Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

“Ha az ember eltűnik, lesz-e reménye a gorillának? Ha a gorilla eltűnik, lesz-e reménye az embernek?”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "“Ha az ember eltűnik, lesz-e reménye a gorillának? Ha a gorilla eltűnik, lesz-e reménye az embernek?”"— Előadás másolata:

1 “Ha az ember eltűnik, lesz-e reménye a gorillának? Ha a gorilla eltűnik, lesz-e reménye az embernek?”

2

3 “ A FOGALMAK TARTALMAT CSAK AZÁLTAL NYERNEK, HA - AKÁR CSAK KÖZVETVE IS – AZ ÉRZÉKELT ÉLETTEL VANNAK ÖSSZEFÜGGÉSBEN. EZT A KAPCSOLATOT AZONBAN SEMMIFÉLE LOGIKAI KUTATÁS NEM FEDEZHETI FEL, EZT CSAK ÁTÉLNI LEHET - ÉS MÉGIS – ÉPPEN EZ A KAPCSOLAT HATÁROZZA MEG A FOGALOMRENDSZEREK MEGISMERÉSI ÉRTÉKÉT” (A. EINSTEIN)

4 „Az emberiséget kísérő véget nem érő krízisek alapvető oka az emberi gondolkodás folyamatában feltárható és mindenre kiterjedő összefüggéstelenség.” David Bohm (kvantum fizikus)

5 Környezet és Fejlődés ENSZ konferencia Rio de Janeiro, 1992 A fenntartható fejlődés érdekeinek középpontjában az emberek állnak...A fejlődési folyamatot ismételt értékelésnek kell alávetni a tudományos kutatások eredményeinek fényében....a fejlődés fogalma nem tisztázott,...szükség van holisztikus fejlődéselméletre, interdiszciplináris kutatóprogramok és demonstrációs modellek felállítására.. Agenda 21.

6 “A FEJLŐDÉSHEZ VALÓ JOGOT ÚGY KELL ÉRVÉNYESÍTENI, HOGY A MA ÉLŐ ÉS A JÖVŐ NEMZEDÉKEK FEJLŐDÉSI ÉS KÖRNYEZETI SZÜKSÉGLETEI EGYARÁNT KIELÉGÍTÉST NYERJENEK'' (AGENDA, 1992)

7 A FEJLŐDÉS EVOLÚCIÓ TELJESEBB, BONYOLULTABB, ÖSSZETETTEBB RENDŰ, MAGASABB MINŐSÉGŰ ÁLLAPOT FELÉ IRÁNYULÓ VÁLTOZÁS, KIBONTAKOZÁS, KITELJESEDÉS, AMELY SORÁN ÁLTALÁBAN BONYOLULTABB STRUKTÚRÁJÚ, VÁLTOZATOSABB ÉS DIFFERENCIÁLTABB RENDSZEREK JÖNNEK LÉTRE

8

9

10

11 FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS ALAPELVEK: EGÉSZ - SÉG TELJESSÉG GLOBÁLIS TUDATOSSÁG EVOLÚCIÓS TRENDEK BIOSZFÉRIKUS TÖRVÉNYEK: SZERVEZŐDÉS MŰKÖDÉS TÁRSADALMI ALAPELVEK: MÉLTÁNYOSSÁG IGAZSÁGOSSÁG SZOLIDARITÁS

12 FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS BIOSZFÉRA: A „TERMÉSZETES EVOLÚCIÓ” FOLYAMATÁNAK MEGŐRZÉSE ELSŐDLEGES ÉRTÉK: BIODIVERZITÁS TERMÉSZETVÉDELEM KÖRNYEZETVÉDELEM

13 FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS TÁRSADALOM DEMOKRÁCIA SZUBSZIDIARITÁS ÉLET-HOSSZIGLAN TANULÁS KÖZÖSSÉGEK CIVIL TÁRSADALOM

14 FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS GAZDASÁG : LOKÁLIS-REGIONÁLIS CIKLUSOSSÁG DIVERZITÁS HATÉKONYSÁG

15 FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS AGRÁRIUM LOKÁLIS-REGIONÁLIS KOMPLEX: TERMÉSZETVÉDELEM TERMELÉS TERÜLETI POLITIKA TURIZMUS


Letölteni ppt "“Ha az ember eltűnik, lesz-e reménye a gorillának? Ha a gorilla eltűnik, lesz-e reménye az embernek?”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések