Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Daganatkezelési Problémák: módok: • HAGYOMÁNYOS: 1Műtéti eltávolítás Maradék sejtek, nyúlványok Hozzáférhetőség 2Besugárzás Áttétek 3Kemoterápia Hatásosság,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Daganatkezelési Problémák: módok: • HAGYOMÁNYOS: 1Műtéti eltávolítás Maradék sejtek, nyúlványok Hozzáférhetőség 2Besugárzás Áttétek 3Kemoterápia Hatásosság,"— Előadás másolata:

1

2 Daganatkezelési Problémák: módok: • HAGYOMÁNYOS: 1Műtéti eltávolítás Maradék sejtek, nyúlványok Hozzáférhetőség 2Besugárzás Áttétek 3Kemoterápia Hatásosság, Rezisztencia Mellékhatások • TAPASZTALATI: Hatásmechanizmus? (Pl.: gyógyteák, gombák Aktív hatóanyagok? növénykivonatok stb) • INTUITIV, LOGIKUS, CÉLZOTT Ártalmatlanság és (Pl.:Culevit, Masivet,CV247) Hatékonyság bizonyítása

3 CV 247 ALAPOLDAT A mellékhatás nélküli készítményt a londoni Birodalmi Rákkutató Intézetben fejlesztettük ki a kutyák és emberek rosszindulatú daganatainak önkéntes kezelésére mikor hagyományos (operativ-kemo-sugár-)kezelés elutasított pl. a mellékhatások miatt nem tolerált nem hatásos hatásos de visszatérhet (megelőzés!) daganat vagy szóródás gyanúja van de nem hozzáférhető

4 Dida nevű, 15 éves, kan törpe spicc: 2010. 06. 28-án készült az utlrahang: a szem mögötti képlet jól látható, le is lett mérve. Jobb szemtől rostralisan a szemüregben 1x1 cm átmérőjű denz képlet képlet mögötte kb. 7 mm-es folyadékgyülemmel. Antibiotic and CV247 (2x1ml naponta p/o)

5 Dida: 2010.09. 21-én készült, csak a beteg szem szerepel rajta. CV 247 kezelés folytatva. 2011.09.21. a duzzanat eltűnt.

6 CV 247 lényege: két lábon járó antioxidáció Jobb láb: Redukáló enzimek (SOD) segítése magjuk fémellátásával (Réz, Mangán) Immunerősítés, DNS hibajavítás és Antioxidant effect of C-vitamin depends on the presence of metallic ions Bal láb: Oxidáló enzimek (COX) akadályozása ÉS: Sejtburjánzás elfojtása, sejthalál elősegítése Immunsejtek mozgósítása ( Szalicilát )

7 Szalicilátok gátolják a cyclooxigenáz (COX) enzimeket COX 1 (jelen a szővetekben) és COX 2 (megjelenik tyrozin kinaze és növekedési faktorok hatására, főleg daganatokban, gyulladásokban ) COX enzimek bűnlajstroma: Gyulladáskeltő prostaglandinokat termelnek •melyek rossz közérzetet okoznak •serkentik a ráksejtek szaporodásását •serkentik a daganatsejtek szóródását (metastases)‏ •növelik a daganatok vérellátását •növelik a radio- és kemo- terápia elleni rezisztenciát •csökkentik a (daganat) sejtek természetes elhalását (apoptozisát )‏ MINDEZT GÁTOLJA A SZALICILÁT !

8 Az összetevők: erősítik az immunrendszert, előmozdítják a szervezet antioxidáns folyamatait, gátolják a daganatsejtek és azok vérellátásának burjánzását, terjedését és ellenállóképességét EDDIGI ÉSZLELT VISSZAJELZETT HATÁSOK: csökkentik a hagyományos rákkezelés mellékhatásait növelik a kemoterápia (pl cisplatin) hathatóságát növelik a rákbetegek életminőségét és életelvárását ritkítják az epilepsziások rohamsűrüségét gyorsítják felépülést betegségekből (pl Lyme kór) és műtétekből (pl hasi, szemműtétek, stb)

