Hargita megyei környezetvédelmi tevékenységek 2006-os évi támogatási pogramja HARGITA MEGYE TANÁCSA Fejlesztési és gazdasági programok igazgatósága Fejlesztési.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÚMFT Gazdaságfejlesztési programok sajtóbeszélgetés július 9., Budapest Burány Sándor, államtitkár Kocsis Magdolna, IH vezető GfP sajtóbeszélgetés.
Advertisements

Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Aktuális pályázati lehetőségek
Mgr.iur. Deli Andor október 29., Szabadka.  MÁR LASSAN TÍZ ÉVES SIKERES EGYÜTTMŰKÖDÉS  PÁLYÁZATI RENDSZEREN KERESZTÜL  ÓTA A MAGYAR NEMZETI.
2013/2014-as tanév. Mi is az a TDK-csere?  olyan BOE-tagok számára, akik érdeklődnek a kutatás iránt,  megismerjék más országok kutató tevékenységét.
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Mobilitás pályázatok Leonardo da Vinci
Önkormányzat és civilek együttműködése Illyefalván Benedek Erika.
2008. december 08. A KEOP szennyvízelvezetési és –tisztítási konstrukciójának pályáztatási tapasztalatai, és a es akcióterv bemutatása Balla.
Leggyakoribb hibák a KMH pályázatokban
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
KÖZOP eljárásrendek március 2. után
A munkaerő-kereslet és –kínálat előrejelzését megalapozó kutatások a HEFOP 1.2 intézkedésének keretében.
A közigazgatás hatékonyságának növelése Hargita Megye Tanácsa alárendelt intézményeiben PODCA 1.3.
Innovatív üzleti parkok fejlesztése az innováció és a vállalkozó szellem előmozdítása érdekében a Dél- Kelet Európai térségben FIDIBE.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
„Geotermia a XXI. században” Kistelek február 26. Geotermia hasznosítás a bányatörvény módosításának tükrében Szabados Gábor elnök Magyar Bányászati.
Beszámoló a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács évi munkájáról.
A támogatásra jogosult terület
Dobbantó projekt pályázati tájékoztató... a sikeres pályázáshoz szeptember.
A CivilTech program nyújtotta lehetőségek civil szervezetek számára Tóth István, Bács-Kiskun Megyei CISZOK Kecskemét, NCA képzés.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Megpályázható tevékenységek BM/ /2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap.
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
2005. Május 02.MTA Felolvasóterem Kőhalmi Zsolt Május 02.MTA Felolvasóterem Kőhalmi Zsolt PTA TÁMOGATÁSI PROGRAM IHM költségvetéséből Neumann Táborok.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Tóbiás Zoltán Osztályvezető KvVM FI 2007.április 26.
ÁROP „Partnerség erősítése”.
Pályázati lehetőségek és tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési operatív programban Gáspár Bence Orosháza, július 31.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Nemzeti Civil Alapprogram 2010-es pályázati év Költségvetés tervezése.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
Bor és idegenforgalom Közösségi marketing lehetőségei október 03. Monor.
“ A SÜRGŐSSÉGI HELYZETEK SZOLGÁLTATÓI KÖZPONTJAINAK FELSZERELÉSE A RENDSZER CSELEKVŐKÉPESSÉGÉNEK, VALAMINT EGY MINŐSÉGI ELSŐSEGÉLY ÉS SÜRGŐSSÉGI ORVOSI.
MKIK MKIK mellett független szervezetként működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) október 9.
A GAZDASÁGI VÁLSÁG HATÁSA A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERŐPIACÁRA Kőszeg, december 14.
Norvég Civil Alap A Norvégia, Izland és Liechtenstein által az Európai Unió gyengébben fejlett tagállamainak felzárkóztatásához nyújtott támogatás keretében.
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
Gergely László Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
132-es megyei út feljavítása A Regionális Operatív Program 2-es prioritástengely 2.1-es kiemelt beavatkozási területe szerint - A megyei és városi utak/utcák.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
főosztályvezető-helyettes „A Balaton-régió közlekedési helyzete” fórum
TAMOP /1 „CÉHÁLÓZAT KAPACITÁSFEJLESZTÉSE” Kézenfogva Alapítvány Projektnyitó Szakmai Nap
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
A Nemzeti Civil Alapprogram 4 éves működése, a törvénymódosítás indokai, az alapprogram jövőképe CIVIL PARTNERSÉG REGIONÁLIS KONFERENCIA SZOMBATHELY 2007.
Az Építőipari Piactér Oravecz Péter szóvivő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
NAPELEM MINT ALTERNATÍV ENERGIAFORRÁS. MIRE VALÓ A NAPELEM? Hiedelem = melegvíz termelés Valódi alkalmazás = elektromos áram termelés Felhasználás: közvetett,
Hazai pályázati lehetőségek a vállalkozások innovációs törekvéseinek segítése érdekében Jámbor Anita, pályázatkezelési koordinátor Szekszárd,
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
NCA Nyugat-dunántúli Regionális Kollégiuma „Így látják a kollégiumok elnökei…” A Nemzeti Civil Alapprogram öt éve a Nyugat-dunántúli Regionális Kollégium.
Székelyföld - Románia. ... ez azt jelenti, hogy nagyon sok mindent kell még építeni, tehát ez inkább egy lehetőség mint hátrány.” Diósi László – vezérigazgató.
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KONCEPCIÓJA A TÁMOGATÁSI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL.
Milyen feltételek mellett jöhetnek létre a Tisza-tavi turisztikai régió bal parti TDM szervezetei?
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
Tamás SZŐKE Szlovák Építésügyi és Régiófejlesztési Minisztérium
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
T Á J É K O Z T A T Ó a rekultivációs projekt előrehaladásáról KEOP-7
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
Erasmus+ mobilitási program
Előadás másolata:

Hargita megyei környezetvédelmi tevékenységek 2006-os évi támogatási pogramja HARGITA MEGYE TANÁCSA Fejlesztési és gazdasági programok igazgatósága Fejlesztési részleg Kopacz Emőke, felügyelő Csíkszereda, május 2.

2006-ban indult új program A civil szervezetek részéről megfogalmazódott igényekre válaszolva 2006-ban az előző években beindult és működő programok mellett újakat is indítottunk. Egyik ilyen új programunk a Hargita megyei környezetvédelmi tevékenységek támogatási programja.

2006-os évi költségvetésére vonatkozó 1/2006-os Tanácsi Határozat → 8-as számú melléklet → új lej → a 2006-os évi Hargita megyei környezetvédelmi tevékenységek támogatására új lej → jóvá van hagyva az első félévre, lehetett pályázni rá és le lehet bonyolítani a programot az első félévben, de kifizetésre csak a költségvetés módosítása után kerülhet sor, a második félévben. Az összeg másik fele, új lej a költségvetés újraosztása után válik felhasználhatóvá, amennyiben a lehetőségek engedik.

A támogatás formája Hargita Megye Tanácsa vissza nem fizetendő, költségtérítéses formában támogatja a Hargita megyei jogi személyiséggel rendelkező, környezetvédelmi irányultságú, nem kormányzati és nem profitorientált szervezeteket, egyesületeket és alapítványokat, amelyek részéről 20% önrészes hozzájárulás szükséges.

A program célja A Hargita megyei környezetvédelmi irányultságú, nem kormányzati és nem profitorientált szervezetek, egyesületek, alapítványok megyei szintű környezetvédelmi programjainak és projektjeinek a résztámogatása.

A program keretén belül támogatott tevékenységek – környezetvédelmi munkálatok tervezése és kivitelezése a természetvédelmi területeken; – városökológiai munkálatok tervezése és kivitelezése: borvízforrások, mofetták, közfürdők környékének felújítása, zöldövezetek fenntartása, egyéb tevékenységek.

Kik pályázhattak? Pályázhattak Hargita megyei jogi személyiséggel rendelkező, környezetvédelmi irányultságú, nem kormányzati és nem profitorientált szervezetek, egyesületek és alapítványok.

A program lefutási ideje A program keretén belül az összes tevékenység a 2006-os költségvetési évben kell megvalósuljon, a projektek be kell fejeződjenek, valamint az elszámolás is meg kell történjék december 31-ig. A leadási határidő április 20. volt.

Beérkezett pályázatok Összesen 21 pályázat érkezett be. A pályázatok elbírálása után Hargita Megye Tanácsa meghirdeti a nyertes projektek listáját és 10 napon belül értesíti az érintetteket az eredményekről.

Minden pályázó szervezetnek virágzó tevékenységeket kívánok! KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET! Tel: