A TANK A harcmező ura.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egyszerű oszthatósági problémák
Advertisements

II. Világ Háború Fegyverei és csatái
A krétai csata A Merkúr hadművelet.
A napfogyatkozas Készítete Heinrich Hédi.
A Várhegy gyomrában kialakított Sziklakórházat (ma múzeum) a főváros működtette 1939-től 1944-ig. Az építmény több szintből áll, váltakozó belmagasságú,
Az I. világháború
2012 Március 22:A Víz világ napja.
KÉSZÍTETTE: Takács Sándor
Magyarország nemzeti katonai stratégiája Készítette: Faludi Miklós
Fibonacci-sorozat.
MAGYAR KATONÁK AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚBAN
LEONARDO DA VINCI - ARÁNYOK
Amióta az ember a Földön megjelent és két lábra állva felegyenesedett, kővel,kőbaltával,doronggal,harcolt az állatokkal az élelemért, a létért. Kőkorszak.
Készítette: Birghoffer Péter
A semlegességtől a doni katasztrófáig
Az I. világháború A franciák voltak az elsők, akik az első világháború alatt vegyi fegyvereket (könnygázt) használtak. A németek először 1915 januárjában,
Új-Zéland történelme Új-Zéland történelme mintegy 1000 évet ölel fel, melynek első részében a sziget lakói (a maorik) teljes elszigeteltségben éltek, majd.
Készítette: Bajkó Balázs Hullár Péter
A KV-2 Nehéztank.
Az angol nyelv diadalútja
A Számítógépek története
A II. VILÁGHÁBORÚ Története Készítette: Orbán Balázs 9/A.
38. A magyar illetve előmagyar történelem, a magyarság származása (bevezető) A 6. és a Középiskola 2. osztályában használható Dr. Mészáros Zoltán.
A nándorfehérvári csoda, a török megtorpan?
A MUNKA VILÁGA Alapfogalmak.
Készítette: Rácz Imre Vince
Gazdasági ismeretek. Elsőként az iskolánkról. A Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola nagy múltú, idén lesz 40 éves. A város legfiatalabb.
Helytelen testtartás.
Kirándulás a Loire mentén. A Chartres-i székesegyház (épült: )
Március 13.- ai budapesti kirándulás
Magyarország a II. világháborúban.
Észak Korea Dél Korea 조선민주주의인민공화국 대한 민국.
A magyarországi mezőgazdaság
Telefonos feladat Egy háromjegyű szám elé írtunk egy hármast, majd az eredeti háromjegyű szám mögé írtunk egy hármast. A kapott két négyjegyű szám különbsége.
SÉRÜLÉKENY BIZTONSÁG Közlekedéstudomány a közlekedésbiztonság szolgálatában „KÖZLEKEDÉSI SÉRÜLÉSEK” KONFERENCIA Budapest, szeptember 26. Előadó :
Marie Curie Skłodowska (Varsó,1867-Sallanches, 1934)
Jeanne d’Arc - Szent Johanna „Egyszerű emberek vigasztalására jöttem”
 A játék a II. világháború gyalogsági harcmodorát mutatja be. Forradalmi benne a csapat alapú egyjátékos mód, a játékos végig egy szakasszal, vagy.
Az ősi tudomány Geodézia Készítette: Jakab Csaba Lóránd.
1. Légy Jézus Krisztus harcosa, és bátran állj elő
A második világháború harc kocsijai Készítette: Dobi Gábor.
Békéscsabai Központi Szakképző Iskola, Zwack József Tagintézménye Szuronyosok csapata: Annus Erik, Konyecsni Zoltán, Pákozdi Balázs.
A kurszki csata.
Ikarosz és a repülés.
A Labdarúgás.
Leonardo Da Vinci.
TÁMOP / Tartamfejlesztés – Hegyhát OrIGAMI(K) Pénzügyi előrehaladás.
Út a szabadsághoz 1. Téma plakát feladatai. A totaliarianizmus A totalitarizmus csak a XX. században (az olasz fasizmus idején) jelent meg – először a.
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
Az első világháború (csoda)fegyverei: Repülőgépek
Az első világháború (csoda)fegyverei: Német hadiléghajók
A független Magyarország bukása Készítette: Nagy György Magyary Károly Általános Iskola és Zeneiskola, Kerecsend, kerecsend.sulinet.hu/okt_anyagok.htm.
Munkaerőpiaci kihívások Az új generációk elvárásainak megjelenése a kiválasztásban Készítette: Farkas Edit közvetítési üzletág vezető.
A középkori lovagok harci viselete
Fekete Afrika A 2. Világháború jelentős hatással volt Afrikára. A háború után a legtöbb afrikai országban napirendre került a függetlenség kihívása. A.
A világháború kezdete július 28. – november 11.
Ady Endre Alapiskola Párkány A FORRADALOM FEGYVEREI ÉS HARCMODORA
Készítette: Dúrkó Irén könyvtáros és Virág Noah 5. osztályos tanuló
„MEGŐRÜLT AZ EMBERISÉG”
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
KIS TIGRISEK.
Az első világháború (csoda)fegyverei: Dr. Krámli Mihály PhD, MMKM
AZ ANTIFASISZTA KOALÍCIÓ GYŐZELME
Tankok készítette: Dancs Tamás Tibor
A külföldi állampolgárok magyarországi foglalkoztatásának főbb jellemzői I. félév szeptember 12.
Az I. világháború A franciák voltak az elsők, akik az első világháború alatt vegyi fegyvereket (könnygázt) használtak. A németek először 1915 januárjában,
A totális háború ( ) (Totális háború=kiterjedt minden földrészre, óceánra, országra, valamint a hátországokra is) Tankönyv oldal.
Hidegháború.
Forint a Kezdetektől máig.
Napóleon Bonaparte.
Előadás másolata:

