Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Somogybükkösd. Fekvése A település megközelíthető - Nagykanizsa vagy Csurgó felől - közúton. A település megközelíthető - Nagykanizsa vagy Csurgó felől.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Somogybükkösd. Fekvése A település megközelíthető - Nagykanizsa vagy Csurgó felől - közúton. A település megközelíthető - Nagykanizsa vagy Csurgó felől."— Előadás másolata:

1 Somogybükkösd

2 Fekvése A település megközelíthető - Nagykanizsa vagy Csurgó felől - közúton. A település megközelíthető - Nagykanizsa vagy Csurgó felől - közúton. Somogybükkösd a zalai határhoz közeli dombvonulaton húzódó közút "Hétszergörbe" szakaszának egyik faluja. Somogybükkösd a zalai határhoz közeli dombvonulaton húzódó közút "Hétszergörbe" szakaszának egyik faluja.

3 Története A község 1462-ben Bykes-ként szerepel egy oklevélben. A község 1462-ben Bykes-ként szerepel egy oklevélben. 1486-ban a berzencei uradalomhoz tartozott. 1486-ban a berzencei uradalomhoz tartozott. Egymást váltották földesurai, az 1660. évi dézsmaváltság jegyzék szerint a Zrínyi családé volt. Egymást váltották földesurai, az 1660. évi dézsmaváltság jegyzék szerint a Zrínyi családé volt. 1772. január 22-én vásártartási jogot kapott 1772. január 22-én vásártartási jogot kapott

4 Látnivalók Perczel-kastély: Perczel-kastély: A település legnevezetesebb épülete a ma közösségi házként működő Perczel- kastély. A körülötte lévő park védelem alatt áll. A település legnevezetesebb épülete a ma közösségi házként működő Perczel- kastély. A körülötte lévő park védelem alatt áll.

5 Pincék A régi, vályogfalú, zsúpfedeles pincék - ugyan gyérülő számban - még őrzik az évszázados paraszti építészet jellegzetességeit. A régi, vályogfalú, zsúpfedeles pincék - ugyan gyérülő számban - még őrzik az évszázados paraszti építészet jellegzetességeit.

6 Római katolikus templom (Havas Boldogasszony) Az eredetileg román stílusú, XIII. század való templomot a XVIII. században barokk stílusban átalakították. Az eredetileg román stílusú, XIII. század való templomot a XVIII. században barokk stílusban átalakították. A Havas Boldogasszony tiszteletére felszentelt templom belső berendezése - a fő- és mellékoltárok, a szószék - a XVIII. században, barokk stílusban készült. A Havas Boldogasszony tiszteletére felszentelt templom belső berendezése - a fő- és mellékoltárok, a szószék - a XVIII. században, barokk stílusban készült.Havas Boldogasszony Havas Boldogasszony

7 Címere

8 Perczel kastély

9 Római katolikus templom

10 Térkép


Letölteni ppt "Somogybükkösd. Fekvése A település megközelíthető - Nagykanizsa vagy Csurgó felől - közúton. A település megközelíthető - Nagykanizsa vagy Csurgó felől."

Hasonló előadás


Google Hirdetések