Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Napóleon Bonaparte.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Napóleon Bonaparte."— Előadás másolata:

1 Napóleon Bonaparte

2 Az államnak a hatalma gyenge volt.
A jakubinus uralma után az új nemzetgyűlés visszatért a politikához. Az államnak a hatalma gyenge volt. Franciaországot külső ellenségek fenyegették pl: a vetélytárs Anglia. A kormány a külső és belső fenyegetéssel szemben a hadseregre támaszkodhatott

3 Az elmúlt háborús évek viharában sok fiatal tehetséges fiúból lett magas rangú katonatiszt.
Ők nemesi-rendi társadalom időszakában nem álmodhattak ilyen karrierről. Így emelkedett ki Napóleon csillaga.

4 Mit kell róla tudni ? : 1. :Korzika szigetén született.
2. : Párizsban katonai iskolát végzett ahol kitűnt a rátermettsége miatt. 3. :A király nem vihette sokra hiszen csak a nemesek értek vagy érhettek el magas szintet , de a forradalom idején sok győztes csatát vívtak az osztrákok és az Angolok ellen Napóleonnal. Így gyorsan tábornokká léptették elő. 4. : 1779-ben Franciaország egyeduralkodója lett

5 A császár: Az 1. konzul békét kötött Ausztriával és Angliával,és figyelmét arra fordította hogy megteremtse a belső békét. Napóleon irányításával új törvénykönyvet alkottak a CODE NAPÓLEONT.

6 1804-ben Napóleon a pápa jelenlétében császárrá koronázta magát.

7 A hadvezér Anglia és Fr.o. között a béke nem tartott sokáig.
- Egymás gyarmataira támadtak - majd sor került a nagy összecsapásra A tengeri ütközetre a Trafalgár-foknál került sor 1805-ben.Az Angol flotta kis vesztességel a Francia flotta nagy részét elpusztította.

8 Napóleon azonban a szárazföldön sorra aratta a győzelmeket
Napóleon azonban a szárazföldön sorra aratta a győzelmeket. Ausztria és Poroszország vereségével Fr.o. Európa ura lett. Több mint 60 csatában vezette győzelemre a seregeket. Fr.o. ekkor már általános hadkötelezettség volt.

9 Tündöklése és Bukása Napóleon újabb győzelmeket aratott az Osztrák és a Porosz seregek ellen és ezzel hatalma csúcsára ért. Az elfoglalt helyeken polgári törvényeket vezetett be.

10 1812:Oroszország Napóleon bevonult Oroszországba . Az Oroszok vezére : Kutuzov volt aki elkerülte a döntő csatát. Az elhagyott területekről az élelmet elszállították v. elpusztították. Ezt nevezik : Felperzselt föld” taktikának. Kutuzov végül Moszkva mellet Borogyinónál csatát vállalt . A csata nem döntötte el a hadjáratot. Napóleon hiába várt a cár békeajánlatára 1 hónapig utána visszavonultak (Az 500 ezer emberből 20 ezer tért vissza).

11 Készítette :Áron Ha tetszett Like . 


Letölteni ppt "Napóleon Bonaparte."

Hasonló előadás


Google Hirdetések