Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Duális felsőfokú képzés a PMMIK-n. 1.A duális jellegű képzési forma bevezetésének elsődleges célja a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Duális felsőfokú képzés a PMMIK-n. 1.A duális jellegű képzési forma bevezetésének elsődleges célja a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolása."— Előadás másolata:

1 Duális felsőfokú képzés a PMMIK-n

2 1.A duális jellegű képzési forma bevezetésének elsődleges célja a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolása. 2.Az országosan is újszerű képzésben a hallgatók amellett, hogy gyakorlatot szereznek szakmájukban, az elméleti tudásukat is bővítik a szakmai gyakorlat során. 3.A kialakított képzési rendszerben olyan versenyképes munkavállaló kerül ki az iskolapadból, aki azonnal – több hónapos vagy akár többéves továbbképzés és további anyagi ráfordítás nélkül is –, képes belépni a munka világába. 4.A képzést a hagyományosnál lényegesen hosszabb vállalati gyakorlat, valamint a szervezetek és a hallgatók közötti sokkal szorosabb kapcsolat jellemzi.

3 A szakma megtanulásához szükséges idő megoszlik a felsőoktatási intézmény és a gazdaság között Folyamatos visszajelzést ad a gazdasági igényekről, így a képzés gyorsan tud arra reagálni Az elmélet és a gyakorlat összekapcsolása növeli a képzés színvonalát - gazdasági szakemberek is oktatnak Flexibilis képzés, amely a vállalatok igényeihez igazodik A hallgatók lemorzsolódása lényegesen kisebb Elmélet Gyakorlat

4 Tárgyi tudás Iskola Cég Elmélet Gyakorlat Duális képzés Szociális kompetenciák Iskola Cég Prezentáció Kommunikáció Módszer kompetenciák Iskola Cég Analízis/szintézis Projektmunka

5 1.A duális képzés során minden félév elméleti oktatással kezdődik. Ekkor megismerkedhetsz a mérnöki munkához szükséges elméleti tudnivalókkal. 2.Ezt követően a vállalat munkatársai megmutatják, hogy a vállalat az ismeretanyagot hogyan alkalmazza a gyakorlatban. 3.A vizsgaidőszakban a főiskolával közösen felmérjük, mennyire sikerült elsajátítanod az elméleti és gyakorlati tudnivalókat. 4.A tavaszi félév a vizsgaidőszakkal még nem fejeződik be! 5.Június végén, július elején tovább folytatod a vállalat tevékenységének és munkafolyamatainak megismerését. Projektfeladatokon keresztül, a közös munka során tovább mélyítheted elméleti tudásodat.

6 Valódi problémákkal és megoldásokkal találkozhatsz Rendszeres jövedelmet kapsz Vállalati képzéseken vehetsz részt Megismered a cég életét Elismert diplomát kapsz, biztonságosan tervezhető életpályát kezdhetsz Modern gyakorlati ismereteket szerezhetsz Kiváló munkaerőpiaci lehetőségeid lesznek

7 aki átmenet nélkül, azonnal – több hónapos vagy akár több éves továbbképzés és további anyagi ráfordítás nélkül is – munkába állítható aki versenyképes diplomával rendelkezik Olyan szakembert kap: aki rendelkezik a munkavégzéshez szükséges szakmai és személyes készségekkel

8 1.A hallgató vegyen részt minden elméleti oktatáson és gyakorlaton. 2.Jó eredménnyel teljesítse tanulmányait. 3.A gyakorlatokon igyekezzen minél jobban felhasználni a megszerzett elméleti ismereteit. 3.Aktívan vegyen részt a vállalat projektjeinek megvalósításában.

9  felvételt nyersz a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karán meghirdetett Gépészmérnök alapszakra Részt vehetsz a „duális” képzésben, amennyiben:  és megfelelsz az vállalatnál történő kiválasztási eljáráson.

10

11 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Duális felsőfokú képzés a PMMIK-n. 1.A duális jellegű képzési forma bevezetésének elsődleges célja a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések