AZ ISTEN ÁLTAL ADOTT KÖNYVTÁR

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiáltó világ.
Advertisements

A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
Tartalom:A Biblia, mint „időtlen” könyv
A BÍBLIA E O CELULAR Klikej Mit gondolsz, mennyivel más volna, ha mostantól a mobiltelefon helyet a Bibliát használnánk?
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
A vizsolyi Biblia.
Az Ószövetség könyvei.
Hogyan formál át Isten az igehirdetésen keresztül?
Copyright B. McNutt A BIBLIA rövid vázlata Copyright B. McNutt
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
Folyamodjatok az Úrhoz,
A Biblia Isten szava.
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
A Biblia keletkezése, nyelvei és fordításai
1. hét Bevezetés. 1. hét Bevezetés Mi az ön neve?
A hit ideje, a „most” Folk Iván. Róma 10:10 Márk 5:36 A szívünkkel hiszünk.
Ki volt? Jézus • Mária • József • Heródes • Péter • Pilatus • Kőszikla
Ikonográfiai alapismeretek-5
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
A BIBLIA KÖZEPE. Vajon melyik fejezet a legrövidebb a Bibliában? A 117. Zsoltár.
Jézus te vagy minden álmom
IGAZ-GYŐNGYŐK.
A Biblia ma is a világ egyik legkelendőbb könyve: a teljes Biblia 275 nyelven olvasható, az Újszövetséget további 495 nyelvre ültették át. A különböző.
A Biblia – Kisifi Isten Igéjének hasonlatai Isten Ígéjének hasonlatai.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Készíts utat a Kegyelem előtt!
Jó reggelt- Isten hozott !.
Boldog 2014-et !.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
ISTEN IGÉJE MONDJA: „Mert ahogyan az ember derekára csatolja az övet, úgy csatoltam magamhoz Izráel és Júda egész házát - így szól az ÚR -, hogy az én.
Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
A Biblia.
Kreatív, és korszerű Egyház Folk Iván. "Aki azt akarja, hogy az Egyház maradjon meg olyannak, amilyen, az nem akarja, hogy az Egyház megmaradjon." Klaus.
A BIBLIA ÓSZÖVETSÉG ÚJSZÖVETSÉG TÓRA EGYÉB ÍRÁSOK † EVANGÉLIUMOK
Az Újszövetség könyvei
Mi a gyülekezet? Mi a célom? Bibliai gyülekezetplántálás
ÖT TALÁLKOZÁS.
“A tenger megismerte hangját és engedelmeskedett parancsának
AZ ÓSZÖVETSÉGI PRÓFÉTÁK Írásaikat terjedelmük szerint csoportosítjuk „nagyprófétákra” és „kisprófétákra” 12 „kispróféta” prédikáció-gyűjteményét találjuk.
Mit használ aggódásom, mit ér fáradozásom, s a kínos fejtörés? Az Úr átsegít vészen, ráhagyatkozik szívem, karjában nem bánt rettegés.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Bevezetés az Ószövetségbe
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Készítette: Kiss Lili, Kálvin Boglárka, Karácsony Kitti, Papp Réka 7.a
Sámuel első és második könyve
„Emlékezz meg a nyugalom napjáról…”
Jób könyve 1.. Játék Helyezzük Istent középpontba a tanulmányozás során Jeremiás 29:11-13 Zsoltárok 33:4-7,,Mert amit Isten kimond, az élő beszéd, erőteljes.
Jézus és a tízparancsolat
Zsoltárok könyve. Zsoltárok könyve Előadó: Prof. Dr. Szigeti Jenő.
Isten vezetése Prédikáció szeptember 24.. Ígéretek Ézs 48,17 „Ezt mondja az ÚR, a te megváltód, Izráel Szentje: Én, az ÚR, vagyok a te Istened,
 Világ keletkezése  Régészet - Hettiták Sargón Dávid király Poncius Pilátus 1961.
Az Ige Liturgiája Olvasmány Mózes első könyvéből Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. Így szólt Isten: «Teremtsünk embert képmásunkra. Isten.
1. óra – 1. tétel Az Ószövetség mint könyvgyűjtemény
A tényleges prófétai hagyomány - „későbbi próféták”
Szentírástudomány a szövegkritika: Fordítások
Jézus életének főbb eseményei és tanításának legfontosabb elemei
Felszólító igék Máté evangéliumában
Gyülekezetünk 1. oszlopa: A Szentírás – Isten Szava
AZ ISTEN ÁLTAL ADOTT KÖNYVTÁR
Bevezetés az Ószövetségbe I.
I. A KIJELENTÉS Isten szól magáról.
A) Jézus Krisztus személye
Kvíz Bibliai személyek.
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK
Előadás másolata:

AZ ISTEN ÁLTAL ADOTT KÖNYVTÁR

Beszélgessetek a Bibliáról, mit tudtok róla? Mit tudsz a Bibliáról? Beszélgessetek a Bibliáról, mit tudtok róla?

