Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Azok a 60-as, 70-es évek ! Azok a 60-as, 70-es évek ! Ha másért nem is volt szép, egyért biztos, akkor voltunk fiatalok !!  Ha másért nem is volt szép,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Azok a 60-as, 70-es évek ! Azok a 60-as, 70-es évek ! Ha másért nem is volt szép, egyért biztos, akkor voltunk fiatalok !!  Ha másért nem is volt szép,"— Előadás másolata:

1

2 Azok a 60-as, 70-es évek ! Azok a 60-as, 70-es évek ! Ha másért nem is volt szép, egyért biztos, akkor voltunk fiatalok !!  Ha másért nem is volt szép, egyért biztos, akkor voltunk fiatalok !!  Egy korszak, amit megéltünk, és itt nem pusztán nosztalgiát, sokkal inkább az elmúlt évtizedek képeit láthatod!!! Ha másért nem is volt szép, egyért biztos, akkor voltunk fiatalok !!  Ha másért nem is volt szép, egyért biztos, akkor voltunk fiatalok !!  Egy korszak, amit megéltünk, és itt nem pusztán nosztalgiát, sokkal inkább az elmúlt évtizedek képeit láthatod!!! Automata képváltás – zenével ! Készítette:Kizzé

3 1964-ben megtörtént a Szentszék és a Magyar Állam kiegyezése. 1964-ben megtörtént a Szentszék és a Magyar Állam kiegyezése. 1964-ben megtörtént a Szentszék és a Magyar Állam kiegyezése.

4 „A krumpli leves, az legyen krumpli leves „… hangzott az elhíresült mondata ! „A krumpli leves, az legyen krumpli leves „… hangzott az elhíresült mondata ! ‘63-ban elindult a konszolidáció, az enyhülés folyamata. ‘63-ban elindult a konszolidáció, az enyhülés folyamata. ‘63-ban elindult a konszolidáció, az enyhülés folyamata. A két kép jól kifejezi, hogy Kádár - a szerény lehet ő ségéhez képest - külön úton járt ! A két kép jól kifejezi, hogy Kádár - a szerény lehet ő ségéhez képest - külön úton járt ! A két kép jól kifejezi, hogy Kádár - a szerény lehetőségéhez képest - külön úton járt !

5 Gyermekként úttör ő k voltunk, felvonultunk Május elsején. Gyermekként úttör ő k voltunk, felvonultunk Május elsején.

6 Azután a középiskolában - egyetemen KISZ tagok lettünk. Azután a középiskolában - egyetemen KISZ tagok lettünk. Mint bárki más  Mint bárki más 

7 Micsoda mámorító élvezet volt a Bambi után – valamikor ‘69 körül - el ő ször Cola Colát inni !!!! Micsoda mámorító élvezet volt a Bambi után – valamikor ‘69 körül - el ő ször Cola Colát inni !!!!

8 Emlékszel még……. Emlékszel még…….

9 Akikért rajongtunk Akikért rajongtunk

10 a Budapesti Ifjúsági parkban, és a Budai Parkszínpadon és a Budai Parkszínpadon Hol ? Hol ?

11 Volt nekünk egy MALÉV-ünk ……(is)

12 Ilyen lett ‘64 után! Ilyen volt ‘61-ig: Azért közben épült - szépült ez a kicsi ország. Azért közben épült - szépült ez a kicsi ország. az Erzsébet híd régen

13 Ez például az els ő metró építése ! Ez például az els ő metró építése ! ( az 1894-’96-ban épült kisfödalatti után ) Blaha Lujza tér Kálvin tér Ismer ő s a helyszín?

14 ….na jó, a betonpálya „kicsit” zötyög ő s volt  ‘64-ben elkezd ő dött az M1- M7 közös kivezet ő szakasza, majd utána az M7 autópálya építése.

15 Minden er ő m ű vünk építése a ‘60-as években kezd ő dött. Visontai hőerőmű Paksi atomerőmű Kiskörei vízerőmű Százhalombattai hőerőmű

16 Egy kis divat ő rület Egy kis divat őrület

17 ….és amire oly nagyon büszkék voltunk: íme a „FAROS”  ÉletképekÉletképek

18 A „keleti blokkban” autóbusz gyártásban mi voltunk a profik ! A „keleti blokkban” autóbusz gyártásban mi voltunk a profik ! Az Ikaruszok a világ minden országát meghódították Nem csak a „szigetlakóknak” volt emeletesük ! Most ájulj el!! Külföldre emeletes csuklóst készítettünk !!!

19 Ezekkel száguldoztunk akkoriban …és ezzel 

20 Ezek saját készítményeink  Berva moped Csepel 125 Panni robogó Pannónia 250 Oldalkocsis Pannónia 250 voltak 

21 A lakások elektronikai és háztartási gépei.

22 És ha már a lakásnál tartunk: A ‘60-as, ‘70-es években épült fel – szerte az országban - majd az összes KISZ és egyéb nev ű lakótelep, Több százezer lakással! Egészen pontosan: 445.355.- Db. A ‘60-as, ‘70-es években épült fel – szerte az országban - majd az összes KISZ és egyéb nev ű lakótelep, Több százezer lakással! Egészen pontosan: 445.355.- Db. http://www.varosrehabilitacio.net/media/files/Lakotelepek/3lakotelepek_helyzete.pdf

23 Szakszervezetünk egyetlen feladata az üdülési utalványok szétosztása volt. Szakszervezetünk egyetlen feladata az üdülési utalványok szétosztása volt. A közeli és távoli szocialista országokból mindenki itt nyaralt nálunk, a „vidám barakkban” !!

24 VÉGE VÉGE Azok a 60-as, 70-es évek ! Azok a 60-as, 70-es évek !


Letölteni ppt "Azok a 60-as, 70-es évek ! Azok a 60-as, 70-es évek ! Ha másért nem is volt szép, egyért biztos, akkor voltunk fiatalok !!  Ha másért nem is volt szép,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések