TÁM-PONT A TESSÉK! Közhasznú Egyesület és a Törökbálinti Kórház mentálhigiénés segítő programja egészségügyi dolgozók számára.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
Advertisements

A munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségei, nemzetközi tapasztalatok
A rehabilitációs járadékban részesülő személyek (re)integrációs esélyeinek növelése a munkaügyi központok segítségével Vincze Györgyné Pécs, április.
1 Idősebb munkavállalók a magyar munkaerőpiacon Dr. Székely Judit november 28. BUDAPEST.
Pszichiátriai intézmények lakóinak felkészítése PÉF – Lélek-Hang Egyesület.
Önkéntes menedzsment Előzmények Toborzás Szűrés, kiválasztás
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
KULCS program gyakorlati tapasztalatai Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége – Horváth Nikoleta.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT”
A szülők tájékoztatása, véleménye a kompetencia alapú oktatás céljáról gyakorlatáról Készítette: Fehér Miklósné óvodavezető.
“Hány pontot kapunk érte?” Milotta Lászlóné – asszisztens (Vasútegészségügyi NKK Kft – Pécs) Zsoldiné Turi Edit – fiziotherápiás asszisztens (Egyesített.
…a változások csak akkor következnek be, amikor valami olyat teszünk, ami abszolút nem illik bele az általunk megszokott világba.” (Coelho)
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
Alapinformációk az átmenetben nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatásról Munkaerőpiaci szolgáltatás az iskola és a munkaerőpiac közötti átmenetben.
A szociális szolgáltatások tervezése az iskolában Szociálpedagógia WJLF Pedagógia BA.
Egyén a szervezetben Vezetés és szervezés BA Pécs.
10. Tétel.
A mentálhigénés képzés hatása a sepsiszentgyörgyi Családsegítő Központ működésére 1.A CS. S. K. rövid bemutatása: ben jött létre a FAMTERRA alapítvány.
Hangunk megsokszorozza erőnket ! A betegszervezetek jelentősége
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
A Lurkó Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány 2002 november óta a győri kórház Gyermekosztályán, a Gyermekambulancián és a Gyermek sebészeten játszóházakat,
Pszichoprofilaxis és pszichoedukáció a rehabilitációban
Önkéntes munka az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban
Public Relations eszközök az egészségügyi intézmények szolgálatában
A közösségfejlesztés hatásai Vizsgálat a debreceni tégláskert közösségének körében Név: Johanics Tünde Tanszék: Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika.
Humánpolitikai adatbázis Távlati célkitűzés: Humánpolitikai adattár (adatkör – tartalom) Közvetlen célkitűzés: 1.Egészségüggyel kapcsolatos humán 2.Egészséggel.
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 EU-S TARTALMAK AZ OKTATÁSBAN A képzés célkitűzései.
Felhasználói kérdőíves felmérés a MEK-ben Moldován István OSZK MEK.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT-mentor projekt Motiváció felkeltése és fenntartása internethasználattal.
A dráma- és színházismeret-tanár képzési és kimeneti követelményei
Partnerség és együttműködés Érdekcsoport-elemzés
Pályáztatás, projektmenedzselés az EU operatív programjaiban, gyakorlati tapasztalatok, problémák és megoldások -HEFOP ESZA Kht -
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
" Tudás és kompetencia" Szociális szakemberek és önkéntesek alternatív képzése a látássérültek munkaerő-piaci re/integrációjáért Veres Katalin projektvezető.
Tudományos konferencia Nyíregyháza Október
Brettner Zsuzsanna PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
Az egyéneknek nyújtott tanácsadás bemutatása Mag. a Barbara Haider-Novak, december 4.
Kortárssegítő képzés Lőrincz Norbert, Kovács Anita Kortárssegítő képző
Szakdolgozat címe Szakdolgozó neve Konzulens: Konzulens neve
A projekt általános szakmai célkitűzései
A SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ SZEKTOR MUNKAHELYI JÓL-LÉT ÉRZETE.
A diplomás pályakövetés lehetséges céljai és intézményi szolgáltatások kialakítása: INNOVÁCIÓ vagy IRRITÁCIÓ? Volume 2 Andrási Monika – Majó Zoltán 2009.
IGAZGATÓI BESZÁMOLÓ 2006/07 I. FÉLÉV. TARTALMI VÁZLAT AZ ISKOLA STATISZTIKAI MUTATÓI A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁSRA VALÓ ÁTTÉRÉS TAPASZTALATAI AZ INTEGRÁCIÓS.
Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) A Támogatott.
Bentlakásos intézmények kiváltása – TIOP /1
Mentálhigiénés team működése kórházunkban
Készítette:Tóth Sándorné
PROJEKTMENEDZSMENT. Projektmenedzsment a stratégia megvalósításának eszköze. Projekt egy-egy konkrét stratégiai program vagy részprogram.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Az egészségügyi szakképzés minőségügye, kihívások és intézkedések György Annamária szeptember 17. "ISOFÓRUM XXII. NMK"
„ÚT A JÖVŐBE” Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
TÁMOP E-13/1/KONV „Sport a felsőoktatásban” B komponens Dr. Trényiné dr. Rákóczi Zsuzsanna Hallgatói szabadidősport.
Célja A minősítés célja a közalkalmazott munkaköri feladatai ellátásának megítélése, az ezt befolyásoló ismeretek, képességek, személyi tulajdonságok.
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
„Útban a Minősített Könyvtár cím felé” Gödöllő, 2016.szeptember.28
Az üzletek operatív működtetése
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
MH 5. BOCSKAI ISTVÁN LÖVÉSZDANDÁR.
„ÖSSZEFOGÁSBAN AZ ÉSZAK- HEGYHÁTÉRT”- EFOP
„ÖSSZEFOGÁSBAN AZ ÉSZAK- HEGYHÁTÉRT”- EFOP
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint ADOTTSÁGOK 4. 3
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
Előadás másolata:

TÁM-PONT A TESSÉK! Közhasznú Egyesület és a Törökbálinti Kórház mentálhigiénés segítő programja egészségügyi dolgozók számára.

Igények, motiváció A TESSÉK! Közhasznú Egyesület részéről: Szakmai múlt, személyes élmények Egyesületi célkitűzések A Törökbálinti Kórház részéről: A szakdolgozók jelezték a kórház vezetése felé, hogy szükségét érzik egyfajta segítségnyújtásnak a konfliktusaik kezelése területén. A vezetés „,minőségcélként” is megfogalmazta a 2015-ös operatív tervek között a dolgozók kiégés elleni prevenciójának segítését.

Megvizsgált lehetőségek hátrányai „Belső képzés” = kvázi kötelező munkaértekezlet. Általános ismeretek átadására (előadás formájában) ez alkalmas lehet a problémák bemutatására, de egyéni kérdésekre nem adható így válasz. „Önkéntes képzés, tréning”. A túlterheltség miatt önként nem szánnak időt – bármennyire is hasznosnak tartanák – akár kiscsoportos képzésekre sem, mert vagy dolgoznak, vagy otthon vannak (esetleg másod-, harmad- munkahelyen). Általában jellemző, hogy a problémáikat nem vállalják fel nyíltan, mert félnek a következménytől, kiszolgáltatottnak érzik magukat részben a feletteseik, orvosok, magas vezetők felé.

A választott út kiépítése Ismerkedés a lehetőséggel: Érdeklődés felkeltése, figyelem-felhívás a dolgozói értekezleten. Szóbeli és írásos emlékeztetők. Technikai feltételek megteremtése: Video megtekintésének lehetősége saját hálózaton belül Számláló használata

Következő lépések 2 és fél hónap alatt 18 video Tetszik, ill. hozzászólás opciók megvalósítása Youtube lehetőség vagy saját honlapon, jelszóval védetten történő megjelenítés Fél év után a helyzet értékelése kérdőíves felméréssel, amelynek eredményét felhasználjuk a folytatásban.

Információ TESSÉK! Közhasznú Egyesület Teljes emberért, sikeres, segítő életért közösen Közhasznú Egyesület Dr. Hoffmann Gergely 0670/ Vas Mária Maja 0630/