TÁMOP 2.2.3-07/1-2F-2008-0011 Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Grafikonok Szabó László 2009.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára,
Advertisements

Support.ebsco.com Az EBSCOhost bemutatása Oktatóprogram.
Projektterv létrehozása az MS Project 2007-ben
A projekt csapatának összeállítása Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS.
Operációs rendszerek Beállítások.
Support.ebsco.com A Keresési előzmények szolgáltatás használata Oktatóprogram.
Operációs rendszerek Mappa és file-kezelés.
Microsoft Excel 5. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Türr István Gimnázium és Kollégium 8500 Pápa, Fő u. 10.
Készítette: Szobonya Ferenc
RIPORT (JELENTÉS) TERVEZÉSE, KÉSZÍTÉSE
Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint.
Szövegszerkesztési szabályok
A Windows grafikus felülete
1. Akciógombok elhelyezése
A körlevél készítésének menete
Tartalomjegyzék és tárgymutató
Access-Űrlapkészítés
Access alapok Táblák, kapcsolatok, űrlapok.
Táblázatkezelés Az Excel.
Microsoft Access Űrlapok tervezése.
Informatikai alapszoftverek
Buris Katalin V. földrajz - informatika
Jelentések Tábla vagy lekérdezés nyomtatásban alkalmas megjelenítése.
Többtáblás adatbázisok
Körlevél.
Erőforrás-ütemezés Készítette: Szentirmai Róbert
Projektelőterv, projektköltségvetés készítése Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Nézetek definiálása Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Elemzések, jelentések készítése
Ütemtervnézetek Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Az elemzés és tervezés módszertana
Jelentések. Áttekintő jelentések A projektre vonatkozó átfogó információkat foglalhatjuk össze NévJelentés Projekt összefoglalása A projekt aktuális állapotáról.
Körlevél.
Nézzük, mit tudunk…. Mire gondoltam? Megjeleníti az adott adatbázishoz kapcsolódó összes objektumot : adatbázis ablak.
2007. január 3. FORGALOM ÉS CSALÁDFA: A következő generáció.
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Support.ebsco.com Business Source keresés az EBSCOhost felületen Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram.
Az NVU webszerkesztő program
Készítette: Kiscsatári Nóra
Kördokumentumok 2..
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
Az Office 2007 új grafikus felülete
Az Access 2007 újdonságai. Eltérések már indításkor is Indításkor új felületet kapunk Új adatbázis: sablonok segítségével is Mintapéldánk Árucikkek.accdb,
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 3.
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Kritikus út lekérdezése Szabó László 2009.
Az MS Project szoftver alapfunkcióinak
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Egyszerű szerkesztési lehetőségek – mezők, határidők,
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam WBS szerkezet létrehozása Szabó László 2009.
Másolás és automatikus kitöltés
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Naptárak és munkarendek Szabó László 2009.
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Költségtáblák, jelentések Szabó László 2009.
Erőforrások strukturálása Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
A jövő HR megoldása Fejér Tamás. perbit.insight Munkavállaló kezelő Munkakör kezelő Toborzás kezelő Továbbképzés kezelő.
Táblák létrehozása és feltöltése adatokkal Rendezés Szűrés.
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
A projekt csapatának összeállítása
Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13
Erőforrás-ütemezés Készítette: Szentirmai Róbert
Kördokumentum készítése
Jelentések Jelentést akkor használunk, ha az adatbázisban letárolt adatokat szeretnénk kinyomtatni. A jelentésben szereplő adatok alapja egy tábla vagy.
Arányos és fix költségek
Windows Movie Maker.
Adatbáziskezelés.
Ültetési rend létrehozása
Táblázatkezelés Az Excel.
Előadás másolata:

TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Grafikonok Szabó László 2009

PROJEKTIRÁNYÍTÁS SZÁMÍTÓGÉPPEL Project nézetek, grafikonok

Erőforrás diagram Az erőforrások leterheltségét az erőforrás kihasználtsága lapon kívül grafikusan is megtekinthetjük, ehhez válasszuk az erőforrás grafikus nézetet

Erőforrás diagram A pirossal jelölt tevékenység túlterhelt:

Erőforrás diagram Beállítási lehetőségek:

Projekt nézetek  Project-nézetek típusainak, formátumainak és összetevőinek megértése Project-nézetek típusainak, formátumainak és összetevőinek megértése  A használt nézet kiválasztása A használt nézet kiválasztása  Adatok feldolgozása a nézetben Adatok feldolgozása a nézetben  A nézetek formázható elemei A nézetek formázható elemei

Project nézetek típusainak, formátumainak és összetevőinek megértése A Project különböző típusú nézeteket biztosít, amelyek projektinformációt mutatnak be különböző formátumok és összetevők – például táblázatok, szűrők, csoportok és részletek – használatával. Fontos érteni e tulajdonságok közti különbséget. Típusok A Project háromféle típusú nézetet használ Ezek a tevékenységnézetek, hozzárendelés-nézetek valamint a hozzárendelések összesített és időfázisos munka- és költségadatait megjelenítő nézet.

A használt nézet kiválasztása  Nézetek listájának a Project ablak oldalán lévő ablaktáblában való megtekintéséhez a Nézet menün kattintson a Nézet sávra. A Nézet sáv ikonokat jelenít meg a Nézet menüben felsorolt ikonokhoz.

Formátumok A Project-nézetek több különböző megjelenítési formátumot használnak. Nézetformátumok: Gantt- diagram, hálódiagram, grafikon, lap, kihasználtság és űrlap.

Adatok feldolgozása a nézetben  A nézetek olyan adatokat jelenítenek meg, amelyeket a Project kiszámol, és megad a számított mezőkben. A Project például automatikusan megjeleníti a kezdési dátumot az egyes tevékenységek Kezdés mezőjében. Továbbá a Project frissíti az általa kiszámított adatokat, ahogy Ön megváltoztatja a kapcsolódó projektinformációt. Egyes esetekben szerkesztheti a számított adatokat.

A nézetek formázható elemei  Mielőtt a nézet kiválasztását követően megkezdené a projekt adatainak közzétételét, szükség lehet a nézet formázására. A projekt áttekinthetőbbé tételéhez például kiemelheti a mérföldköveket, a vállalati szabványoknak megfelelően módosíthatja a tevékenységsávok színét, vagy a szervezeti terminológiának megfelelően változtathatja meg a mezőcímeket. A nézetek testreszabása egyszerűen elvégezhető, és a módosított nézeteket későbbi használatra mentheti is.

Összetevők Mindegyik nézet különálló elemekből – például táblázatokból, szűrőkből, csoportokból és részletekből – áll. Ha egy nézet egyes tevékenységeire, erőforrásaira vagy hozzárendeléseire kíván összpontosítani, megjeleníthet egy másik táblázatot, és módosíthatja az alkalmazott szűrőt vagy csoportot. Egyes nézetekben a megjelenített adatok típusát is módosíthatja.