9 145 rosszindulatú daganatos kutya és macska dokumentált kezelése alapoldatta Nagy–Britanniában: 20 állat kezelésének dokumentálása után engedélyezték a CV 247 hivatalos kipróbálását a 80-as években 51 eset kipróbálása a 90-es években 2 állatorvos ellenőrzése alatt 53 Protokoll alatti eset kipróbálása 2000-től állatorvosi ellenőrzéssel Magyarországon : 21 kutya kezelése Protokoll alatt 6 állatorvos által ÖSSZESEN: 145 eset összesen dokumentálva Protokoll alatt (plusz sok informális visszajelzés állatorvosoktól, gazdiktól)

10 CV 247 toxikus hatásának tanulmánya 18 Beagle kutyában az angliai Huntingdon-ban Egyszeri és dupla adagjai CV 247-nek és víznek (mint kontrol) naponta félévig 3 hím és 3 nőstény fiatal Beagle kutyából álló csoportoknak (összesen 18 kutya). Rendszeresen vett vérminták csak nem-szignifikáns emelkedéseket mutattak ki a szalicilát, réz és mangán szérum szintekben és semmi abnormalitást a vér paramétereiben. Rendszeres klinikai vizsgálatok, viselkedési megfigyelések és az ételfogyasztás és testsúly mérési feljegyzések nem mutattak abnormalitásokat. Boncolásuk nem mutatott ki a CV 247 kezelésnek tulajdonítható elváltozásokat, léziókat és rendellensségeket.

11 EREDMÉNYEK: Megkapta Hazánkban a “Gyógyhatású Készítmény” minősitést vény nélküli forgalmazásra kutyáknak Daganatellenes hatás: az esetek egy negyedében Az előre jelzett élettartam túllépése: esetek felében Életminőség javulása: esetek több mint háromnegyedében

12 Mastocytoma szövettana CV 247 kezelés előtt. Daganatsejtek a subcutisban( *) * 12 havi CV 247 kezelés után. kötőszövet a daganatsejtek helyén (*) *

13 1/ Angliai emberi rákesetek tanulmányai II fázisú tanulmánya 37 különböző rákos páciensnek: 14 prosztata, 12 colorectális, 11 más malignáns daganatos eset: bíztató eredmények, nincs mellékhatás, mangán és réz értékek a szövetekben és vérben nem emelkedtek.

14 2/ Angliai emberi rákesetek tanulmányai 110 prosztata rák eset egyéves tanulmánya, mely a Nátrium szalicilát componens hatását hasonlítja össze a teljes CV 247 készítménnyel: a paciensek egy harmada stabilizálódott hasonló mértékben mindkét csoportban a PSA érték esésével. Néhány esetben emésztési probléma jelentett, de nem bizonyíthatóan a kezelés miatt.

15 3/Angliai emberi rákesetek tanulmányai 36 kevert rák eset, mely miután minden konvencionális kezelés ellenére súlyosbodott, félévi CV 247 kezelést kapott: 10 javult, 12 nem változott, 3 súlyosbodott és 11 abbahagyta a kezelést. Jelentős mellékhatás nem észlelt.

16 4/ Emberek önkéntes hospice kezelése Angliában (némelyikük minden előző kezelés nélkül ) 109 bizonyított rákeset CV 247 kezelése: 31 csak egyszer látott 3 hónap alatt 48 követett 3-12 hónapig 13 követett 1 - 2 évig 17 követett 2 évnél tovább A 109 esetből: 71-ben a tünetek enyhültek, ezekből 21 (egyharmad) mutatott némi rák visszafejődést Csak minimális mellékhatások voltak, főleg szubjektív észlelések. Egyikük sem volt tulajdonítható kizárólag a CV 247 kezelésnek.

17 Tanulmányok a rutin szalicilát-szedésről •Bosetti olaszországi Aszpirin tanulmánya Egy harmaddal kevesebb torok, nyelőcső és száj rákeset volt azokban akik 5 éven át szedtek Aszpirint orvosi tanácsra •Gonzaga NSAID tanulmánya (2009)‏ 300.000 aszpirin vagy más Non-Steroid Anti Inflammatory Drug szedő embernek szignifikánsan kevesebb gyomor és bélcsatorna rákja volt, az azokat nem szedőkhöz képest. •Abnet (NCI) gyomorrák tanulmánya paciens években •311.000 emberben Gyomorrák előfordulása 7 eset volt Aszpirin szedők és 11 volt nem- aszpirin szedőkben 100.000 páciens-év alatt.

