Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
Egészséges környezet - egészséges gyermek
Barnáné Susa Éva egészségfejlesztő-dietetikus okleveles táplálkozástudományi szakember Tatabánya, december 03.
2
Főbb gondolatok Étkezés: reggeli – tízórai – ebéd – uzsonna – vacsora
Egészséges élelmiszer/táplálkozás Egészséges étkezés alapismeretei Mennyiségi, minőségi étkezés Víz – ásványvíz Energiaital Média – yuotube Napfény - D vitamin Pollen – parlagfű (OTH honlap)
3
Étkezésünk ritmusa Reggeli 25% Tízórai 10% Ebéd 35% Uzsonna 10%
Vacsora 20%
4
Egészséges élelmiszer / táplálkozás
Nem az étel/ital, hanem a táplálkozásunk lesz egészséges Energiatartalom 20-40kcal/ttkg Fehérje 10-15% Szénhidrát 55-60% Zsírtartalom 30% max. (zsírsav összetétel) Sótartalom (Na 200mg – 5g só) Vitamintartalom Rosttartalom 25g/nap (o,5/ttkg) Koleszterin 300mg
5
Címke: Megnevezés Összetétel Tápanyagtartalom Súly Gyártó Tárolás Ár
Allergén anyagok
6
Alternatív táplálkozási formák
Vegetáriánus Nyers étrend 90 napos Atkins Norbi Paleolit Miért lenne tiltva? kodpiszkalo.blog.hu
8
Víz - ásványvíz Karsztvíz
9
Energiaital Cukor Szénsav Koffein – akár 3x annyi, mint 1 kávénak
Tartósítószer Fontos: Szapora pulzus, álmatlanság, hányás Alkohol, gyógyszer, drog Fizikai aktivitás Netes rendelés
10
D vitamin Napfény Naponta perc
11
Pollen Készülék a Polgármesteri Hivatal tetején Heti eredmények
antsz.hu
12
Köszönöm a figyelmet!
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.