Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A rock forradalma Az 1950-es évek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A rock forradalma Az 1950-es évek."— Előadás másolata:

1 A rock forradalma Az 1950-es évek

2 A zenei stílusok Hangszerek A korszakban jellemző zenei műfajok: Blues
Gospel Folk Country Jump blues Chicago blues Swing Boogie-woogie R&B Rock and roll Hangszerek Elektromos gitár Nagybőgő Basszusgitár Dob Zongora Szaxofon

3 Öltözködés Farmer nadrág Fekete/barna bőr dzseki Felhajtott gallér
Csíkos vagy fehér ing, esetleg atléta Felzselézett haj

4 A közéletben A TV és rádió rádió terjedésével a zene a közéletbe is betört. Mivel a fiatal Korosztályok igencsak fogékonyak voltak az új dolgokra, hamar megváltoztatta az életüket a zene. Háttérbe szorult értékrendjükben a család és inkább a közösségi életre törekedtek, „lázadtak” a szüleik szabályai ellen. Őket hívjuk teenagereknek.

5 A feketék közéletében A feketék életében is jelentős szerepet játszott a zene. Bár őket még kiközösítették, illetve minden kapcsolatot próbáltak velük elzárni, a hatások őket is elérték, habár náluk a Rock and roll nem volt olyan jelentős, mint a Blues vagy a Jazz. A templomokban már korábban elterjedt náluk az éneklés. Ezt Gospel-nek hívjuk.

6 A reklámokban A zene és a stílus futótűzként terjedt, így a nagyobb cégek is kezdtek rájönni, hogy mekkora reklámlehetőség rejlik ebben. A reklámok egyre inkább terjedtek és a termékek sokkal gyorsabban jelentek meg a közéletben. Így a Coca Cola és az EXTRA kátrányos „finom” cigaretta.

7 Hírességek Elvis Presley Chuck Berry Richard Wayne Penniman Bill Haley Sok híresség került ki ebben az időben. Többségük viszonylag fiatalon (50 éves korában) elhunyt, közülük néhányan még ma is élnek és alkotnak.

8 Készítette: Komáromi Máté Balla Dániel
Vége Készítette: Komáromi Máté Balla Dániel

9


Letölteni ppt "A rock forradalma Az 1950-es évek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések