Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az 1950-es évek A rock forradalma. A zenei stílusok A korszakban jellemz ő zenei m ű fajok:  Blues  Gospel  Folk  Country  Jump blues  Chicago blues.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az 1950-es évek A rock forradalma. A zenei stílusok A korszakban jellemz ő zenei m ű fajok:  Blues  Gospel  Folk  Country  Jump blues  Chicago blues."— Előadás másolata:

1 Az 1950-es évek A rock forradalma

2 A zenei stílusok A korszakban jellemz ő zenei m ű fajok:  Blues  Gospel  Folk  Country  Jump blues  Chicago blues  Swing  Boogie-woogie  R&B  Rock and roll Hangszerek  Elektromos gitár  Nagyb ő g ő  Basszusgitár  Dob  Zongora  Szaxofon

3 Öltözködés -Farmer nadrág -Fekete/barna b ő r dzseki -Felhajtott gallér -Csíkos vagy fehér ing, esetleg atléta -Felzselézett haj

4 A közéletben A TV és rádió rádió terjedésével a zene a közéletbe is betört. Mivel a fiatal Korosztályok igencsak fogékonyak voltak az új dolgokra, hamar megváltoztatta az életüket a zene. Háttérbe szorult értékrendjükben a család és inkább a közösségi életre törekedtek, „lázadtak” a szüleik szabályai ellen. Ő ket hívjuk teenagereknek.

5 A feketék közéletében A feketék életében is jelent ő s szerepet játszott a zene. Bár ő ket még kiközösítették, illetve minden kapcsolatot próbáltak velük elzárni, a hatások ő ket is elérték, habár náluk a Rock and roll nem volt olyan jelent ő s, mint a Blues vagy a Jazz. A templomokban már korábban elterjedt náluk az éneklés. Ezt Gospel-nek hívjuk.

6 A reklámokban A zene és a stílus futót ű zként terjedt, így a nagyobb cégek is kezdtek rájönni, hogy mekkora reklámlehet ő ség rejlik ebben. A reklámok egyre inkább terjedtek és a termékek sokkal gyorsabban jelentek meg a közéletben. Így a Coca Cola és az EXTRA kátrányos „finom” cigaretta.

7 Hírességek Sok híresség került ki ebben az id ő ben. Többségük viszonylag fiatalon (50 éves korában) elhunyt, közülük néhányan még ma is élnek és alkotnak. Elvis PresleyChuck BerryBill HaleyRichard Wayne Penniman

8 Vége Készítette: Komáromi Máté Balla Dániel

9


Letölteni ppt "Az 1950-es évek A rock forradalma. A zenei stílusok A korszakban jellemz ő zenei m ű fajok:  Blues  Gospel  Folk  Country  Jump blues  Chicago blues."

Hasonló előadás


Google Hirdetések