekében

6 KÜLFÖLDI KAPCSOLATOK Az „EU Házhoz Jön” program keretében több előadást tartottam a magyar falusi turizmusról Erdélyben, Kárpátalján, Horvátországban és Szlovákiában E munka sikerét és eredményességét bizonyítja, hogy a határon túli vidéki magyarság kitörési pontnak tekinti a falusi turizmust és igényelte a szervezett továbbképzést.

7 ORSZÁGOS ELVÁRÁSOK Részvétel az Országos Szövetség által indított minőségbiztosítási programban. Régi minősítők továbbképzése, új minősítők kiképzése. Kőrösi Miklósné, Danó Sándorné, Sarkadi Pál. Az Országos Szövetség elvárásának megfelelően a vendégfogadók újraminősítésének szorgalmazása.

8 MEGYEI TENNIVALÓK Kiadványaink: Katalógus Térkép
Rendezvény meghívók támogatása Célzott marketing e-levelezés formában Meghívók szétküldése Direkt marketing – gasztronómiai megjelenés Bp.-en és más megyékben.

9 MEGYEI TENNIVALÓK II. Tagdíj befizetési morál- ROMLOTT viszont nem emeltünk. TAGDÍJAK: megyei önkormányzat Ft.- Kiadványok saját pénzből. Az utóbbi 4 évben.

10 KÉPZÉS, OKTATÁS A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium valamint az Új Kézfogás Alapítvány támogatásával Kárpátalján 3 Falusi Vendéglátó OKJ-s tanusítványt adó tanfolyamot szerveztünk. Ezzel együtt Kárpátalján több mint 500 főt képeztünk ki szakképzett vendégfogadónak úgy, hogy erősítettük az itt élők magyarságtudatát és hozzájárultunk a határon túl élő magyarok életminőség javításához.

11 PÁLYÁZATI MUNKA Az elmúlt években Kárpátalján az Ukrán Magyar Területfejlesztési Irodával és a Beregszászi TOURINFÓ irodával szorosan együtt működtünk. Közösen pályáztunk a határon átnyúló TDM szervezet létrehozására. Sikeres pályázat – tagjaink szakmai továbbképzésére.

12 RIB MUNKA Természetesen aktívan képviselem a FATOSZT az Észak Alföldi Regionális Idegenforgalmi Bizottságban már 12 éve. A bizottság alelnökeként jelentős szerepem volt abban, hogy a régió operatív fejlesztési programjában a turizmus azon belül is a falusi turizmus jelentős helyet kapjon és támogatható legyen.

13 ÖNMAGUNK MEGHATÁROZÁSA
A vidéki ( falusi) turizmus fő vonzerőiként a természet közelsége, a még élő tradíciók (tárgyi, szellemi, kulturális, valamint termelési hagyományok), a vidéki életmód, a családias miliő, az emberi kapcsolatok emelhetők ki. Mindezek azonban nem egy meghatározott turizmus-változat alapját jelentik, hanem a sokszínű, tájegységenként, településenként, de akár vendégfogadóként is eltérő kínálat, a falusi turizmus számos típusának, specializálódásának kialakulásához nyújt kiváló lehetőséget.

14 JÖVŐKÉP A megyei szervezet elkötelezett az olyan, kis léptékű, fenntartható turisztikai fejlesztések mellett, melyek integrálják, erősítik és hasznosítják a környezeti, kulturális és helyi közösségi értékeket, a falusi turizmus megfelelő elismertetésére törekszünk, amely számos hátrányos helyzetű vidéki térség életében és túlélésében játszik fontos szerepet,

15 JÖVŐKÉP II. Szorgalmazzuk, hogy a politikai irányvonalak és törvényi keretek olyan módon kerüljenek alkalmazásra, hogy az lehetőséget adjon és erősítse a falusi, vidéki emberek tevékenységeit és vállalkozásait, non-profit és civil szervezetek munkáját és szolgáltatásait, a vidéki térségek több lábon állásának érdekében, elkötelezettek vagyunk a falusi turizmus piaci alapú szemlélete mellett, ahol a vidéki értékek a különböző piaci szegmensek értékelésére alapozhatók,

16 JÖVŐKÉP III. A megfelelő turisztikai termékek fejlesztése érdekében, az erőforrások jobb helyi, és kistérségi (TDM) turizmus menedzsmentjének kialakítását és működtetését szükségesnek tartjuk, amely helyi és térségi turizmus összefogást, igényel, a helyi, kistérségi és régió sajátos élményt nyújtó szolgáltatásainak kialakítása, biztosítása és termékcsomagok létrehozása egyik legfontosabb feladatunk, amiben turisztikai szolgáltatást nyújtóknak nagy a szerepük,

17 JÖVŐKÉP IV. szakmai továbbképzéssel, tanácsadással, minősítések elvégzésével kívánjuk segíteni a meglévő és jövőbeni szolgáltatókat, a turizmus minőségi fogadóképességének megteremtésével szeretnénk elősegíteni a vidék, a falvak fejlesztését, bővíteni és korszerűsíteni szeretnénk az internet segítségével az információs rendszerünket, nemzetközi összefogás keretében, a kölcsönösség alapján szeretnénk a Kárpát-medence falusi és agroturizmusát piacra segíteni.

18 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "ELNÖKI BESZÁMOLÓ 2008-2010 2010. Prof. Dr. Hanusz Árpád."

Hasonló előadás


Google Hirdetések