„ÚT A JÖVŐBE” „EGY HULLÁMHOSSZON” Projektzáró rendezvény.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A gyermeki viselkedés pszichés zavarai
Advertisements

Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ INTÉZET 1088 BUDAPEST, VAS U TEL.: Április 29.Németh Margit A
Lépj pályára! Využi šancu! Lépj pályára! / Využi šancu! HUSK /1101 /1.6.2 /0107.
TÁMOP / RIDENS Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium „Innovatív speciális szakiskola” című projekt tevékenységeinek bemutatása.
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
Közösségi Szolgáltató Csoport
Arany János Általános Iskola Kisújszállás, Kálvin u. 3.
A évi EMH kampány csatlakozási feltételei Hogyan szervezzünk sikeres és mégis költséghatékony városi kampányt? Szerencsi Éva Nemzeti Fejlesztési.
Projektkezdeményezés és pályázatírás
Napocska Napköziotthon
1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
Pályaorientáció ÁMK Báta Hunyadi János Általános Iskola
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
A gondozás,nevelés egysége
Megváltozott feladatok a középiskolai kollégiumi nevelésben Egy svédországi tanulmányút tapasztalatai fényében.
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
Mentori rendszer a tudásmenedzsment szolgálatában
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
A Mályi-projekt. Bevezető A projekt ötlete: találkozni a gyerekekkel iskolán kívül is A projekt ötlete: találkozni a gyerekekkel iskolán kívül is Olyan.
MENTORI MEGSEGÍTÉS A GÖLLESZ VIKTOR SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN.
“Új Dimenziók” mentorképzési program A program kidolgozói: Artemisszió Alapítvány EcPec Alapítvány Göllesz Viktor Speciális Szakiskola MATISZ MH Líceum.
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
Szociálpolitikai keretek
A kistérségi szereplők funkciója a pályaorientációban
" Tudás és kompetencia" Szociális szakemberek és önkéntesek alternatív képzése a látássérültek munkaerő-piaci re/integrációjáért Veres Katalin projektvezető.
(Program-akkreditációs lajtsromszáma: PL-2661)
Speciális célcsoportok a szakmai protokollban Biró Dániel Budapest május 7.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Fenntarthatóság és káoszelmélet
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
TÁMOP / jelű Együtt, hogy jobb legyen című projekt Kettős mentorálás Készítette: Bagi Lászlóné február 24. Hódmezővásárhely.
Ki segít a segítőnek?. A segítő „születése” Hogyan válik valaki segítővé? Az ember, mint eredendően társas lény, nembeli lényegeként hordozza a proszociális.
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
A „NYÍLÓ ABLAKOK” című projekt bemutatása KOVÁCS ÁRPÁDNÉ
Ötletek, javaslatok a kritériumok dokumentum szintű beépítésére
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
K OMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS. Háttér 2000 Lisszabon EU határozata 2004 Európai Bizottság dokumentuma Hazánkban: Nat Oktatási Minisztérium stratégiája Nemzeti.
Mentálhigiénés team működése kórházunkban
A 2014/2015 iskolai év pszichológusi tevékenységének beszámolója.
Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
BIHARINÉ dr. KREKÓ ILONA főiskolai docens
Beszámoló a projekt megvalósításának tapasztalatairól.
Helyi jó gyakorlatok Fejér megyében.  Fejér Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Gyermekotthon (Velence)  Kossuth Zsuzsanna.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
G YŐR M EGYEI J OGÚ V ÁROS adó- és gazdaságpolitikája Nagy Tamás Gazdálkodási Főosztályvezető Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Győr, 2016.
„ÚT A JÖVŐBE” Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
„FIGYELJÜNK EGYMÁSRA!” KOMPLEX MEGELŐZŐ, EGÉSZSÉG ÉS KOMPETENCIA FEJLESZTŐ MODELL PROGRAM a Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban Berényi.
„Út a Jövőbe” projekt III. sz. Szakmai egység, Előszállás.
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ A romák munkaerő-piaci reintegrációjának elősegítése, -A TÁMOP B-1-11/1kiemelt projektre épül,
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.
A pályaorientációs konzultáció. A pályaorientáció fogalma: A pályaorientáció egy olyan folyamat, amely az igénybevevő egyéni igényeinek figyelembevételével.
Pályaválasztási tájékoztató szeptember. Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság képviselete Kapcsolattartás a kis- és középvállalkozások.
Az üzletek operatív működtetése
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje A projekt megvalósulása.
Személyes életvitel.
A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
SZÖM II. ÖNÉRTÉKELÉS TAPASZTALATAI
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
Vezetői célok és feladatok
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Előadás másolata:

„ÚT A JÖVŐBE” „EGY HULLÁMHOSSZON” Projektzáró rendezvény

Ellátotti kör bemutatása ( ) Ellátottak száma/fő Kiskorú /főNagykorú /fő

Ellátottak életkor szerinti megoszlása Életkor év alatti éves éves év feletti101 Összesen792

Ellátottak gondozási hely szerinti megoszlása ÉvNevelőszülő LakásotthonGyermek- otthon Különleges gyermek- otthon Speciális gyermek- otthon %15%2%3%

Gondozott gyermekek személyiségállapota - Tanulási problémák, - Magatartási problémák, - Beilleszkedési problémák, - Alacsony motiválhatóság, - Traumatizált állapot, - Elhanyagolás, bántalmazás, - Hiányos jövőkép

A hatásgyakorlás lehetőségei Pozitív minta, Önismeret, önértékelés erősítése, Sikerélményhez juttatás, Kiemelt figyelem, szeretet, Folyamatos visszajelzések,értékelés Változatos tevékenységek …

A projektötletekről… A nevelő-gondozó munka során folyamatos útkeresés, szakmai megújulási törekvések.

Az „Út a jövőbe” projekt ötlete FELISMERÉS: stratégiai fontosságú - a reális jövőkép, - a helyes pálya- és iskolaválasztás, - szükség esetén a pályamódosítás FELISMERÉS: ezzel rosszul állunk!

„Egy hullámhosszon”projekt ötlete „ A Föld nem a miénk, csak kölcsön kaptuk. Gondoljunk gyermekeinkre, unokáinkra: hogy ők is szabadon lélegezhessék be a levegőt, futkoshassanak a mezőn, a patak parton, kirándulhassanak tiszta erdeinkben. Tanítsuk meg őket arra, hogyan védjék, tiszteljék környezetüket és a Földet, amin élnek!” /Márai Sándor/

A megvalósítás lehetősége Pályázat: „Egy hullámhosszon” projekt: ALCOA Alapítvány: 18 ezer USA dollár „Út a jövőbe” projekt: GLOBAL GIVING: 1.6 millió Ft

A projektek hozadékai „ Út a jövőbe” - reálisabb énkép, - szakmák megismerése, - továbbtanulási lehetőségek megismerése, - megalapozottabb döntés a pályaválasztásról, - kommunikációs és konfliktuskezelési készségek fejlesztése, - személyes élmények, érintések, tapasztalatok szerzése.

A projektek hozadékai „Egy hullámhosszon” - figyelem a környezetre, - környezettudatos attitüd kialakítása, erősítése, - okos, takarékos gazdálkodás a javakkal, - energiatakarékosabb működés, - gyógyító természet értékeinek megismerése, - egészséges életmód preferálása

A projektek hozadékai Közös élmények, érintések, hatások, közösségépítés, kapcsolatépítés Ismeretszerzés

Köszönet ALCOA Alapítvány és Sas Erika GLOBAL GIVING és nemzetközi adományozó személyek, Résztvevő gyermekek, Továbbá: a projekt megvalósítását segítő külső és intézményi szakemberek, programkoordinátorok, angol nyelvű asszisztens és pénzügyi vezető

A folytatás Az „Út a jövőbe” program 2015-ben ismét elindul a nemzetközi támogatásnak köszönhetően Az „Egy hullámhosszon” programmal pályázunk a GLOBAL GIVING támogatásra

A folytatás májusában a GLOBAL GIVING Közép-európai képviselője ellátogat hozzánk konzultációra, tapasztalatcserére.

Terveink További források elnyerése esetén: - személyiségfejlesztő - önismereti - konfliktuskezelő tréningek a gyermekek számára