18 The Lancet 2010 dec. riportja a Brit Rákkutató Intézet (CRUK) oxfordi kutatóegységétől (vezető: prof Peter Rothwell): Nyolc 4-20 évig tartó tanulmányban résztvevő 25.500 paciens rákelőfordulását összegezte (MTI december 7) Akik naponta szedtek kis dózisban (75 mg) aszpirint orvosi tanácsra, összegezve a rákkockázatuk 21 %- al volt alacsonyabb a nem-szedőkkel szemben. 5 évi szedés után ez 30-40 %-ra nőtt

19 A CV247 Antioxidáns hatásának vizsgálata patkányokban A kemoterápiában használt cisplatinnak jólismert szövetkárosító hatása van a platina oxidatív hatása miatt, mely főleg a vesét károsíthatja. A kísérletben a cisplatin egy enyhe vesekárosítást okozó egyszeri intraperitoneális adagjával indukáltunk oxidatív folyamatokat és szabadgyökök képződését. majd…….

20 A CV247 Antioxidáns hatásának vizsgálata cisplatin kezelt patkányokban Az így kezelt állatok egy részében teljes CV 247-el 14 napos orális utókezelést kezdtünk, és vakon kiértékeltük annak biokémiai hatását és a vese-szövettani védőhatását a cisplatin által kiváltott szabadgyökök megsemmisítésével és az oxidatív stressz és COX-2 aktivitás csökkentésével az utókezelt állatokban, a nem kezeltek állatok paramétereinek való összehasonlításával..

21 Szabadgyökök és reaktiv oxigén (ROS) emelkedés mérése chemiluminescence által (RLU%) egyszeri cisplatin i/p injekció után (3. oszlop) és annak csökkenése az azt követő CV 247 orális 14 napi utókezelés eredményeként (4. oszlop) a májban

22 Szabadgyökök és reaktiv oxigén (ROS) emelkedés mérése chemiluminescence által (RLU%) egyszeri cisplatin i/p injekció után (3. oszlop) és azt követő CV 247 orális 14 napi utókezelés eredményeként (4. oszlop) a szérumban

23

24 cisplatin alone cisplatin & CV247

25 Patkány vesemetszetek immunhisztológiája COX-2 antitesttel, szinerősséggel kimutatván COX-2 aktivitást: KONTROL CISPLATIN KEZELT CISPLATIN+CV247

26 CV 247 összehasonlítása ciszplatinnal Egy pozitív kölcsönhatás (synergizmus) volt észlelhető. A két készítmény együtt alkalmazva hatásosabb volt a legtöbb sejt vonal kulturában, mint külön-külön. Ennek a kölcsönhatásnak további tanulmányozása megy sejt kultúrákban és klinikai tanulmányokban, kombinálva a patkányokban talált vesevédő hatásával a CV 247 szernek. CV 247 jelenleg rutin használatban van a Research Genetic Cancer Centre (RGCC) kemosensitivitási tesztjeiben melyeket egyedi rákbetegek DNS tipizált daganatain alkalmaznak optimális kezelés javasolására.

27 CARDIOXANE (DEXRAZOXANE) •44 évi kutatómunkám alatt a londoni Birodalmi Rákkutató Intézetben (ICRF) dolgoztuk ki egerekben egy kollégával a fenti szívkárosodást megelőző vagy enyhítő Hazánkban is törzskönyvezett gyógyszert, amelyet az Adriamycin (doxorubicin) okozhat a daganatok kemoterápiájában alkalmazva. •Ez egy „chelating agent” mely a pikkelysömör (psoriázis) kezelésére is alkalmasnak látszik önkéntes paciensekben, de arra még nincs törzskönyvezve.(szabadalmi kérvény alatt)


Letölteni ppt "Daganatkezelési Problémák: módok: • HAGYOMÁNYOS: 1Műtéti eltávolítás Maradék sejtek, nyúlványok Hozzáférhetőség 2Besugárzás Áttétek 3Kemoterápia Hatásosság,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések