Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szigetszentmiklós Készítette:Haász Valter. Rövid története: Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, 1986. január 1. óta város. Ásatások alapján.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szigetszentmiklós Készítette:Haász Valter. Rövid története: Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, 1986. január 1. óta város. Ásatások alapján."— Előadás másolata:

1 Szigetszentmiklós Készítette:Haász Valter

2 Rövid története: Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, 1986. január 1. óta város. Ásatások alapján valószínűsíthető, hogy kelta és ókori római település állt a mai város területén. A településen végzett kutatások alapján, az őskor óta lakott helyen a honfoglaló magyarok fejedelmi törzse telepedett meg Árpád vezetésével. A sziget nevét Árpád főlovásza, Csepel ispán (aki itt telepedett le) kölcsönözte. Szigetszentmiklóst elsőként 1264. október 14-én említi IV. Béla levele, melyben ír az akkori falu templomáról is. Szigetszentmiklós és környezete a Kádár-rendszer alatt stratégiai fontosságú része volt az országnak, a közelben volt repülőgép-, autó- és acélgyár, katonai repülőtér, laktanya, valamint számos ipari és katonai létesítmény. A kiemelt szerepet az is jelzi, hogy a Duna-menti gátrendszer szigetszentmiklósi szakasza helyenként két-három méterrel magasabb, mint a folyó más szakaszainál.

3 Szigetszentmiklós látnivalói: Szigetszentmiklós Helytörténeti Múzeum:A lakihegyi adótorony: Tanösvény:

4 Szigetszentmiklós látnivalói: Városháza: Ádám Jen ő emlékház: Sárgaház:

5 Programok: Húsvét: Húsvéti hangverseny:

6 Vége: Készítette:Haász Valter Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Szigetszentmiklós Készítette:Haász Valter. Rövid története: Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, 1986. január 1. óta város. Ásatások alapján."

Hasonló előadás


Google Hirdetések