Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Valóban a majmok bolygója?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Valóban a majmok bolygója?"— Előadás másolata:

1 Valóban a majmok bolygója?
Honnan? Hogyan? Miért? …lett az élet! Sipos Márk

2 Bemutatkozás

3 Bevezetés Evolúció (darwinizmus) Alapja Honnan lett az élet?
Hogyan alakultak ki bonyolult rendszerek, összetett szervezetek? Az ember kialakulása Ev.2.0: adaptív mutagenezis Ev.3.0: szuperszimmetria elmélet Tervezettség (teremtés) Alapja Honnan lett az élet? Hogyan alakultak ki bonyolult rendszerek, összetett szervezetek? Az ember kialakulása Teremtés (~4000 éve változatlanul a Tórában) Intelligens tervezés (design)

4 Evolúciós tévedések, csúsztatások
Ernst Haeckel: biogenetikai alapszabály

5 Evolúciós tévedések, csúsztatások
Kormeghatározási módszerek pontatlansága Állandó kiindulási izotóparány Zárt rendszer Állandó bomlási sebesség – ez a kulcs!!! A bomlási sebesség változhat kozmikus sugárzás, neutrínók, neutronok, b-sugárzás, a kémiai környezet hatására. RATE (Radioactivity and The Age of the Earth) projekt: indirekt kísérleti eredmények arra nézve, hogy a radioaktív bomlás a múltban sokkal gyorsabb lehetett. Túl sok hélium (U és Th bomlásából) a kőzetekben: max év A radioaktív bomlás a teremtési hét, a bűneset vagy az özönvíz során gyorsulhatott fel.

6 Érvek, kutatási eredmények a tervezettség mellett
Mitokondriális Éva – elmélet Egyszerűsíthetetlenül összetettség elve: DNS molekula értelmes kódszótára és bonyolult összetettsége A prokarióta flagellum (csilló) bonyolult összetettsége

7

8 Tények, adatok más-más „szemüvegen” keresztül
Ember kialakulása – átmenetinek vélt formák?

9 Tények, adatok más-más „szemüvegen” keresztül
Fosszilis tévedések Evolúció: A mai folyamatok lassúak, így régen is lassúak voltak. A geológiai formációk évmilliók alatt alakultak ki. Teremtés: Rövid időskála, gyors folyamatok. Gyors megkövesedés (pl. Knaresborough, Yorkshire: 3-12 hónap)

10 Eredmények, következmények
Evolúció (darwinizmus) Rasszizmus, fasizmus Értékrend hiánya (farkastörvények) Céltalanság (Merre tartunk?) Tervezettség (teremtés) Céltudatosság Értékesség-tudat (M)értékrendszer Kontroll, elszámoltathatóság

11 Teremtés Nem lehet összeegyeztetni az evolúcióval:
Bibliai tények (teremtés, első emberpár, özönvíz,…) Újszövetség kijelentése: Rómaiakhoz írt levél Csodálatos Teremtő csodálatos, egyedi alkotásai vagyunk Választ ad a „Miért…?”-kérdésekre (Miért élek? Mi értelme az életnek? Van-e és ki az igazi, a nagy ő?) Szerviz és Garancia „A bűn egy ember (Ádám) által lépett be a világba. A bűn által pedig a halál, amely minden embert elért. Minden embernek meg kell halnia, mert mindenki vétkezett.” (Róma 5:12) „Egy ember bűne minden ember számára ítéletet eredményezett. Ugyanígy, amit az a másik ember – Jézus Krisztus – Isten akarata szerint elvégzett, az minden ember számára lehetővé tette, hogy Isten elfogadja, és örökké éljen.” (Róma 5:18) „Te alkottad veséimet, Te formáltál anyám méhében. Magasztallak Téged, mert félelmes és csodálatos vagy; csodálatosak alkotásaid és lelkem jól tudja ezt.” (Zsoltár 139:13-14) „Mert csak Én tudom, mi a tervem veletek – így szól az ÚR: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek.” (Jeremiás 29:11)

12 Köszönöm a figyelmet!

13 ?????????


Letölteni ppt "Valóban a majmok bolygója?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések