Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A RÓKA.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A RÓKA."— Előadás másolata:

1 A RÓKA

2 A rókák fajtái : Sarki róka
Indiai róka Afgán róka Ezüsthátú róka Pusztai róka Tibeti róka Fakóróka Homoki róka Kitróka Vörös róka Sivatagi róka Szürke róka Szigeti szürkekróka Lapátfülű róka

3 u Ismertetõi: feje és teste együttesen cm, farka cm, átlagos testsúlya mintegy 7 kg. Alakja félreismerhetetlen. Európában nemzetségének egyedüli képviselõje, míg a 9 közeli rokon faj Afrikában, Észak-Amerikában és Ázsiában él.

4 Szemük alkalmazkodott a sötétben tájékozódáshoz, és hallásuk is jó
Szemük alkalmazkodott a sötétben tájékozódáshoz, és hallásuk is jó. A magas hangokat (pl. füvön átfutó egér ) is érzékelik. Nemcsak pofájukon nő „bajszuk” , hanem a lábukon is, és ez segíti őket a tájékozdásban.

5 Szaporodás: 10 hónapos korukra válnak ivaréretté
Szaporodás: 10 hónapos korukra válnak ivaréretté. Párzási isdőszakuk december első felátől március elejéig tart.Vemhességi ideje nap. 4-5 kölyköt ellik hetes koruktól kezdenek önállósodni.

6 A róka táplálékában szinte minden szerepel,
emlősök, madarak, egyéb gerincesek, gerinctelenek, dög, szemét, növények. Táplálékának zömét általában a mezei pocok jelenti

7 Nem válogatós, generalista faj, mindenütt megtalálja létfeltételeit, ami széleskör elterjedését igazolja. Megél a tundrán, a sivatagban, a nagyvárosok elővárosaiban. Hazánkban korábban erdei vadnak tartották, holott a mezőgazdasági területeken is mindenütt jelen volt. Ez a széleskör élettérfoglalás napjainkra is jellemező.

8 A sarki róka

9 Indiai róka

10 Afgán róka

11 Ezüsthátú róka

12 Pusztai róka

13 Tibeti róka

14 Fakóróka

15 Homoki róka

16 Sivatagi róka

17 Lapátfülű róka

18 Szigeti szürkeróka

19 Kitróka

20 A vörös róka


Letölteni ppt "A RÓKA."

Hasonló előadás


Google Hirdetések