Ételkészítő technológiák

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Diplomáciai protokoll és etikett 9.
Advertisements

Készítették: Kaba Eszter Rokolya Csilla Szabó Renáta Szakó Tímea
Szöveg feldolgozása Fontok használata.
Alap Termékek.
Kimeneti egységek Készítették: Boros Gyevi Vivien Tóth Ágnes
Készítette: Nagy Alexandra
Felszolgálási módozatok
Értékesítési ismeretek
Giovanni pizzéria és söröző
Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
Kombinatorikai ütemezések elmélete Bicikli alkatrészei Váz(A), első kerék(B), hátsó kerék(C), váltó(D), fogaskerekek(E), lánc(F), alváz(G), jobb pedál(H),
Olaszország Legfontosabb Protokolláris Sajátosságai
Angol – amerikai projekt hét
Protokolláris vendéglátás
Hogyan készüljünk az óvodás évekre?
Bagolyvár Étterem Készítette: Fenyvesi Krisztina Sánta Roberta Bálizs Renáta.
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
Regdon Marianna rendezvényszervező
Egészséges környezet - egészséges gyermek
Szakma Kiváló Tanulója Verseny A Szakma Sztár Fesztivál 2012-ben ötödik alkalommal, 38 szakma részvételével került megrendezésre a Hungexpo két.
A magyar fogyasztói szegmensek egészségvásárlása
A hallgató neve A szak megnevezése Konzulens tanár: XY 2010.
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Üzleti etikett; étkezési kultúra
Intervallum.
Illemtan tréning.
A táplálkozás rendje.
A szürke vizszintes csikok nem egészen vizszintesek…
Gyakran előforduló táblák és jelzések vízen és vízparton
Dokumentum.
Az ókori görög étkezési szokások
A vendéglátás folyamatai
Pontok (ön) ? 40 pont!!! 38 Pont!! 34 Pont!!!31 Pont!!! 17 Pont!
Az értékesítés sajátossága
Étkezési kultúra.
Étkezési kultúra.
Protokoll ismeretek.
Változások az utóbbi évtizedekben
Színes világban élünk.
Étkezési szokások az ókori Hellászban
Étkezési szokások az ókori Rómában
Diplomáciai protokoll és etikett 8.
Barcelona Hamar Márk.
Bernáth Leila Bizderi Melinda Kolonics Melinda Tujner Viktória
Akkermann Róbert Hoffbauer Márk Logó Róbert Molnár Nagy Dániel
Italfelszolgálás alapelvei
Tíz játék, tizenegy tüskén Székely Márton
PowerPoint 7. Évfolyam Formázások. Mentés A feladatot mentsük el a saját mappánkba „7_2_ppt_SajátNév” néven (ahol a SajátNév a saját nevünk helyesen leírva,
Tehnologii de preparare a hranei Grupa: 2 Lukács Dávid Biriszló Gergő Kovács Márk Forgács Tamás.
A helyes táplálkozás.
Arabok Németh Anna. Az arab étkezési szokások befolyásoló eleme a Korán.
Aktív, egészséges életmód
Felmérés a MÚOSZ-tagok üdülési szokásairól, igényeiről Készítette: Bellai László, Horváth Zoltán – január 25.
Fekvőbeteg ellátás november. Hányadik alkalommal veszi igénybe az ellátást? %
FRANCIA KONYHA Az élet stílusa.
Prezentációk készítése
Obrusánszki Borbála: Őseink évszázadok óta Jézus születésének ünnepét tartják meg karácsonykor, néhány évszázadig ez volt egyben az újév kezdete. Néphagyományainkban.
Étkezési szokások az ókori Rómában
Fekvőbeteg ellátás november. Hányadik alkalommal veszi igénybe az ellátást? %
Német étkezési szokások
Diabetes mellitus GYAPOSZ
Huffman tömörítés.
E-HÓD HÓDítsd meg a biteket!.
Mátyás Étterem Étlapunk.
Vérzékenységben szenvedő és gyenge látású űrhajósok számára
Egyenletek.
ÉTLAP Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli: Joghurt Banán kakaó
Turisztikai szervező és értékesítő képzés 1 évfolyam
Velünk élő középkor Forrás:
Barrelmen’s Homecoming
Előadás másolata:

Ételkészítő technológiák Asztalterítés Készítette: Balogh János Sarmasági Ipari Iskolacsoport, Szilágy megye

Régi étkezési szokásaink közé tartozik az asztal megterítése.

Az asztal elrendezése, díszítése, a használt teríték minősége függ az étkezési alkalomtól. Reggeli Ebéd Vacsora

Az asztal elrendezése, díszítése, a használt teríték minősége függ az ételfogások és az étkező személyek számától

Az ünnepi asztalra fehér vagy világos színű damaszt vagy lenabroszt teszünk. A teríték és az evőeszközök legyenek jó minőségűek.

A tányérok számáról és nagyságáról a fogások szerint döntünk A tányérok számáról és nagyságáról a fogások szerint döntünk. Egy lapos tányérra kerül rá a többi, attól függően, hogy milyen az előétel, és szolgálunk-e fel halat.

Az evőeszközöket használati sorrendbe helyezzük el Az evőeszközöket használati sorrendbe helyezzük el. A tányér bal oldalára helyezzük a villát, jobb oldalára pedig vágóélével a tányér felé fordítva a kést. A kés jobb oldalára kerül a kanál, amennyiben leves is szerepel a menüben.

A poharakat a tányér elé egyenes vonalba vagy átlósan helyezzük el A poharakat a tányér elé egyenes vonalba vagy átlósan helyezzük el. Középre a vizespohár kerül, ettől balra a boros, jobbra pedig a rövidital pohara.

Az étel felszolgálása előtt damaszt vagy vászon szalvéták helyezhetők a tányérokra.

Asztaldísznek csak élővirágot használjunk, lehetőleg alacsony vázába helyezve.

A díszgyertyákhoz sárgaréz, ezüst vagy porcelán gyertyatartó illik.

Jó étvágyat!