TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0032 A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
Advertisements

Az OH TÁMOP fejlesztései
Tanulók fejlődésének nyomon követése
Ifi István ügyosztályvezető november 2 4. Esélyegyenlőség a fővárosi TISZK-ekben.
A tanári munka értékelése
A TÁMOP projekt hasznosulása egy tagiskolában Kazincbarcika, TÁMOP / Országos Egyházi TISZK.
Szociális és gyermekjóléti szolgáltatások koordinátora
VII. NEVELÉSÜGYI KONGRESSZUS augusztus A pedagógus kollektíva az iskolában, az iskolafejlesztés személyi feltételei dr. Várnai Andrásné.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
A magyar köznevelési fenntartórendszer legfőbb kihívásai
Mérés, értékelés és minőségbiztosítás a közoktatásban
HORIZONTÁLIS TUDÁSMEGOSZTÁS
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
Közoktatás irányítás Minőségirányítási rendszer Tapasztalatok alapján kiegészítések Farkas Olga Budapest, október 5.
A gyakorlatvezető mentor
A minőségirányítási rendszerek fejlesztésének aktuális kérdései Dr. Borda Jenő alprogramvezető.
REFORMÉRTÉKŰ LÉPÉSEK A SZAKKÉPZÉS TERÉN MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG május 30.
Felkészülés a „Könyvtári minőségfejlesztés 21.” bevezetésére Skaliczki Judit 2002.
Tudás + képességek + attitűdök ismeretekalkalmazás 20 m hosszúságú kerítéssel téglalap formájú konyhakertet kerítenek el. Ha a kert szélessége 4 m, akkor.
A közoktatás „dobbantási” esélye Dobbantó Programindító Konferencia Setényi János 2008 Budapest.
A Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskola szempontjából
A nagyvárosi intézményhálózat működtetése
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
Humán TISZK Záró konferencia szeptember 16. Mércénk az ember TÁMOP /1-2F
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Egyensúlyban a világgal TÁMOP A konzorcium tagjai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani.
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Juhászné Víg Éva programvezető május 26.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
A szakképzés helyzete Magyarországon
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
Szeretettelköszöntöma PROJEKT NYITÓNAP résztvevőit!
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Vezeti: Szigetváriné Söjtöry Andrea
A projekt az Europai Unio támogatásával, az Europai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
2009/2010. tanév Pestszentimre Ady Endre Utcai Általános Iskola.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Az országos mérések megújult rendszere
Inklúziós Pedagógiai Fejlesztések Központja
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A PISA és az Országos kompetenciamérés tanulságai
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Vázlat a faipari szakképzés helyzetéről Koronka Lajos a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola igazgatója.
Pályázati eredmények Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program Pályázati eredmények Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program HEF OP –Térségi.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
1 Szakképzési Önértékelési Modell I. Helyzetfelmérő szint (SZÖM I.) 4. előadás 1.
1 SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL (SZÖM) 1 2 A SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL Komplex eszköz a teljes körű intézményi önértékeléshez, és ez által az.
Szakiskolai fejlesztési program
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
A hallgatók szociális helyzetének vizsgálata
Bolyai Farkas Szakképző Iskola
Az SZMBK Intézményi Modell
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrációs Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A TISZK minőségirányítási teendői Valuska Lajos Kner Imre Gimnázium

TISZK T a g i n t é z m é n y e k A TISZK minőségirányításban játszott szerepe A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrációs Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP /2-2F

 Tagintézmények:  Önálló arculat A fenntartó Önkormányzat MIP-jének megfelelő program Működő minőségbiztosítási rendszer o Helyzetfelmérés, önértékelés o A diákok értékelése o A pedagógusok és más dolgozók értékelése o Stratégiák kidolgozása o …stb…. TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrációs Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Mit nem csinál a TISZK?  nem homogenizál  nem telepszik rá a tagintézmények minőség- irányítására  nem avatkozik be a tagintézmények minőség- biztosítási rendszerébe TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrációs Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 Mit csinál a TISZK?  általános irányelveket fogalmaz meg  Ajánlásokat tesz egy közös értékrend mentén  támogatást ad a minőségügyi rendszer működtetéséhez  támogatást ad a mérés-értékelés módszereinek javításához  lehetőséget nyújt a teljesítmények intézményen belüli összevetéséhez  lehetőséget nyújt az intézményközi összehasonlításhoz  közös stratégiai célokat határoz meg  segítséget nyújt ezek megvalósításában TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrációs Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Tervek:  Igényfelmérés:  A gazdasági környezet igényeinek felmérése  A szülők elvárásainak feltérképezése  A diákok körében végzett felmérés  A pedagógusok, szakoktatók igényfelmérése TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrációs Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 Az elégedettség mérése  A munkaadók körében  A tanulók körében  A volt diákok körében  Hatékony nyomon követési rendszer kidolgozása TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrációs Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Adatlap felvétele:  szülők iskolai végzettsége  szülők munkaerő-piaci státusza  az otthon található könyvek száma  a család anyagi, szociális helyzete  a család birtokában lévő anyagi javak  tanulást segítő eszközök otthoni megléte (található-e a család birtokában legalább egy számítógép, van-e internet- hozzáférés?)  közös családi programok, kulturális tevékenységek TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrációs Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kompetencia-mérések Olvasásmegértés Matematikai kompetencia Szociális kompetencia Idegen nyelvi kompetencia Információs kompetencia Kulturális és interkulturális kompetencia Életviteli és életpálya-építési kompetencia TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrációs Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A tanulói motiváció felmérése  Céltudatosság  Együttműködés  Érdeklődés  Jövőkép  Kitartás  Koncentráció  Megfelelés  Módszeresség  Önállóság  Önbizalom  Szorongás  Versengés TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrációs Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 A TISZK-en belül lehetőség van…  az intézményen belüli feladat-meghatározásra  az intézmények eredményeinek összevetésére  stratégiai elvek megfogalmazására  a lemorzsolódás csökkentésére  tananyagfejlesztésre  módszertani fejlesztésre TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrációs Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Köszönöm a figyelmet! TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrációs Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.