Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A hamisított és illegális növényvédő szereknek HuCPA.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A hamisított és illegális növényvédő szereknek HuCPA."— Előadás másolata:

1 A hamisított és illegális növényvédő szereknek HuCPA

2 1.Olyan termékek, amelyeknek az •Az engedélyokirata hiányos, vagy nincs is engedélye; •Nincs érvényes „párhuzamos import engedélye“. 2.Bizonyítottan hamisított dokumentáció alapján engedélyezték. 3.Nem felelnek meg az engedélyezett termék specifikációjának. 4.Hamisított növényvédő szerek, amelyek forgalmazása sérti az eredeti tulajdonos védjegyét és/vagy szabadalmait. Mik azok a hamisított vagy illegális növényvédő szerek??

3 Hamisított vagy illegálisan forgalmazott növényvédő szerek A hamisított és illegálisan forgalmazott növényvédő szerek = nehezen ismerhetők fel, de sokkal veszélyesebbek!!

4  Veszélyeztethetik a termelők/kijuttatók egészségét  Fitotoxicitás, termésveszteség  Környezetkárosító hatásúak lehetnek  Veszélyeztethetik a vadon élő állatokat  Mérgező hatásúak lehetnek a fogyasztókra Milyen károkat okozhatnak?

5 A növények „gyógyszerei“  Egészségünkre ártalmatlanok  Védik a környezetünket  Javítják a termés minőségét, növelik a hozamát  Fokozzák a növénytermesztés biztonságát

6  Az egészséges táplálkozást  Környezetünk védelmét  A termesztés eredményességét  és jövedelmezőségét

7 Védekezzen a hamisítványok ellen! 1.Csak olyan növényvédő szert vásároljon  amelynek jól olvasható címkéje van  a címke tartósan tapad a csomagolásra  a címke feltünteti a gyártó és a forgalomba hozó adatait  az áru eredetiségéhez nem fér kétség

8 Védekezzen a hamisítványok ellen! 2. Csak engedéllyel rendelkező, ismert kereskedőtől vásároljon!

9 Védekezzen a hamisítványok ellen! 3. Növényvédő szer vásárláshoz használjon növényorvos által felírt receptet és kérjen számlát!

10 Védekezzen a hamisítványok ellen! 4. Megbízható forrásból kérjen tanácsot a felhasználásra vonatkozóan és kérje a gyártó cég képviselőjének segítségét az áru eredetiségének felismerhetőségére (speciális jelzések a csomagoló anyagokon)

11 Védekezzen a hamisítványok ellen! 5. Kerülje az olyan árukat, amelyeket különösen kedvező feltételekkel, kiemelkedően olcsó áron ajánlanak zugkereskedők.

12 Állítsuk meg a hamisítványok és az illegális növényvédő szerek forgalmazását és használatát! Egészségünk, környezetünk és szakmánk érdekében fogjunk össze a növényvédő szer hamisítás és illegális forgalmazás ellen!


Letölteni ppt "A hamisított és illegális növényvédő szereknek HuCPA."

Hasonló előadás


Google Hirdetések