Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Magyarország Természeti Kincsei

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Magyarország Természeti Kincsei"— Előadás másolata:

1 Magyarország Természeti Kincsei

2 Magyarország Természeti Kincsei
Mátra Tavak Folyók Hortobágy Cseppkő barlangok

3 Mátra A mátra, mint az Északi-középhegység része ,származása szerint Európa legnagyobb fiatal vulkáni övezetéhez tartozik. Itt emelkedik hazánk legmagasabb pontja a Kékes( 1014 méter)

4 Mátra A Mátra nagyon jó kiránduló hely is egyben. Sokan látogatják egyaránt télen is és nyáron is. Nyáron lehetőségünk van túrázni,télen pedig síelni.

5 Folyók Duna Tisza Rába Dráva Hernád Maros Kraszna Zagyva Szamos

6 Tavak Balaton Velencei-tó Fető-tó

7 Balaton Balaton (becenevén „a magyar tenger”) Közép-Európa legnagyobb tava. Magyarország vízrajzának meghatározó eleme .Magyarországon ez a turisztikailag leglátogatotabb hely.

8 Balaton Nyáron sok (szabad)-strand nyitja meg a kapuit. Rengetek üdülőhellyel és szórakozási lehetőségekkel. Télen Jégkorcsolyázási lehetőségek várják az oda látogatókat.

9 Velencei-tó A Velencei-tó Magyarország harmadik legnagyobb természetes tava. Kedvező természeti és földrajzi adottságainak, valamint a mederszabályzásnak köszönhetően a Balatonhoz hasonlóan hazánk egyik legkedveltebb üdülőhelye.

10 Fertő-tó A Fertő Magyarország északnyugati határa mentén, Sopron közelében található lefolyástalan tó A Fertő mintegy 20 ezer éves, Közép-Európa harmadik legnagyobb állóvize és Európa legnyugatabbra fekvő sztyepptava és szikterülete . Nagyobb része Ausztriához, a többi pedig Magyarországhoz tartozik. LEFOLYÁSTALAN TÓ: olyan zárt területek amelyek megtartják a vizet és nincs kifolyásuk más vizekhez.

11 Hortobágy A gyéren lakott vidék nagy része nemzeti park . A hortobágyi puszta és a hozzá társított alföldi pásztor- és betyár romantika az ország egyik Idegenforgalmi vonzereje.

12 Cseppkőbarlangok Pávölgyi cseppkőbarlang:
A barlang máig feltárt hossza 19 km, ebből a túraútvonal 500 méter. Ez Magyarország második leghosszabb barlangja. Leginkább cseppköveiről nevezetes, bár sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók és a hévizek által kioldott gömbszerű oldásformák. Változatos, csillogó kalcitkristályok és kagylólenyomatok csodálhatók meg. A meseszerű cseppkövek, különleges szikla alakzatok évezredek óta változatlan formában várják a látogatót.

13 Pávölgyi cseppkőbarlang

14 Forrás: Google képek Wikipédia
Magyar hirlap ( Mátra információs ooldal ( Budapest.com (

15 Köszönöm a figyelmet! Készíette: Varjasi Barbara


Letölteni ppt "Magyarország Természeti Kincsei"

Hasonló előadás


Google Hirdetések