A medve barlang.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Nagy Melinda 8. c
Advertisements

Területfejlesztés és esélyegyenlőség a Barcsi kistérségben
Cseppkőbarlangok Huszti Dóra 9.o
Hogy is volt akkor valójában?
Szlovák paradicsom szombat túra ajánló
Tokaj Magyarország.
Gyakoroljuk a múlt idő és a tárgyeset helyesírását!
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
1963-ban egy Derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepén, Törökország) egy falat bontott le otthonában és meghökkenve fedezett fel a fal.
. Magyar Gyógytornászok Társasága V. Kongresszusa Sopron november (Élmény) beszámoló a tanszék 9 előadásáról.
Élménybeszámoló Molnár Dávid 9/B. Mikor az előtérbe értünk, egy fura szerkezet tárult elénk… Egy autó volt kiegyensúlyozva, ezért egy kötélen keresztül.
TARTALOM 1.TípusokTípusok 2.Reklám- fénycsőReklám- fénycső 3.Világító fénycsőVilágító fénycső 4.Kompakt- fénycsőKompakt- fénycső FÉNYCSÖVEK „Világító”
A Kelekótya Szelekóta csapat gyűjteménye
Közlekedés Mivel utaztunk a kiránduláson.. Az első közlekedési eszköz amivel utaztunk az a vonat volt, amivel Püspökladányba mentünk. Püspökladányból.
Készítette: Molnár István Molnár Richárd. OFDM  Az OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing) moduláció lényege, hogy több ezer vivőt állítunk.
Készítette: Csoma Bence
Stromboli (felszínalaktan)
Az őskor hitvilága,művészete
Ókori görög régészeti leletek
MTA Regionális Kutatások Központja Településracionalizálás, falupolitika és falurombolás Romániában és Magyarországon az államszocializmus időszakában.
Kölcse.
A sümegi vár lábától alig 7 km-re található a Marcal folyó partján fekvő törpefalu A falu első említése 1382-ből való, Vasarhel néven 1508-ban Kyswasarhel.
A TÉRÁBRÁZOLÁS TÍPUSAI MROE TPM 3. MOZAIKSZERŰ (különféle téri helyek - pl. udvar, folyosó, tanterem - együttes szerepeltetése a kép síkján) Ó.1. o.
A mai órán az őskor festészetével ismerkedünk meg!
A középkori világ 7 csodája
Mondattan I. A mondat születése. Midőn a hajnalt hirdető első piros sugárkéve az égre lopózott, Rao – az emberhorda vezére – fojtott nyögéssel felállt.
szerző: - Pálinkás Miklós
A helyi közszolgáltatások versenyképességet szolgáló modernizálása Finta István Ph.D. tudományos munkatárs MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete ÁROP.
Ókori görög régészeti leletek
Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az.
Írta: Szöllősi Veronika 9.a
Ő MÉGSEM TE VAGY – She’s Not You Ő egy angyal, de sajnos nem te vagy, Ő felvidít, hogyha rossz a hangulat. És simogat, mikor a kedvem szomorú, Ő az a.
A reformkori színjátszás
AquaTerr Kft. Készítette: Tóth Péter. Profil: Az AquaTerr Kft. elsődleges célja olyan terráriumok és akváriumok készítése, amely mind működésbélileg,
MÁTRA MÚZEUM.  Projektünk következő állomása a gyöngyösi Mátra Múzeum volt. Az iskolánkból gyalog érkeztünk meg.  Nagy izgalommal vártuk a mai foglalkozást,
Aggteleki Cseppkőbarlang
Aggteleki cseppkőbarlang
A demokrácia problémája a településfejlesztésben Rövid és hosszú távú gondolkodás Miskolc Szegénységellenes Világnap 2014, okt. 17.
Kialakulása A Medve-barlang a triászkorú kristályos mészkőben képződött mintegy 200 millió évvel ezelőtt. A mészkőben a barlangon átszivárgó víz rengeteg cseppkőképződményt.
Phong nha barlang vietnám a világ legnagyobb barlangja
 Uralkodása i.e 1333 – i.e 1324 †  Echnaton és Kia gyermeke.  9 évesen kerül a trónra  Politikailag és történelmileg jelentéktelen uralkodó, világhírét.
Románia folyói,borvidéke és barlangjai
EGRI VÁR.
Medve-barlang Nevét a barlangban épségben megtalált barlangi medve (Ursus spelaeus) csontvázról kapta.
Nagyudvarnok Veľké Dvorníky
Az egykor volt bakonybánki Bánki Donát Általános Iskola Bánki Donát díjasai.
Sajtótájékoztató szervezése, lebonyolítása
Medve-barlang.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulás Ferenc-hegy és Szemlőhegyi barlang felszíne Szombat Foto:Telek.
Fénytani eszközök A szem.
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
Készítette: Bárdos Krisztián
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
Hollandia, a vizek ura Készítették: Kovács Péter, Ferke Dominik, Gál Zsombor, Tőrös András (6.A)
1963-ban egy Derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepén, Törökország) egy falat bontott le otthonában és meghökkenve fedezett fel a fal.
Buzgó-barlang Várhosszúrét
A FOSZFOR ÉS VEGYÜLETEI
Szerkesztette:Balogh Krisztina
Országos Statisztikai Tanács
Gaja völgy Készítette: Szabó Lilla
Gerecse Készítette: Szabó Lilla
Nagyváradi kirándulás ,,Határtalanul”
Paulay Ede rendezésében
Cuha völgy Készítette: Szabó Lilla
A Reklámajándék.hu Kft. az IGC Global Promotions hazai képviselője
Szerkezetépítés III. 4-es csapat: Fehér Szimonetta Fogarasi Anna
Készítette a 9.e osztály és Zöldbéka tanár úr
Erdészet területén található filagória felmérése és modellezése
Almádi körtúra Készítette: Szabó Lilla
Készítette: Szigethy Barna 5.a.
Előadás másolata:

A medve barlang

Felfedezése 1975. szeptember 17-én, a Kiskohó község területén található márványbányában, egy dinamitos robbantás végrehajtása során fedezték fel, véletlenül.

Fejlesztések 1980. Július 14-én adták át hivatalosan és világítással felszerelve ezt a barlangot a nagy-közönség számára. A cseppkőképződmények sokaságával vívta ki a barlang az emberek csodálatát.

Területe Kb. 1,5 km hosszú, ebből 521 m a tudományos kutatást szolgálja, így az sajnos nem látogatható. A látogatható szinten található képződményekről készített képek, már világhírnévre tettek szert.

Fontosabb részei A Medve, az Emil Racoviţă, és a Gyertyák folyosókon keresztül juthatunk el a Gyertyák, a Spagettik, és a Csontok termébe.

Medve-folyosó A barlangban több, mint 10 ezer barlangi medve (Ursus Speleaus) csontvázát találták meg.

Gyertyák-terme

Spagettik-terme

Csontok-terme

„A Medve” cseppkő A legenda szerint a barlangból, éppen menekülni próbáló utolsó medve beszorult a kijárati nyílásba, s azóta is ott van.

Köszönöm a figyelmet! :) Készítette: Dudás Fanni 11.a