Es conocida como “la isla de los gatos” porque existen en ella 6 felinos por cada residente humano. La principal actividad de la isla era la pesca,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Chinese music Esküvő Új királyság a Vörös Kínában... és én még azt hittem, mindent láttam... esküvő Shanxi-ban!. Shanxi hagyományosan egy nagyon szegény.
Advertisements

A koala Somogyi István.
A Tengericsillagok.
Mindig meg szoktam állni a hatalmas könyves kirakatok előtt,
Fibonacci-sorozat.
AUSZTRÁLIA.
Miért változnak az évszakok?
Kedves kolleganők, kedves kollegák, ahogy minden évben cégünk vezetősége meghívja Önöket a Húsvéti szabadságolásra. ( Fürdőruha nem szükséges, tulajdonképpen.
Álom Kedves kolleganők, kedves kollegák, A cég vezetősége ahogy minden évben, úgy az idén is gondoskodik róla, hogy szabadságukat kellemesen töltsék.
Zene: John Lennon - Imagine London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak.
Fonálférgek törzse.
Idézetek Carl Gustav Jungtól ( )
Kiss Bence 9.c Koala.
Ukrajna, Jalta (Zene: Ernesto Cortazar - A Chaing Of The Winds)
Samuel P. Huntington Civilizációk összecsapása
Szakál Dorottya Mars március 2..
Stromboli (felszínalaktan)
A RÓKA.
Százlábuak.
Április végén-május elején virágzanak a növényvilág legszebb növényei közé tartozó rhododendronok (havasszépék). Kerekedjünk fel és nézzük meg virágzásukat.
Definición de Olvido a feledés definíciója: Definición de Olvido a feledés definíciója: 1. Cesación de la memoria que se tenía. 1. Cesación de la memoria.
Szarvasmarhák Neuquén, Argentina A Sha kibuc, Izrael.
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
KORALL K O R A L E és P E R L Y / GYÖNGY.
a kihalt állatok listáján
Tudod, ki vagyok én ? Soy alguien con quien convives a diario Az a valaki vagyok, akivel te minden nap együtt élsz….
Automatikus képváltás Gaudi kápolnája Barcelona közelében, Santa Coloma de Cervelló kisvárosban található Eusebi Güell gróf, a textilgyára köré munkáskolónia.
Imagine there’s no heaven, it’s easy if you try, Imagina que no hay Cielo, es fácil si lo intentas Képzeld el, hogy nincs menyország, menni fog, ha.
Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje. I Kor 1,18.
Tudtad?.
LA MUERTE (CIENTÍFICA) DE JESÚS Jézus (tudományos) halála.
A népesség számának változása Európában
„Cápák” Földrajzi vetélkedő.
A tiszavirágzás „”Az apró kérész mindössze egyetlen napig él. Egyetlen napig. Mégsem sajnáljuk érte, hiszen ezen a napon csak annak él, amit szeret. Szárnyra.
Tudod, ki vagyok én?.
La Carretera del Atlántico (Atlantic Road, Atlanterhavsveien, en noruego) es una espectacular vía que desde la costa continental salta de isla en isla.
ÖRDÖGSZIGET.
PLURIBUS UNUM – A SOKBÓL EGY
Un mare monument natural A boliviai Salina de Uyuni a világ legnagyobb só sivataga mely egy hatalmas természetes tükört alkot. Az es ő s évszakban.
Donde el Arco Iris se convirtió en río
Pannon tenger A Kárpát-medence területén helyezkedett el.
1960. április 4.-én lett független állam Szenegál egy Magyarországnál több, mint kétszer nagyobb területű ország Nyugat-AfrikábanMagyarországnálNyugat-Afrikában.
CAPRI ANACAPRI Továbbítás kattintásra.
AKIK ELTÉRNEK AZ EVOLÚCIÓTÓL AZ ÉLŐ KÖVÜLETEK
ÖRDÖGSZIGET.
A Kanári-szigetek 7 nagy és 6 kisebb szigetből álló csoport az Atlanti óceánban, az északi szélesség 27. és 30. foka, valamint a nyugati hosszúság 13.és.
El gigantesco agujero es para extracción de diamantes. Está en Rusia, Sibéria Central, junto a la ciudad de Mirna. Tiene 525 metros de profundidad y su.
A Pun-Római háborúk.
 Curso de la Lengua Española 1  Lección 7.. Los verbos reflexivos LAVAR ~ LAVARSE me lavo nos lavamos te lavas os laváis se lava se lavan.
 Curso de la Lengua Española 1  Lección 1.. Személyes névmások 1. Yo 2. Tú 3. Él, Ella, Usted 4. Nosotros, Nosotras 5. Vosotros, Vosotras 6. Ellos,
 Curso de la Lengua Española 1  Lección 10.. El Pretérito Perfecto HABER + PARTICIPIO PASADO A spanyol igéknek három „ragozatlan” alakjuk lehet: ● Infinitivo.
Készítette: Csapó Konrád (10.C). Életrajza  Portugálul: Fernão de Magalhães  1480 körül született Portóban.  Leonora királynő apródjaként.
Szarvasmarhák Neuquén, Argentina
Jézus (tudományos) halála
Shakespeare Globe Színháza
Varázslatos tengerpartok
PALAU KÖZTÁRSASÁG Mikronézia
Un mare monument natural
Jézus (tudományos) halála
Házi egér.
Atlantic Road (Atlantic Road, Atlanterhavsveien, norvég)
 Curso de la Lengua Española 1 
Mara Salvatrucha (MS-13)
A II. világháború (1.) A háború első szakasza
TENERIFE.
Készítette: Koleszár Gábor
A kafferbivaly.
Jézus (tudományos) halála
IMAGINE John Lennon.
Középidő és Újidő.
Előadás másolata:

