Pogány Gábor Ph.D. Az NBF koordinátora, a RIROSZ elnöke, az Orphanet International Advisory Board tagja SmartHealthcare 2015 Konferencia, Bp. 2015.04.29.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egyenlőbb és egészségesebb társadalom
Advertisements

A Kompetencia és Tanácsadó Központ bemutatása Tóth Zsófia Kata Szociális Szolgáltatásokért Egyesület Pécs, október 28.
Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység csökkentéséért Kun Zsuzsa, MTA KTI Gyerekprogram Iroda.
A helyi termékek szerepe a gazdaságfejlesztésben TAPASZTALATOK, PÉLDÁK, A FEJLŐDÉS LEHETSÉGES IRÁNYAI.
Merre tart a magyar foglalkoztatáspolitika? Garzó Lilla.
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
Az egészséget támogató kommunikáció lehetőségei és eszközei
A humán ökorendszer A humán ökorendszer egy hasznos keret, „amelynek segítségével megértjük az ember és környezete között fellépő kölcsönhatásokat.” (Welch)
Miért boldogabbak az emberek az egyik országban, mint a másikban?
7. A PR (Public Relations) tevékenység (Propaganda / Nyilvánosság)
Miért fontos? 3478 Negatív hír az egészségügy szereplőiről nyomtatott és online sajtóban 2009-ben Mindenki érintett: EÜM, OEP, kórházak, orvosok, gyógyszergyártók.
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
A tervezés mint menedzsment funkció
Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia. Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Széleskörű társadalmi képviselet (pártok, szakszervezetek, kamarák,
Az idős ember méltóságát védő jogok idősek otthonában
Európai Betegjogi Karta. Európai Betegjogi „Karta” Célja: A betegek tizennégy jogának proklamációja, alapvető jogok gyakorlati megvalósíthatóságát szolgálják.
Minőségmenedzsment alapelvek
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
Hangunk megsokszorozza erőnket ! A betegszervezetek jelentősége
SZERVEZETFEJLESZTÉS Dr. Magura Ildikó.
Közösségfejlesztés és közösségi munka
Az ápolók etikai kódexének helye és szerepe a gyakorlatban
Pszichoprofilaxis és pszichoedukáció a rehabilitációban
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
Egyéni döntések a szervezetben
EGÉSZSÉGÜGY-EGÉSZSÉGIPAR TÉNYEK ÉS TERVEK DR. RÁCZ JENŐ BUDAPEST, 2OO3.O5.29.
Budapest, február 25. Kötik-e a cégek termékeikhez a fogyasztót, és ha igen hogyan?,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben’’ VIII.
Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) – egészségügyi és szociális vonatkozások: Az Egészségügyi és Szociális Ágazati Információs Stratégia (MITS-ESZ)
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
Iskolahálózatok itthon és külföldön Pénziránytű műhelymunka MNB, november 10.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Tudásmenedzsment eredmények és tapasztalatok a MOL Csoportban Tóth Róbert Tudásmenedzsment vezető, MOL Csoport Budapest, 2006.február 23.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Alkohol- drogproblémák és a segítés lehetőségei kurzus
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
Tapasztalatok az orvosi szociológia oktatásával a Semmelweis Egyetemen
Orvosoktatás Betegedukáció Egészségügyi programok szervezése, támogatása Részvétel szakmai szervezetek munkájában Egészségügyi kutatások, adatok közzététele.
A kormányzati K+F+I politika prioritásai, különös tekintettel a gyógyszeriparra Dr. Nikodémus Antal Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F Főosztály.
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
Kormányszóvivői tájékoztató T ö b b e n, j o b b a n, t o v á b b Zöld könyv az egészségügyről.
Speciális célcsoportok a szakmai protokollban Biró Dániel Budapest május 7.
KOLLABORÁCIÓT ÉS KOOPERÁCIÓT TÁMOGATÓ ESZKÖZÖK
Placebó vagy védőoltás? Tartós megoldást jelentenek-e a reformlépések, vagy csak hiszünk bennük? november 14. Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató.
Válság és megújulás? Lehetőség vagy krízis?
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
Cukorbetegség a páciens és a betegszervezet szemszögéből
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Civil Európa – civilek Európában
AZ ÁPOLÁS ÉS AZ ÁPOLÓ.
„Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben – Területi együttműködések kialakítása” TÁMOP B Egészségesebb egészségügyért.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Út az etikus bank felé – az Ökobank projekt Kapitány Ákos Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért.
1 Egészség, biztosítás... Hidvégi Áron közvélemény- és piackutatási igazgató.
„FÜGG Ő SÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia Egy attitűd-vizsgáló kérdőív tapasztalatai Dr. Papp Éva.
Az „Életet az éveknek” Országos Szövetség munkája, hatása a hazai időspolitikára: aktív időskor Budapest, április 23. Hegyesiné Orsós Éva Hegyesiné.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Koncepció a demenciával élő idősek gondozásáról Demens betegek ellátásának kihívásai az egészségügyi és szociális ellátórendszerben szakmai tanácskozás,
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás A projekt generáló szerepe, a továbblépés lehetőségei, komplex fejlesztési elképzelések.
Biyovis a mi üzletünk.
Az Újbuda 60+ Program rendszerének legfontosabb elemei
KORMÁNYZATI CÉLOK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN
Európai Uniós ismeretek
„FÜGGŐSÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia
8. óra Az Erkölcsi értékelések és Döntések gyakorlata – a szabá-lyozó, a vezető felelőssége Ii.
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás
10. óra Az Erkölcsi értékelések és Döntések gyakorlata – a szabá-lyozó, a vezető felelőssége Ii.
Előadás másolata:

Pogány Gábor Ph.D. Az NBF koordinátora, a RIROSZ elnöke, az Orphanet International Advisory Board tagja SmartHealthcare 2015 Konferencia, Bp „Előbb csináld azt, ami szükséges, utána azt, ami lehetséges, és máris azt fogod csinálni, ami lehetetlen” Assisi Szent Ferenc

Jelenlegi helyzet Vizitekre alapozva kezel, ha a tünetek megjelennek és a normál funkció elvész A professzionális autonómia vezérel Csak szakemberek ellenőrzik a gondozást A döntések tapasztalatra és tréningre alapozva születnek A betegbiztonság egyéni felelősség kérdése Titoktartás szükséges 21. sz-i megközelítés Folyamatos gyógyító viszony – már a tünetek megjelenése előtt beavatkozik, megőrizve a normál funkciót A gondozást a beteg szükségletei/értékei irányítják A betegek és szervezeteik a kontroll elsődleges forrásai A döntések bizonyítékokon alapszanak A betegbiztonság egy rendszer tulajdonság Az átláthatóság fontos

Jelenlegi helyzet A betegséghez vezető molekuláris és sejt szintű események nem ismertek A rendszer csak a szükségletekre válaszol A szakember részesül előnyben A költségcsökkentés elsődleges igény Súlyos pénzügyi és rokkantsági költségek meghaladva a lehetőségeket 21. sz-i megközelítés Ismeri a preklinikai molekuláris eseményeket, a betegség kockázatát A rendszer proaktív: előre látja a szükségleteket A gyógyító team-ek közti kooperáció az elsődleges A felesleges pazarlás folyamatos elkerülése fontos Nagyságrendekkel hatékonyabb

 A gazdasági erőnkhöz viszonyítva alacsony a várható élettartam, és számos egészségmutatónk az EU országok között a legrosszabbak között van.  Az erősödő racionalizálási erőfeszítések ellenére keveset költünk az egészségügyre, és azt is rosszul – a fenntarthatatlan ex-szocialista struktúrák veszteségesek, rosszul működők, alulfinanszírozottak, túlméretezettek, lassúk.  A civilizációs ártalmak, a világválság okozta létbizonytalanság és az önsorsrontó életformák elegyeként kialakult életstílus több esetben megváltoztatásra szorul.  Jellemző a financiális krízis és bizonytalanság, az elégtelen infrastruktúra és a humán erőforrás krízis.  Egyre nehezebb a szaporodó új technológiák bevezetése.  Országon belül is nagy egyenlőtlenségek tapasztalhatók.

E mutatók javításában óriási szerepe van a betegszervezeteknek is különösen, ha képesek összehangoltan, együttműködve fellépni a méltányosság elvének, az emberi méltóságnak megfelelő humánus egészségmegőrzés és betegellátás megvalósítása érdekében!

A gazdasági erőnkhöz viszonyítva alacsony a várható élettartam Bőven van pénz a piacon, még most, válság idején is! Egészségügyi rendszer – Mrd Ft, Lakossági gyógyhatású termék fogyasztás – Mrd Ft (GFK-TÁRKI, 2011) Ezért a gyógyszerkassza is racionalizálásra szorul, megfelelő szakmai indokok és hatástanulmányok alapján Feltétlenül el kell kerülni a fűnyíró elv szerinti differenciálatlan csökkentést, hiszen ez rögzíti a hibás struktúrát alacsonyabb szinten, ahelyett, hogy hatékonyabbá tenné. A jó megoldás szép példája a nagy értékű enzimpótló terápiák rendszeres felülvizsgálatára létrehozott új értékelő bizottság.

Hasznosítva a betegszervezetek „ingyen közvélemény, és piackutatását” Hasznosítva a betegszervezetek „ingyen közvélemény, és piackutatását” Ne felejtsük, hogy az egészségügy finanszírozói és nem csak igénybevevői a betegek! Ne felejtsük, hogy az egészségügy finanszírozói és nem csak igénybevevői a betegek! Elismerve, hogy még gazdasági krízis idején sem „kidobott pénz”, amit az egészségügyre költünk, hiszen az az egészségesebb munkavállalók számának növelésével, a gazdasági növekedés alapvető feltételét jelenti! Elismerve, hogy még gazdasági krízis idején sem „kidobott pénz”, amit az egészségügyre költünk, hiszen az az egészségesebb munkavállalók számának növelésével, a gazdasági növekedés alapvető feltételét jelenti! Tennünk kell azért, hogy az emberek akkor is fontosnak érezzék, amikor még egészségesek! Tennünk kell azért, hogy az emberek akkor is fontosnak érezzék, amikor még egészségesek! Ne feleslegesebb dolgokra költsünk! – Az Iraki háború költségvetéséből, a világ összes rákos betegét 20 évig ingyen kezelhetnénk. Ne feleslegesebb dolgokra költsünk! – Az Iraki háború költségvetéséből, a világ összes rákos betegét 20 évig ingyen kezelhetnénk. Dr. Dank Magdolna

Szükségszerűségként fogadjuk el az egészségügy problémáit, az orvos utasításaira várunk, azokat gyakran nem tartjuk be, egészségünket nem értékeljük olyan erőforrásként, amit folyamatosan és tudatosan fejleszteni kell ahelyett, hogy… … tudatos fogyasztói volnánk az egészségügyi szolgáltatásoknak, aktívan belefolynánk a gyógyulásunkkal kapcsolatos folyamatot, folyamatosan és tudatosan fejlesztenénk egészségünket, bővítenénk a tudásunkat az egészségmegőrzésről. Magyar Egészségkommunikációs Egyesület

Csepeli Gy., Prazsák G.: Társadalomkutatás 29 (2011) 1, 63–79

 Nem bízunk az orvosban! – EurordisCare 2 - A betegek 28 %-a (37,2 %) kért megerősítő diagnózist.  Nem bízunk a gyógyszeriparban – csak a profitra törekszik.  Nem bízunk a gyógyszerben – Az ötödik leggyakoribb halálok a gyógyszermellékhatás (új farmakovigilancia szabályzás). A forgalomban lévő szerek 70–80 százaléka csak a betegek 40–50 százalékában hat (személyre szabott orvoslás). Tavaly 238 tonna gyógyszert dobtunk ki. Keresztény erkölcsGlobalizáció Szocialista erkölcsRendszerváltás Rendszerváltás értékeiGazdasági válság Totális bizalom hiány

% OECD Society at a Glance, 2014

 Az alulról építkező civil szervezetek képezik a bizalom (újra) építés alapját.  Az egészségügyben ezt a szerepet a sorstárs közösségek, a betegszervezetek jelentik.  Összefogás, empátia, szeretet, segíteni vágyás  Pozitív példák folyamatos bemutatása (küzdelem az ember életéért, jobb sorsáért v. tisztességes haláláért) – ez is VALÓSÁGSHOW!!  A hivatás (műveltség) szeretete, tisztelete és védelme  Segít a mentális egészség megőrzésében, az élet értelmének (újra) megtalálásában. Jobb beteg-együttműködés

A beteg perspektíva megjelenítése – tapasztalati tudás – nem eléggé kihasznált! A beteg perspektíva megjelenítése – tapasztalati tudás – nem eléggé kihasznált! Betekintés, partnerség nyújtása a beteg és családtagjai szempontjainak megfelelő gondok, ügyek és/vagy kérdések körében. Betekintés, partnerség nyújtása a beteg és családtagjai szempontjainak megfelelő gondok, ügyek és/vagy kérdések körében. Az információcsere biztosítása a betegek és a többi érdekelt fél között. Az információcsere biztosítása a betegek és a többi érdekelt fél között. A betegek jogainak védelme és segítésük annak megtanulásában, hogyan kaphatnak megfelelő szolgáltatást és információt. A betegek jogainak védelme és segítésük annak megtanulásában, hogyan kaphatnak megfelelő szolgáltatást és információt. Eszközök és információ nyújtása ahhoz, hogy a betegek képesek legyenek a saját érdekükben történő együttműködésre, a megalapozott döntésre. Eszközök és információ nyújtása ahhoz, hogy a betegek képesek legyenek a saját érdekükben történő együttműködésre, a megalapozott döntésre. A növekvő elvárások kielégítése (minőség, biztonság,…) A növekvő elvárások kielégítése (minőség, biztonság,…) A növekvő részvétel szervezése (beteg központúság, önmenedzsment …) A növekvő részvétel szervezése (beteg központúság, önmenedzsment …)

A betegek és családjaik nem egyszerűen az egészségügy passzív „végfelhasználói”, hanem gondviselők, az egészség- és szociális ügy cselekvő szereplői, komplex napi gondozást nyújtva esetleg egy egész életen keresztül. A betegek és családjaik nem egyszerűen az egészségügy passzív „végfelhasználói”, hanem gondviselők, az egészség- és szociális ügy cselekvő szereplői, komplex napi gondozást nyújtva esetleg egy egész életen keresztül. A betegszervezetek a legjobb szövetségesek lehetnek és aktív szerepet játszhatnak az egészség- és szociális ügy nemzeti és regionális szakpolitikái és a kutatás alakításában. A betegszervezetek a legjobb szövetségesek lehetnek és aktív szerepet játszhatnak az egészség- és szociális ügy nemzeti és regionális szakpolitikái és a kutatás alakításában. Biztosítani kell, hogy a betegek és szervezeteik be legyenek vonva a döntéshozás folyamatának minden lépésébe a „semmit rólunk nélkülünk” elv alapján. Biztosítani kell, hogy a betegek és szervezeteik be legyenek vonva a döntéshozás folyamatának minden lépésébe a „semmit rólunk nélkülünk” elv alapján. Támogatni kell a betegeket és szervezeteiket: a tudatosság növelésében, a kapacitásaik bővítésében, ismereteik szélesítésében, az információcserében, a hálózat építésben. Támogatni kell a betegeket és szervezeteiket: a tudatosság növelésében, a kapacitásaik bővítésében, ismereteik szélesítésében, az információcserében, a hálózat építésben.

A beteg-együttműködés hiánya terápiás kudarchoz vezet! A beteg-együttműködés hiánya terápiás kudarchoz vezet! Fontos a betegszervezetek edukációs tevékenységének segítése (pl.: EUPATI)!

Kiemelt fontosságú a betegjogok érvényesülé- se és azok intézményi Biztosítása - Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) vezetője dr. Novák Krisztina Az NBF jogalkotó, tanácsa- dó testület (a kormány konzultatív platformja) Európai nívójú képviseletet biztosít a betegek számára A kormányzat által létrehozott szervezet, az Egészségügyért Felelős Államtitkársággal történő kapcsolattartói és tanácsadói feladattal

Fő cselekvési területek Érdekkép- viselet Informá- ció és hálózat építés Kutatás, gyógy- szerek, terápiák Egészség- politika, EÜ és szociális ellátás

Rare Diseases Hungary Cím: 1051 Budapest, Arany János u Tel: (36-1) , Fax: (36-1)