Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az igazmondók illetve lovagok mindig igazat mondanak, a hazugmondók illetve lókötők mindig hazudnak, a szeszélyesek, normálisok hol igazat mondanak, hol.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az igazmondók illetve lovagok mindig igazat mondanak, a hazugmondók illetve lókötők mindig hazudnak, a szeszélyesek, normálisok hol igazat mondanak, hol."— Előadás másolata:

1 Az igazmondók illetve lovagok mindig igazat mondanak, a hazugmondók illetve lókötők mindig hazudnak, a szeszélyesek, normálisok hol igazat mondanak, hol hazudnak, de véletlenszerűen, az ingadozók pedig felváltva mondanak igazat illetve hazudnak.

2 Ketten jönnek szembe, A és B. A: Legalább az egyikünk lókötő
Ketten jönnek szembe, A és B. A: Legalább az egyikünk lókötő. Milyenek ők?

3 Három szigetlakóval (X, Y, Z) találkozunk
Három szigetlakóval (X, Y, Z) találkozunk. X: Mindhárman hazudósak vagyunk. Y: Pontosan egy igazmondó van közöttünk. Milyen emberek ők?

4 Az előző feladatban cseréljük ki Y mondatában az igazmondót hazugmondóra, s válaszoljuk meg a kérdést, hogy ekkor Z milyen? Hát X? és Y?

5 Három szigetlakóval (X, Y, Z) találkozunk. X: Y lókötő
Három szigetlakóval (X, Y, Z) találkozunk. X: Y lókötő. Y: X és Z azonos típusú. Milyen Z?

6 Jártam egyszer egy szigeten, ahol a hazugmondók és az igazmondók éltek
Jártam egyszer egy szigeten, ahol a hazugmondók és az igazmondók éltek. Összefutottam egy 10 fős társasággal, és sorban mindegyiküktől megkérdeztem, hogy: – Hány Igazmondó van köztetek? A 10 válasz a következő volt: 7,0,1,3,3,4,5,1,5,3. Hány igazmondóval találkoztam?

7 11 szigetlakóval találkozunk, akik rendre a következőket mondják: Pontosan 1 hazugmondó van köztünk. Pontosan 2 hazugmondó van köztünk. ... Pontosan 11 hazugmondó van köztünk. Kik igazmondók és kik hazudnak?

8 Három szigetlakó (A, B, C) áll a tengerparton. A: B és C azonos típusú
Három szigetlakó (A, B, C) áll a tengerparton. A: B és C azonos típusú. Mit válaszol ekkor C az A és B egyforma típusú kérdésre?

9 Egy sporttagozatos osztályban - ahol mindenki sportol -, atletizálnak, birkóznak és cselgáncsoznak a tanulók. Három olyan diák van, aki mindhárom sportot űzi. Akik pontosan 2 sportot űznek, 10-zel kevesebben vannak, mint azok, akik pontosan egy sportot űznek. Akik csak birkóznak kétszer annyian vannak, mint akik csak atletizálnak, és fele annyian vannak, mint akik csak cselgáncsoznak. Melyik állítás lehet igaz? a) Osztálylétszám: 31 fő. b) Osztálylétszám: 33 fő. c) Osztálylétszám: 35 fő

10 Osztálylétszám: 35

11 András, Béla, Csaba és Dani művészek: van közöttük egy zenész, egy festő, egy énekes és egy író.
András is és Csaba is voltak már az énekes valamelyik koncertjén. Béla és az író modellt ültek a festőnek. Az író írt egy-egy életrajzi regényt Daniról és Andrásról. András sose találkozott Csabával. Kinek mi a foglalkozása ?

12 András: zenész, Béla: énekes,
András és Csaba ott voltak az énekes egyik koncertjén. Béla és az író modellt ültek a festőnek. Az író írt egy-egy életrajzi regényt Daniról és Andrásról. András sose találkozott Csabával. András: zenész, Béla: énekes, Csaba: író, Dani: festő


Letölteni ppt "Az igazmondók illetve lovagok mindig igazat mondanak, a hazugmondók illetve lókötők mindig hazudnak, a szeszélyesek, normálisok hol igazat mondanak, hol."

Hasonló előadás


Google Hirdetések