Beszélgessetek a Bibliáról, mit tudtok róla? A BIBLIA Beszélgessetek a Bibliáról, mit tudtok róla? A BIBLIA szó jelentése: KÖNYVEK A BIBLIÁN keresztül ISTEN szól hozzánk. Részei: ÓSZÖVETSÉG: - az Ószövetség történetei az ősatyákról szólnak, ÚJSZÖVETSÉG - az Újszövetség Krisztus tanításáról szól

A BIBLIA könyveit az Ószövetség és Újszövetségen belül is további három csoportba lehet rendezni Beszélgessetek a Biblia könyveiről, melyik csoportról mit tudtok? Az egyes csoportokba milyen könyvek tartoznak? Ószövetség Újszövetség Történeti könyvek Tanítói könyvek Prófétai könyvek Az Ószövetség Kr.e. 12. századtól Kr.e. 2.századig íródott, az Újszövetség pedig a Kr.u. 1.században keletkezett.

Ószövetség Beszélgessetek a történeti könyvekről. Történeti könyvek Mózes könyvei 1. könyve: A teremtés 2. könyve: A zsidók kijövetele 3. könyve: Lévi nemzetség 4. könyve: Népek megszámlált rendje 5. könyve: Törvények

Ószövetség Józsué könyve Bírák könyve Ruth könyve Beszélgessetek a tanítói és prófétai könyvekről. Tanítói könyvek Józsué könyve Bírák könyve Ruth könyve Sámuel első és második könyve Királyok első és második könyve Krónikák könyvei (első és második) Ezsdrás könyve Nehémiás könyve Eszter könyve Jób könyve Zsoltárok könyve A példabeszédek könyve A prédikátor könyve Énekek éneke Prófétai könyvek Ézsaiás próféta könyve Jeremiás próféta könyve Jeremiás siralmai Ezékiel, Dániel, Hóseás, Jóel, Ámósz, Abdiás, Jónás, Mikeás, Náhum, Habakuk, Sofóniás, Haggeus, Zakariás, Malakiás próféták könyvei

Újszövetség Máté evangéliuma A zsidókhoz írt levél Márk evangéliuma Soroljátok fel azokat, akikről már hallottatok ! Milyen történeteket ismertek az Újszövetségből? Történeti könyvek Prófétai könyvek Máté evangéliuma Márk evangéliuma Lukács evangéliuma János evangéliuma Az apostolok cselekedetei A zsidókhoz írt levél Jakab levele Péter első, második levele János első, második, harmadik levele Júdás levele A jelenések könyve Tanítói könyvek Pál levelei: a rómaiakhoz, a korinthusiakhoz 1.,2., a galatákhoz, az efezusiakhoz, a filippiekhez, a kolosséiakhoz, a thesszalonikaiakhoz 1.,2., Timóteushoz 1.,2., Titushoz, Felemonhoz.

Milyen bibliai történetekre emlékeztetnek a képek?

”Lábam előtt mécses a Te igéd, ösvényem világossága” Értelmezzétek az alábbi igét! ”Lábam előtt mécses a Te igéd, ösvényem világossága” (Zsoltárok , 119- 105) Isten üzenetét a Bibliában olvashatod, amely mint egy mécses mutatja az igaz utat.

Károli Gáspár Károli Gáspár, gönczi lelki pásztor fordította először a Bibliát magyar nyelvre, amely 1590-ben jelent meg Vizsolyban 700-800 példányban. Mára 54 példány maradt fenn, ebből 24 található Magyarországon.

Szenci-Molnár Albert Szenci-Molnár Albert, aki kisdiákként 1590-ben szorgalmasan hordta a lefordított bibliai részeket Göncről Vizsolyba. Esőben, szélben futva tette meg az utat, köpenye alá rejtve a lapokat. Közben megfogalmazódott benne a vágy: „Hasznos ember szeretnék lenni, hogy Én is megajándékozhassam szegény népünket valami széppel, jóval. Isten akaratát, útmutatását megértette, s megtalálta feladatát. Tanulmányútja során zsoltárokat fordított és kinyomtatva küldte haza.

Miért adta Isten a Bibliát az embereknek? A Bibliából ismerhetjük meg Istent, és az Ő akaratát. Üzenetet küldött és utat mutat általa az embereknek.

A Bibliát az Interneten online formában megtaláljátok az alábbi linken: http://abibliamindenkie.hu/