Báder Fanni Nikolett 9.a.  Tate Liverpool (1988)  Tate St Ives (1993)  Tate Modern (2000)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

Dafen - Kína A "hamisítók" városa.
New York - „Neue Galerie” A képtár, mely Manhattan szigetén egy 1914-ben épült neoklasszicista városi villában található, a XX. századi német és osztrák.
Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
RÁD GONDOLUNK... Emlék - Megemlékezés - Kiállítás El Kazovszkij festőművész kiállítása
Készítette: Albert Krisztina
Beregszász.
M ILYEN B ARTÓKOT SZERETNÉNK ?. ÚJBUDA KULTURÁLIS VÁROSKÖZPONT ÖVEZET SZAKASZAI LEHATÁROLÁSA
Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett.
Dóm kőtár, Pécs ( ).
Promóciós eszközrendszerünk
Játékos katonák, katonás játékok
Zene: John Lennon - Imagine London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak.
„CSOPORT VEZET CSOPORTOT”
Készítette: Nándorfi András Felkészítő tanár: Nagy Éva Tátra Téri Általános Iskola, XX. kerület Tartalomjegyzék Az épület Nyitva tartás Mangalica Fesztivál.
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Egy-egy ország leggazdagabb könyvtári gyűjteményei a nemzeti könyvtárak.nemzeti könyvtárak A világon kb. 160 nemzeti könyvtár van. Az adott ország publikációinak.
Nyitott kert az EASTART Galériában PROGRAM BEMUTATÁS – ZÖLD FORRÁS REGIORIS KÖZHASZNÚ EGYESÜLET Lipcsei Ágnes – elnök Nyíregyháza, január.
Mintacím szerkesztése Mintaszöveg szerkesztése –Második szint Harmadik szint –Negyedik szint »Ötödik szint 1 ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM „ESZI”
Fő tér.
Programfejlesztési Központ
1 Bemutatkozik a Nemzeti Tankönyvkiadó 2 Köszöntés Köszöntés Az NTK több, mint kiadó: „…oktatási szolgáltatások széles választékát kínálja ügyfeleinek,
Készítette: Köhler Ágnes 1. A prezentációban a Gödöllői Városi Múzeumot kívánom bemutatni és elemezni. Remélem bővebben tájékozódik az intézmény szolgáltatásairól.
CAMILLE PISARRO Zene: Clayderman automata képváltás.
Szendrő nevezetességei
Ennek a városnak voltam az írója
Készítette: Szőke Gréta. A Művészetek Palotája egy többfunkciós kulturális létesítmény.Palotája Három művészeti ág kedvelőinek ad otthont : Zene Vizuálisművészet.
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Csontváry Múzeum tételhez
Tokaji múzeum.
Készítette:Szőke Gréta
„Korunk vívmánya a számítógép, mint kreatív eszköz az alkotó művész kezében” Művészetek Háza Veszprém április május 01. „Digitális Művészetek.
Kiállítás, Ludwig.
Renzo Piano, Richard Rogers: Centre Pompidou Párizs, kulturális központ színházi stúdiókkal, galériákkal, hatalmas könyvtárral, koncerttermekkel.
Katona András Magyar Turizmus Zrt.
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
A világ szép múzeumai Múzeum pedagógia.
2. Ismerkedés a Damjanich Múzeummal
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
A vályogházakról Mészáros Judit 9.A.
ÖRÖKSÉGGAZDÁLKODÁS ÉS ÉRTÉKTEREMTÉS VESZPRÉMBEN. AZ 1000 ÉVES VESZPRÉM „A KIRÁLYNÉK VÁROSA” –A történelmi múlt fontossága Két pólusú városi struktúra.
Múzeumok 10 megye múzeum.
A cseh származású Daniel Swarovski 1895-ben alapította meg kristályékszereket készítő/csiszoló cégét. Márkajegyéül az Alpok ihlette havasi gyopárt választotta.
Életrajz: Timpul Hopa.ro Készítette: Valer Pop.
Nagycenk-Széchenyi kastély
A BAHA’I KERT (IZRAEL) A VILÁG NYOLCADIK CSODÁJA.
Szponzori ajánlat Produkciós támogatás. A művészeti központ A Palota három épületet foglal magába: A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem a világ élvonalába.
Lednice - vár
Jósa András Múzeum (2356-1) Jósa András Múzeum (2356-1)
ABA - NOVÁK (1894 – 1941) a barbár zseni Életmű - kiállítás MODEM Debrecen
Készítette: Derecskei Nikolett
Készítette: Klenk Katalin és Szegedi Dóra
Susann Nordströms Orkester - True Love
A világ legfurcsább múzeumai
Museé d’Orsay Párizs Panyik Sára.
Művészetek Palotája. Budapest legfiatalabb többfunkciós kulturális létesítménye m²-t meghaladja az alapterülete.
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
Digitális közzététel, avagy, hogyan írjunk digitalizációs stratégiát? Bánki Zsolt István Petőfi Irodalmi Múzeum.
„ÉRTÉKEK, AMIÉRT ÉRDEMES MARADNI”- TOKAJBAN A BORKULTÚRA.
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak Bírálati szempontok: Dr. Hórvölgyi Zoltán (tudományos dékánhelyettes)
 Az évi világkiállításra készült  Összmagassága :324 m  Torony: 300 m  24 m: tévé-adóantenna.
Zene:Edvard Grieg.Morning Mood.
Országos Széchényi Könyvtár
Készítette: Bogdán Petra
Sao Paulo.
Barangolások Angliában Shakespeare emlékek Stratfordban
SZECESSZIÓ VICTOR HORTA
Eiffel torony La Tour Eiffel.
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Előadás másolata:

Báder Fanni Nikolett 9.a

 Tate Liverpool (1988)  Tate St Ives (1993)  Tate Modern (2000)

Henry Tate felajánlotta az angol államnak, hogy műgyűjteményét a nyilvánosság számára hozzáférhetővé teszi és múzeumot épít, ha az állam erre a célra területet biztosít és vállalja az épület fenntartását. A galéria minden évben odaítéli a Turner-díjat, amit 50 év alatti brit művészek kaphatnak.

Gyűjtemény: -eredetileg korabeli angol műtárgyak -később külföldi művészek munkái - 20.századtól modern művészeti alkotások

2000. május 12-én nyílt meg, London szívében. A képtár az épület harmadik, negyedik és ötödik emeletén található. Tematikus kiállítások a 3. és 4. emeleten vannak, míg az ötödik emeleten időszaki kiállítások kaptak helyet. Az egykori erőmű rendkívül magas főépülete, ahol eredetileg a turbinák voltak, kiválóan alkalmas a gyakran extra-orbitális méretű modern műtárgyak bemutatására. Tate Modern a leglátogatottabb modern művészeti galéria a világon, mintegy látogató évente.

A Tate St Ives 1993-ban nyitotta meg a kapuit St Ivesben, Cornwallban és egyedülálló betekintést nyújt a modern művészetbe, mert sok kiállított alkotás helyben keletkezett és a helyi környezet, Cornvall légköre inspirálta. A látogatók 3 szinten gyönyörködhetnek a galériában.

A Tate Liverpool 1988-ban nyílt meg egy átalakított raktárban Liverpoolban. Itt két fajta kiállítás van: kiállítás a Tate galéria műtárgyaiból, illetve kortárs időszaki kiállítások köz-és magángyűjteményektől kölcsönkapott alkotásokból. Ezen kívül van még egy kiállítás a Beatles történetéről.