„Nemzetköziesítés az oktatásban és a képzésben” Az Egész életen át tartó tanulás program (2007-2013) eredményei és a tapasztalatok hasznosítása az Erasmus+

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Magyar Fesztiválszövetség közgyűlése Százhalombatta, november 25. Dr. Faragó Hilda.
Advertisements

Kompetencia alapú oktatás TÁMOP pályázat Rumi Rajki István ÁMK Rum.
Ma –mintegy erdélyi magyar számára vált lehetségessé az internetes kommunikáció –160 hozzáférési pontból álló hálózat –közvetlen kapcsolat jöhet.
Comenius program készítette: Zakhariás Laura. „Egész életen át tartó tanulás“ Oktatás támogatása, minden korosztály számára, több programon keresztül:
A Socrates / Grundtvig program pályázati lehetőségei.
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
Leonardo da Vinci szakképzési projektek Magyarországon TÓTH Csenge Tempus Közalapítvány Az Élethosszig tartó tanulás program nemzeti irodája.
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
A Grundtvig program: felnőttoktatási pályázatok a Tempus Közalapítvány kezelésében Várterész Flóra Budapest,
Lépj pályára! Využi šancu! Lépj pályára! / Využi šancu! HUSK /1101 /1.6.2 /0107.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
Falukép-védelmi program a Pogány-havas kistérségben Csíkszereda, november
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
SZIE Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola
A vidékfejlesztéstől az öko-turizmusig a Nyugat-dunántúli régióban Határmentiségtől az integrált határrégióig Sopron április 06.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
TANULÁS-TUDÁS-MINŐSÉG Farkas Katalin címzetes főiskolai tanár, SZTE Tanárképző Főiskolai tanár Budapest, november 29.
DÉL-MÁTRA Helyi Közösség Stratégiai Vázlat Debrei Attila.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Modláné Görgényi Ildikó. Vidékfejlesztés A gazdaság folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Minőségi, a környezet-
A kiadvány tartalma nem tekinthető az Európai Unió hivatalos állásfoglalásának. Projekt megnevezése: Tudással a kulturális értékekért – intergenerációs,
“Ha az ember eltűnik, lesz-e reménye a gorillának? Ha a gorilla eltűnik, lesz-e reménye az embernek?”
Rekreáció és turizmus a Duna mentén
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
A vidékfejlesztés kihívásai az Észak-alföldi régióban Dr. Grasselli Norbert igazgatóhelyettes.
A vidéki tér sikertényezői
ÚMVP III-IV.tengely Budapest, Dr. Horváth Zita Agrár-vidékfejlesztési Főosztály.
1 Közoktatás fejlesztési elképzeléseinek háttere 2007.
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
Közkincs kerekasztal a kecskeméti Kistérségben Szakmai konferencia június 9. Kecskemét.
LLP program - Comenius Tempus Közalapítvány LLP Nemzeti iroda Kiss Tímea, Comenius asszisztens november 24.
Művelődés-gazdaságtan
eTwinning – európai iskolák közössége
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Az agroturizmus és a vidékfejlesztés sokszínűsége Európában.
A PROJEKT KÉPZÉSI ÜTEMEZÉSE ÉS CÉLCSOPORTJAI Kaposvár, szeptember 8.
A Grundtvig akció pályázati lehetőségei Grundtvig 2 és 3.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
A társadalmi felelősségvállalás civil példái – jó gyakorlatok a Nyugat-dunántúli és Észak- alföldi régióból Kóbor Krisztina 2010.
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
Tantervfejlesztési Hálózat építési Mobilitást segítő Támogatások forrás: „Magyar nyelven Európában” Budapest, április 1.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
A muzeális intézményrendszer átalakítása
Gaudium et Spes: Kihívások és kilátások Szeptember 10. Előadó: Dr. Tomka Ferenc.
EPISCON - program EPISCON - project Európai kulturális szakmérnöki PhD iskola European PhD in Science for Conservation ANNA RUGGERI Magyar Nemzeti Múzeum.
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u Az ökoiskolák előtt álló jelenlegi kihívások és a lehetséges válaszlehetőségek.
Andragógia Kraiciné Dr. Szokoly Mária (2004): Felnőttképzési módszertár. Új Mandátum Könyvkiadó, Budapest Összeállította: Marton Eszter.
2014. november 26. Tordai Péter igazgató Tempus Közalapítvány
A Mozgásjavító „nemzetköziesedési” folyamata november 26.
1 HATÁRRÉGIÓK FEJLŐDÉSÉNEK SAJÁTOSSÁGAI A SLO/HU/CRO /2004/01/HU- 74 sz. INTERREG projekt támogatásával készült képzés.
Beszámoló a projekt megvalósításának tapasztalatairól.
A polgárőrség: alulról szerveződő, helyi lakosok által létrehozott, az adott település közigazgatási határain belül működő, a helyi közbiztonság javítása.
A tudatos fogyasztói magatartás kultúrájának terjesztése, a civil kezdeményezések fontossága Boczné Lakatos Vanda Pécsi Zöld Kör Egyesület – egyesületi.
Kristóf Ákos, osztályvezető Vidékfejlesztési Minisztérium Kutatás- és Oktatásszervezési Főosztály Ökoiskola címátadás Budapest, június 4.
Moderátor: György Tibor személyszállítási és műszaki fejlesztési igazgatóság, titkárságvezető VOLÁN Egyesülés XXII. ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZAKMAI.
Rugalmas munkavégzési lehetőségek a Grundfosnál
A határtérség.
A tükrözött vagy fordított osztályterem
Helyi védett értékek bemutatása a
Vajdasági ifjúsági tapasztalatok az uniós programok terén
Vállalati felelősségvállalás
TOGETHER WITHOUT BORDERS ÎMPREUNĂ FĂRĂ FRONTIERE EGYÜTT HATÁROK NÉLKÜL
Tájékoztató a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkájáról
Gasztrokulturális örökség (GCH) ERŐFORRÁS VALORIZÁLÁS tanfolyam
Előadás másolata:

„Nemzetköziesítés az oktatásban és a képzésben” Az Egész életen át tartó tanulás program ( ) eredményei és a tapasztalatok hasznosítása az Erasmus+ programban Konferencia november 26. Budapest, XII. MOM Kulturális Központ, Csörsz u. 18. Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola Eger Kálmán Éva projekt koordinátor

Föld Charta A Föld életközösségeinek tisztelete Ökológiai integritás Társadalmi és gazdasági igazságosság Demokrácia, erőszakmentesség és béke

Comenius Régió Partnerség pályázati program: Kreatív Föld Charta Kihívás Fiataloknak Partnerek: Egri Kistérség Többcélú Társulása Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola Figedy János Általános Iskola – Noszvaj Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Városgondozás Eger Kft. Bournemouth Borough Council Avonbourne College Shadows International Developments Ltd. CliC Ltd Earth Charter UK

Az együttműködés célja A tanórákon a Föld Charta alapelvek alapján nevelni a diákokat, beépíteni a tananyagba ezeket az elveket és kialakítani bennük a készségeket, hogy felnőttként fontosnak tartsák a környezetvédelmet, az erőszakmentes világot, egymás tiszteletét és az állatok védelmét.

Felelős turizmus Társadalmi és gazdasági igazságosság A felelős turizmus elveit akkor használjuk, amikor turisztikai fejlesztésre kerül sor: minimalizáljuk a negatív gazdasági, környezeti és társadalmi-kulturális hatásokat fejlesztjük a helyi lakosok gazdasági lehetőségeit és javítjuk az életminőségüket elősegítjük a természeti és kulturális örökség megőrzését a turisták és a helyi lakosok egymás iránti tiszteletének kialakítására törekszünk

1. feladat Felelős turizmus vagy mégsem? Csoportmunka: Adott helyszínek turizmus fejlesztési ötleteiről eldönteni, hogy megfelel- e az alapelvnek. Sorrendbe tenni aszerint, hogy melyik felel meg leginkább, illetve legkevésbé.

2. feladat Csoportmunka: Konkrét fejlesztés kritikai vizsgálata és módosítások javasolása

Összegzés 3/10. Tégy azért, hogy mindenki igazságos és fenntartható módon fejlődhessen! Ehhez minden csoportban, közösségben és környezetben hozzájárulhatsz: A világkereskedelemnek tiszteletben kell tartania a természet rendjét és a munkások jogait. - A nemzetközi vállalatoknak és gazdasági szervezeteknek egyértelműen mindenki javáért kell cselekedniük.

Köszönöm a figyelmet!