Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gazdasági ismeretek. Elsőként az iskolánkról. A Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola nagy múltú, idén lesz 40 éves. A város legfiatalabb.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gazdasági ismeretek. Elsőként az iskolánkról. A Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola nagy múltú, idén lesz 40 éves. A város legfiatalabb."— Előadás másolata:

1 Gazdasági ismeretek

2 Elsőként az iskolánkról. A Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola nagy múltú, idén lesz 40 éves. A város legfiatalabb középiskolája. 1968-ban alapították, ekkor adták át az iskola épületét is, mely azóta többször is bővült. Először 1989-ben öt tanteremmel, majd 1993-ban további hárommal. A legújabb bővítés 2000-ben fejeződött be, amikor a tetőtér beépítésével további hat tanterem kialakítására került sor. Így tud a kezdetben 8 osztállyal induló iskola ma 16 osztállyal működni az épületben. Jelenleg több mint 500 tanuló jár nappali tagozatra, esti tagozaton a létszám száz körüli.

3 Első évben megismerkedhetünk, pl.:  alapfogalmakkal,  az államháztartással,  gazdaság működésével,  a pénz világával,  hogy hogyan gazdálkodunk bizonyos szinteken,  a bank rendszerével,  az állam működésével,  vállalkozásokkal és külgazdasági kapcsolatokkal. Második évfolyamon a jogi ismeretekkel barátkozhatunk, mint pl.:  alapfogalmakkal,  polgári jogokkal,  Szerződésekkel,  kártérítési felelősséggel,  Külkereskedelemmel,  polgári, valamint államigazgatási eljárásokkal. Iskolánkban első 2 évben folyik gazdasági oktatás.

4 Ki az, aki életképes a mai világban? Az aki:  több nyelvet elsajátított,  van szakmai képesítése,  jártas a számítástechnikában,  van jogosítványa,  ért a gazdasághoz. Miért jó a gazdasági ismeret?  emberközelibb, mint a közgazdaságtan,  megalapozza a közgazdaságtant,  nincs olyan főiskola, egyetem, ahol ne tanítanának makro-, illetve mikro-ökonómiát, azaz közgazdaságtant.

5 I skolánkban korszerű gépek állnak rendelkezésünkre. Az interneten lebonyolíthatók a bankügyek és más fontosabb dolgok is. Ny ithatunk bankszámlát, intézhetjük az átutalásainkat.

6 !!Aki egyáltalán nem ért a gazdasághoz, az a mai világban, gyakorlatilag, ANALFABÉTÁNAK számít!!


Letölteni ppt "Gazdasági ismeretek. Elsőként az iskolánkról. A Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola nagy múltú, idén lesz 40 éves. A város legfiatalabb."

Hasonló előadás


Google Hirdetések