Es conocida como “la isla de los gatos” porque existen en ella 6 felinos por cada residente humano. La principal actividad de la isla era la pesca, pero hubo una época en que se desarrolló la cría de gusanos de seda. Los ratones, predadores de dichos gusanos, se convirtieron en una peste y los residentes comenzaron a llevar gatos para deshacerse de ellos. Los felinos se multiplicaron de tal forma que los isleños decidieron convertirlos en atracción turística en lugar de exterminarlos. Ez az úgynevezett "macskák szigete", mert minden egyes lakosra hat macska jut. A szigeten kezdetben a fő tevékenység a halászat volt, majd a selyemhernyó- tenyésztést fejlesztették. Emiatt azonban elszaporodtak az egerek és más férgek, terjedt a pestis, ezért a lakosok macskákkal próbálták írtani a kártevőket. A macskák száma megsokszorozódott, ám a szigetlakók úgy döntöttek, hogy nem pusztítják el őket, s így váltak Japán turisztikai attrakcióvá.

La llamada "isla de los conejos" fue utilizada por los japoneses en la 2ª Guerra Mundial para hacer ensayos con gases tóxicos para su posible uso en combate. Para probar sus efectos se usaban conejos que, al terminar la guerra, fueron puestos en libertad. Hoy en día merodean por toda la isla y se han convertido en un atractivo turístico. A II. Világháborúban ezen a Japán szigeten vadnyulakon kísérletezték ki a mérgező gázokat. A háború után a teszt befejeződött, a nyulakat szabadon engedték. Aztán szépen elszaporodtak, így vált a „nyulak szigetévé”, majd turisztikai látványossággá.

Restos de los laboratorios químicos --- Az egykori kémiai laboratórium

Los 50 o 100 millones de cangrejos rojos, endémicos de esta isla australiana, emigran todos los años para depositar sus huevos en la playa, en una peregrinación que dura 18 días. La superpoblación de cangrejos se produjo en el siglo XIX cuando fue desapareciendo su enemigo natural, la rata maclear. 50 vagy 100 millió vörös tarisznyarák őshonos ezen az Indiai óceánban található, Ausztráliához tartozó szigeten. Az esős időszak beköszöntével a sziget belsejétől a tengerpartig tartó, mintegy nyolc kilométeres szakasz egy összefüggő mozgó vörös szőnyeggé változik. Elsőként a hímek indulnak el, majd a nőstények követik őket. A rákok körülbelül 5-7 nap alatt érik el a tengert. Párzás után a nőstények a tengerfenéken fúrt lyukakba rakják le petéiket, s egy hónap múlva az immár 5-7 mm-es egyedekkel visszaindulnak a szigetre. A túlnépesedés a XIX. században a természetes ellenség, a patkányok kiírtásával vette kezdetét.