Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Emberi tényező a vállalkozásvezetésben

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Emberi tényező a vállalkozásvezetésben"— Előadás másolata:

1 Emberi tényező a vállalkozásvezetésben
E-qualitas Vállalkozásfejlesztő Egyesület Badak Béla elnök Okl. könyvvizsgáló

2 A vezetés Vezetés szerepe a vállalkozásban Vezetői tevékenységek
- Feladat meghatározás - Tervezés - Munka és erőforrás elosztás - Minőség és munkatempó ellenőrzés - A terv és teljesítmény összevetése - Terv módosítás 2007. július 10.

3 Vállalkozói tulajdonságok
Nagyfokú önbizalom Céltudatosság Ésszerű kockázatviselési hajlam Nagyfokú elkötelezettség Jó üzleti érzék Nagyfokú rugalmasság: Nagyon fontos része a változásokra való reagálás 2007. július 10.

4 Belső változások Méret változás okozta problémák Növekedés problémái
Változik a belső szerkezet Változnia kell az alkalmazott módszereknek Változnak a vezetéssel szembeni követelmények Az alkalmazkodás elmaradása működési zavarokat, és hatékonyság csökkenést okoz. 2007. július 10.

5 Tipikus hibák A növekedés ellenére régi struktúrában működik a vállalkozás Oktatással csak részben követik a változásokat - általában a szakmai részt A régi módszereket alkalmazzák – pl. kockás füzet Nem is ismerik az új dolgokat 2007. július 10.

6 Külső hatások Tartós sikeresség egyik alappillére a követésük
Piaci környezet változásai Erőforrás változások Külső szabályozórendszer változásai Pl. Új társasági formák megjelenése Új adó és egyéb szabályok Új felelősségi szabályok 2007. július 10.

7 Alkalmazkodás Belső képzés ( önképzés, külső képzések )
Külső szakértők igénybevétele Általában bizonyos szinten már megvan Pl. külső könyvelés Legnagyobb hiányosság Tudatlanságból vagy egyéb ok miatt nem alkalmazkodni. 2007. július 10.

8 Külső szakértők problémái
Nagyon sokszor nem tudatosul a szükségessége Ha külső kényszer miatt kell igénybe venni, szükséges rossz. Pl. könyvvizsgáló Legnagyobb luxus csak aláírásért bármit kifizetni. Nem alakult ki a társadalmi szükségessége és elismertsége Bizalmatlanság, hogy megfelelő tudású szakértővel kerültem-e kapcsolatba. 2007. július 10.

9 Gazdasági tanácsadás problémái
Külső könyvelőnek nincs rá ideje, és a díjban sem tudja érvényesíteni Belső könyvelő csak az addigi gyakorlatára támaszkodik, az önképzés gyakran elmarad Nincs olyan kialakult rendszer amelyben a tanácsadók értékelhetőek lennének. Esetleges éppen kivel kerülünk kapcsolatba 2007. július 10.

10 Eddigi gyakorlat Sokszor a meglévő információs csatornák sincsenek kihasználva Pl. Különböző klubok, internetes fórumok Az adó és adatszolgáltatással kapcsolatos tévedések egyre többe kerülnek. Pl. Mulasztási bírság emelése. Szájhagyomány útján egymásnak ajánlva terjed a jó tanácsadók elérhetősége. 2007. július 10.

11 A tanácsadás hiányának következményei
Legtöbbször nem is tudunk a bennünket ért kárról. Pl. Mo olyan vállalkozás van aki a 2005 évi adóbevallásában pont 16% társasági adót fizet. ( 50 millió árbevétel fölött ) Általában nem alakul ki az egymástól független ellenőrzések rendszere, amely alapvető garanciája a hiba felderítésnek. A következmények esetleg évekkel később válnak ismertté, amikor már nincs mit tenni. Pl. egyéni vállalkozó teljes vagyonával felel. Egy esetleges váratlan esemény minden addigi vagyonát elviszi. 2007. július 10.

12 A tanácsadás hiányának következményei
Vagyonosodás problémája A korábban elkövetett hibák utólag jelentkeznek. Az adminisztrációban elkövetett hibák évekkel később egy esetleges adóellenőrzésen buknak ki. Nincs egy lényeges területen a gazdasági és társasági területen előre tervezés. Adótervezés elmaradása. A megtermelt bevételt hogyan akarom felhasználni, mik a további terveim. 2007. július 10.

13 A tanácsadás hiányának következményei
Hajtás a bevétel után, és gazdasági területen elkövetett hibák az eredmény jelentős részét elvihetik. Biztonsági hibák egy része soha nem derül ki. Pl. alkalmazott viszi a teljes vevői állományt a konkurenciához, és csak a forgalom csökkenést érzékeljük, okát nem is tudjuk. Üzleti titok védelme. 2007. július 10.

14 Egyesületi tevékenységek
Gazdasági és cég jog területére személyre szabott tanácsadás. Cég alapítás stb. Adótanácsadás Cégértékelés, egyesülés , szétváláshoz kötődő tanácsadás Cégvásárláshoz kötődő tanácsadás Összehasonlító elemzések a nyilvános gazdasági adatok felhasználásával, a konkurenciával összevetve is. Egyéb nem gazdasági tanácsadással kapcsolatos tevékenységek 2007. július 10.

15 Köszönöm a figyelmet! www.equalitas.hu Elérhetőségeim:
2007. július 10.


Letölteni ppt "Emberi tényező a vállalkozásvezetésben"

Hasonló előadás


Google Hirdetések