Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Közösségi szolgálat Összeállította: Sütő Szilvia iskolapszichológus.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Közösségi szolgálat Összeállította: Sütő Szilvia iskolapszichológus."— Előadás másolata:

1 Közösségi szolgálat Összeállította: Sütő Szilvia iskolapszichológus

2 Rendelkezések A középiskolákban meg kell szervezni a tanuló közösségi szolgálatának teljesítésével, dokumentálásával összefüggő feladatok ellátását. A tanuló osztályfőnöke vagy az ezzel a feladattal megbízott pedagógus a tanuló előmenetelét rögzítő dokumentumokban az iratkezelési szabályok megtartásával nyilvántartja és folyamatosan vezeti a közösségi szolgálattal összefüggő egyéni vagy csoportos tevékenységet. Az érettségi bizonyítvány kiadásának feltételeként meghatározott ötven óra közösségi szolgálat elvégzése igazolható legkésőbb a tanuló érettségi bizonyítvány kiadásának időpontjára.

3 Hol végezhetik a tanulók? egészségügyi, szociális és jótékonysági, oktatási, kulturális és közösségi, környezet- és természetvédelemi, katasztrófavédelmi, óvodás korú, sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tanulókkal, az idős emberekkel közös sport- és szabadidős területen folytatható tevékenység lehet!

4 Feltételek A fogadó intézménynek mentort kell biztosítani, aki felügyeli a tanuló tevékenységét. Az iskola a 9-11-es tanulók számára lehetőleg egyenletesen elosztva biztosít időkeretet a K.Sz. letöltésére. (a szülő kérésére ettől el lehet térni indokolt esetben ????)

5 Felosztás A koordináló pedagógus és a mentor közösen az 50 órán belül tart legfeljebb 5 óra felkészítő és végül 5 óra szolgálatot lezáró foglalkozást. Az 1 óra idő 60 percet jelent A helyszínre érkezést és hazautazást nem számolhatják el a tanulók. Min. 1 óra, max. 3 óra munka végezhető egyszerre. (!)

6 Feltételek 2 a tanuló naplót köteles vezetni, amelyben rögzíti, hogy mikor, hol, milyen időkeretben és milyen tevékenységet folytatott. jelentkezési lapot kell kitöltenie, amely tartalmazza a közösségi szolgálatra való jelentkezés tényét, a megvalósítás tervezett helyét és idejét, valamint a szülő egyetértő nyilatkozatát, az osztálynaplóban és a törzslapon a kijelölt pedagógusnak dokumentálnia kell a közösségi szolgálat teljesítését, az iskola a teljesítésről igazolást állít ki két példányban, amelyből egy példány a tanulónál, egy pedig az intézménynél marad, az iskola a közösségi szolgálattal kapcsolatos dokumentumok kezelését az iratkezelési szabályzatában rögzíti, az iskola és a felek együttműködéséről megállapodást kell kötni, amelynek tartalmaznia kell a megállapodást aláíró felek adatain és vállalt kötelezettségein túl a foglalkoztatás időtartamát, a mentor nevét és feladatkörét.

7 Bizonyítvány / törzslap „Igazolom, hogy a tanuló a......../........ tanévig........ óra közösségi szolgálatot teljesített. „ (B) „A tanuló teljesítette az érettségi bizonyítvány kiadásához szükséges közösségi szolgálatot „ (TL.)

8 Partnereink Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek Pszichiátriai, és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye – Dáka Homokbödöge Önkormányzat Nemesszalók Önkormányzat Mihályháza Önkormányzat Nagytevel Önkormányzat Malomsok Önkormányzat Nagyacsád Önkormányzat Ugod Önkormányzat Somlóvásárhely Önkormányzat Gróf Eszterházy Károly Múzeum - Pápa Szent Bernát Id ő sek Otthona - Zirc Pápai Mez ő gazdasági és Élelmiszeripari Szakképz ő Iskola – Könyvtár Vahur Állatvéd ő Egyesület – Ajka Magyar Labdarúgó Szövetség – Veszprém Fenyveserd ő Bölcs ő de – Pápa Barátság Klubért Alapítvány – Pápa Polgár ő r Egyesület – Lovászpatona "Thury Vár" Kultrális és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.- Várpalota Hagyományok Hegye Napköziottponos Óvoda – Csögle Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség - Pápa Illetve további partnereinket folyamatosan frissítjük.


Letölteni ppt "Közösségi szolgálat Összeállította: Sütő Szilvia iskolapszichológus."

Hasonló előadás


Google Hirdetések