Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2006. március 31. Telefonos feladat Biológia órán a diákok a közeli patak vízminőségét vizsgálják. Hogyan tudnak a patakról pontosan 4 dl vizet hozni,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2006. március 31. Telefonos feladat Biológia órán a diákok a közeli patak vízminőségét vizsgálják. Hogyan tudnak a patakról pontosan 4 dl vizet hozni,"— Előadás másolata:

1

2 2006. március 31.

3 Telefonos feladat Biológia órán a diákok a közeli patak vízminőségét vizsgálják. Hogyan tudnak a patakról pontosan 4 dl vizet hozni, ha csak egy 5 dl-es és egy 8 dl-es edény áll rendel- kezésükre?

4 Königsberg

5 1. feladat Egy bevásárlóközpont alaprajza látható a képen. Egy zsebtolvaj az egyik üzletben meglopta az egyik vásárlót, de rögtön helyben leleplezték. A biztonsági kamerák tanúsága szerint a zsebtolvaj minden ajtón egyszer átment. Hányas számú üzletben fogták el a tolvajt?

6

7

8 TetraéderHexaéderOktaéderDodekaéderIkozaéder

9 TetraéderHexaéderOktaéder Dodekaéder Ikozaéder

10

11 2. feladat Egy kémhálózat minden tagja minden taggal közvetlen telefonkapcsolatban áll. A főnökség – spórolás végett – felülvizsgálta a telefon-kapcsolatok szükségességét, 107 kap- csolatot fölöslegesnek talált és megszüntetett. Bizonyítsuk be, hogy a megmaradt telefon- kapcsolatok száma nem lehet 10-zel osztható!

12 0: 2: 6:

13 3. feladat Egy egyszerű gráf éleinek a száma prím- szám. Ha még 10 új élt berajzolnánk, teljes gráfot kapnánk. Hány pontja van e gráf- nak?

14

15

16 Házi feladat Egy házibulin (ahol mindkét nemből egynél többen voltak) a lányok és fiúk először külön váltak; minden lány minden lánnyal és minden fiú minden fiúval koccintott egyszer. Így a lányok közötti koccintások száma 6-tal volt több, mint a fiúk közötti koccintások száma. Éjfélkor aztán a fiúk és a lányok összevegyültek.; ekkor mindenki mindenkivel koccintott egyszer. Hány koccintás hallatszott ekkor?


Letölteni ppt "2006. március 31. Telefonos feladat Biológia órán a diákok a közeli patak vízminőségét vizsgálják. Hogyan tudnak a patakról pontosan 4 dl vizet hozni,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések