Automatikus EKÁER bejelentő program. EKÁER  AZ ELEKTRONIKUS KÖZÚTI ÁRUFORGALMI ELLENŐRZŐ RENDSZER MŰKÖDÉSÉRŐL (EKÁER) szóló, a Nemzetgazdasági Miniszter.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Elektronikus ügyintézés, és várható technikai fejlesztések a Növény- és Talajvédelem területén Várszegi Gábor osztályvezető augusztus 30.
Advertisements

Elektronikus vám – E-Customs
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
1 ONYF BM OEP Az EMMA működési modellje Munkavállalók adatai Munkáltatók adatai Munka- viszonyok adatai Munkavállalók EU FH OMMF KSH EMNY Központ Munkáltatók.
PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓS OSZTÁLY Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága Budapest, április 16.
2008 novemberOrbán Zoltán – LogiPen Kft.. Mit is kell adminisztrálni…?  Szabályzat  Dolgozói tájékoztató  Munkavállalói nyilatkozatok (új belépők is!)
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Nagyváradi Alíz, TEÜ, PVEI Partneri szeminárium magyar partnerek részére Budapest,
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
Elektronikus kérelem benyújtás
Diagramok rajzolása SSADM gyakorlás ADATBÁZIS ALAPÚ RENDSZEREK.
Prof. Dr. Nagy János Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács Elnöke Budapest, február 24. A felsőoktatási intézmények vagyongazdálkodása.
Az elektronikus aláírás állami elismerése
A Vasúti vizsgaközpont. 49 /2004. EK, ,. 59 /2007. EK. ,
Webes változat, animáció nélkül !!!
A levegővédelmi adatszolgáltatások számítógépes adathordozón történő teljesítése ATI-KTVF április 4.
1.2. Könyvviteli szolgáltatást végzők továbbképzésének átalakítása.
A Vasúti vizsgaközpont
Az igénybevevői nyilvántartás
A személyes gondoskodást nyújtó szociális szolgáltatások január 1- jétől hatályos képesítési feltételeinek változásai Szakmai Nap – január.
Védjegybejelentés elektronikus úton László Áron Márk.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
Törzsek-Partnerek A partnerek menüpont alatt végezhetjük a partnerek nyilvántartásával kapcsolatos műveleteket. A partnertörzsben vesszük fel a partnerek.
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
©2011 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice ©2011 Hewlett-Packard Development.
Címregiszter építés kataszteri térkép alapján (és szinkronizáció)
Az országos közdadatkereső rendszer működése és jövője Dr. Csiszér Gábor GKM, Infokommunukációs és e-Gazdaság Főosztály Galambosi András Neumann Kht
Web-alapú humán lekérdező rendszer
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
Hazai vámhatósági tapasztalatok és legjobb gyakorlatok az AEO-kal való együtt működés terén Konopás András százados2014. június 24. NAV KAVIG Konopás András.
"A gazdaság védelmében, minannyiunk érdekében" EKAER
Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKAER)
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Adatbázis alapú rendszerek 3. Gyakorlat SSADM gyakorlás.
A közteherviselés aktuális kérdései
EKAER _ A kockázati biztosíték Gyakran ismételt kérdések TÁJÉKOZTATÓ II. Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer Veszprém, január 23.
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
Az online pénztárgépek ellenőrzésének eddigi tapasztalatai. Az online pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő adatszolgáltatása. A kötelezettek.
Web alapú humán lekérdező rendszer
E-számlázás gyakorlata és ellenőrzése Czöndör Szabolcs Ellenőrzést Támogató Főosztály főosztályvezető.
Adóügyi aktualitások (Új jegyzői adatszolgáltatások, egészségügyi szolgáltatási járulék) Lukács György igazgató NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága.
Sajtótájékoztató Sajtótájékoztató Az elektronikus ügyintézés lehetőségei az APEH ügyfélkapcsolati rendszerében Miskolc, szeptember 2.
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
Vacha Ferenc fejlesztési koordinátor Az elektronikus ügyintézés törvényi háttere és gyakorlata.
1 A Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ Munkaerőpiaci képzés.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, július 13. Előrehaladás a fogyasztóvédelmi ügyek területén első félévében.
MOKKA – ODR – NPA adatbázis használata tanfolyam Szépvölgyi Katalin Tel.: /3451; 3439 ELTE Egyetemi Könyvtár
26/09/20161 Elektronikus számlázás ellenőrzési tapasztalatai Czöndör Szabolcs Elektronikus Kereskedelem Ellenőrzési Osztály.
SIMANECZ TÜNDE FŐTANÁCSOS ADATSZOLGÁLTATÁS ELLENŐRZÉS BÍRSÁGOLÁS HADITECHNIKAI ÉS EXPORTELLENŐRZÉSI HATÓSÁG.
2016. október 11. First Line Experts Kft. Hotel Griff Irodaház H-1113 Budapest, Bartók Béla út Adózási aktualitások 2017.
A minőségi és hatékony gyógyszerrendelés ösztönzéséről szóló kormányrendelet (B-súly rendelet) módosításának aktualitásai Komáromi Tamás (Healthware.
Gyors, egyszerű, NAV-álló számlázás
MIFIR adatszolgáltatás – Technikai információk
A NORMATÍVA BEFIZETÉSE
Úton az elektronikus levéltár felé
KBSZ ÚJ BEJELENTŐ FELÜLETÉNEK BEMUTATÁSA
Az állami támogatások versenyszempontú ellenőrzése Magyarországon
E-ügyintézés az adózásban 2006.
Elektronikus számlázás - technológiai tapasztalatok
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
Változás-bejelentési adatszolgáltatások
ETS-létesítményeket, EU-ETS hitelesítőket
Asp.adó utóbbi egy évben megvalósult főbb fejlesztések
Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal
Pécs, szeptember 25. Jegyzői értekezlet Hatósági Főosztály Törvényességi Felügyeleti Osztály.
Nemzeti Élelmiszer Nyomon Követési Platform
Kérjük, adja meg felhasználónevét és jelszavát!
Első az ügyfél, de hogy érem el?
Web alapú humán lekérdező rendszer
Előadás másolata:

Automatikus EKÁER bejelentő program

EKÁER  AZ ELEKTRONIKUS KÖZÚTI ÁRUFORGALMI ELLENŐRZŐ RENDSZER MŰKÖDÉSÉRŐL (EKÁER) szóló, a Nemzetgazdasági Miniszter 50/2014. (XII. 31.) NGM rendeletében meghatározott közúti fuvarozással járó tevékenységet, január 1. után kizárólag érvényes EKÁER számmal rendelkező adózó folytathat. A rendelet értelmében az állami adó- és vámhatóság nyilatkozattételre kötelezheti a termék fuvarozásában érintett címzettet, átvevőt, feladót és fuvarozót. Ha a hatóság az ellenőrzés során megállapítja, hogy az adózó bejelentési kötelezettségének nem, vagy hibásan, hiányosan tett eleget, a termék igazolatlan eredetűnek minősül

Automatikus EKÁER Bejelentő Program A program beolvassa az EKÁER bejelentéshez szükséges kiszállítási-, illetve az ahhoz tartozó törzsadatokat Online kapcsolatot teremt a központi EKÁER rendszerrel, és automatikusan elvégzi a bejelentést Rögzíti a visszakapott egyedi EKÁER azonosítót a programban

Folyamat a programmal Forrásadatok beolvasása Adatellenőrzés, szűrés BejelentésHistorikus adatok kezelés EKÁER szám kiosztása

Áttekintés Jelenleg a már aktív rendszer több, mint napi 700 lejelentést generál cégenként.

Forrásadatok kezelése  A program automatikusan ellenőrzi, hogy a betöltött kiszállítási adatokhoz valamennyi, a központi EKÁER rendszer számára kötelezően bejelentendő törzsadat rendelkezésre áll- e. Ellenőrzi a súly és értékkritériumok alapján a kiszállítási adatokat és figyelmeztet abban az esetben, ha nem kötelező az EKÁER bejelentés.  A program ellenőrzi és figyelmeztet, amennyiben az egyes cikkszámokhoz nincs tarifaszám hozzárendelés. A cikk- tarifaszám összerendelés a program adatok/tarifaszám-cikk /szerkesztés menüpontjában karbantarthatók.  A karbantartást a vevő is végezheti, de a felmerülő igényeknek megfelelően, ezzel a szolgáltató is megbízható.

Tarifaszám ellenőrzés A program ellenőrzi és figyelmeztet, amennyiben az egyes cikkszámokhoz nincs tarifaszám hozzárendelés. A cikk- tarifaszám összerendelés a program adatok/tarifaszám-cikk /szerkesztés menüpontjában karbantarthatók. Ezt, a vevő, vagy igény és megállapodás esetén a szoláltató is elvégezheti.

További lehetőségek  EKÁER webes interface elérése a programból  Amennyiben a szállító a továbbiakban módosíthatja az EKÁER webes felületén az általunk bejelentett adatokat (pl: rendszám), úgy ez a programban engedélyezhető  Felvett adatok szűrhetősége  Hiányos, formailag nem megfelelő üzenet beküldésének visszautasítása  A lejelentő program, a jelenleg használatban lévő vállalatirányítási rendszerekkel kompatibilis és igény szerint alakítható.  Lehetőség a visszárú automatikus EKÁER módosítással  Leszállítási pontok csoportba rendezése a limitellenőrzés kiterjesztéséhez

Riportok A program a kijelölt kiszállításokhoz tartozó adatokat online kapcsolat útján beküldi a központi EKÁER rendszerbe, majd az azokhoz tartozó válaszüzenetet rögzíti a programban. A bejelentett kiszállítási adatok érvényes EKÁER számmal történő riportozására a program lehetőséget nyújt:  Word  Excel  PDF

A program használatának előnyei  A program használatával biztosítható, hogy adatellenőrzést követően, a helyes adatokkal történjen meg a bejelentés.  A program segítségével - függetlenül a kiszállítások számától - a bejelentés néhány percet vesz igénybe, mentesítve az adminisztrátorokat akár több órányi manuális munka alól.  A program historikusan tárolja az egyes kiszállításokat és az azokhoz tartozó EKÁER bejelentési azonosítót, valamint a bejelentés időpontját és jellegét.  A webes alapú SaaS megoldásokkal ellentétben adatai a saját infrastruktúrájában kerülnek tárolásra és feldolgozásra, teljes biztonságban

Kapcsolat  Fejlesztő és kapcsolattartó Elérhetőségek: Petren Ferenc tel:  A Program, mint szellemi termék tulajdonosa az AcroMax Kft. Elérhetőségek: Kis Zoltán, tel: 70/ AcroMax Kft.