A TANK A harcmező ura

A Harckocsik eredete: A harckocsik ötletét először Leonardo Da Vinci közismert itáliai feltaláló vetette papírra 1480 körül. Alkalmazásukra azonban csak 1916 szeptember 15-én került sor a brit hadsereg által, az 1.világháborúban. A „Tank” elnevezés a szó eredeti angol jelentése azaz „tartály”szóig vezethető vissza. Az első angol típus fejlesztői valószínűleg azt gondolták , ha az ellenség meglátja a járművet azt hiszi vizet szállít.

Az első Az első harctéren alkalmazott páncélozott jármű: a MARK-1. Kifejlesztője , a brit hadsereg először 1916 Szeptember 15-én próbálta ki új fegyverét. A MARK -1 A robosztus, nehéz fegyverzettel ellátott lomha fémtömbök első ízben vették át a lovasság helyét a hadviselésben a MARK-1 megjelenésével. 2 db 57 mm-es lövege és 4 db gépágyúja igen nagy tűzerőt biztosított a járműnek. Személyzete ekkor még 8 főből áll, és egyszerű feladatokat lát el, az újításokkal folyamatosan csökken. A járművet két okból tervezték rombusz alakúra. A lövészárkokon való áthaladás miatt,valamint mivel a lánctalpnak feszítőgörgők híján az egész testen végig kellett futnia.

Egy harckocsi felépítése: Egy harckocsi főbb részei: törzs, torony, fegyverzet, futó és feszítőgörgők , lánctalp.

A legismertebb Harckocsik: A harckocsik a harcászat történelmében eddig természetesen a második világháborúban játszották a legjelentősebb szerepet. Ebből az időszakból vált a legtöbb típus ismertté. M4 Sherman T-34-76 Közülük a legjobbnak az itt látható T-34-76, M4 Sherman és a német „Tigris” típusok bizonyultak a háború során. Panzer VI „Tigris”

Nagy Ütközetek A történelem legismertebb páncélos ütközete egyértelműen az 1943. június 4-én vívott Kurszki ütközetsorozat, mely döntő szerepet játszott a világháború alakulásában. Az egyetlen hazánkban zajlott jelentős mértékű páncélos ütközet a „Debrecen” vagy „Hortobágyi” páncélos ütközet. 1944 október 12-én került rá sor. Szovjet győzelemmel zárult.

A jelen csúcstartók A harckocsi technológia csúcsát jelenleg az oldalt látható két típus, a brit FV4030/4 „CHAllENGER MK. 1”, és az amerikai M1A1 „ABRAMS” képviselik. Az öbölháború óta alkalmazzák mindkét típust, de még midig nem szenvedtek el ismert veszteséget a harcmezőn. A legfőbb generációs újítás a kihűlt urániummal megerősített páncélzatuk volt. Emiatt azonban gyártásuk rendkívül költséges és nehéz. A világ haderőiben körülbelül 6000 db áll rendelkezésre mindkét típusból. Pontos adataik a mai napig titkosítottak.