Az MCsSz működési modellje Asz és SzMSz módosításhoz 2009.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
NNT 2012 Az alapötlet bemutatása Solymosi Balász cst. (205.) országos vezetőtiszt.
Advertisements

A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Új pályán! MKOSZ-STRATÉGIA.
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
Mire jó a DÖK?.
Közigazgatási alapismeretek
1 A többcélú kistérségi társulások működésének feltételei Budaörs Kistérség Többcélú Társulása december 10.
AZ ORSZÁGOS EGYHÁZI TISZK KÜLDETÉSE. A fenntartók elvárásai a TISZK, a Felügyelőbizottság és az intézmények felé Olyan szakképzési intézményrendszeri.
Az MCsSz működési modellje Asz és SzMSz módosításhoz 2009.
Sásdi Többcélú Kistérségi Társulás SÁSD, június 28.
A MOB - történet, feladatok, szervezet
Az Országos Bírói Tanács összetétele és feladatai
Nemzeti Egységes Kártyarendszer Vetési Iván miniszteri biztos június 2. KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM.
A magyarországi cserkészet működési modellje By viri.
Az ETT tagi jóváhagyási eljárás magyar sajátosságai és a tagállami jóváhagyó hatóságok gyakorlatai Előadó: Dr. Csonka Ernő Területi Közigazgatásért és.
A Magyar Rendvédelmi Karra vonatkozó jogi szabályozás
12.4 A választási rendszer. A helyi önkormányzatok feladatai, szervezetei és működésük. Középszint A választójog: az általános, egyenlő, közvetlen és titkos.
Az évi XCII. törvény (az évi XXI. törvény módosítása)
Az Európai Unió intézményrendszere
Szabálysértési méltányossági kérelem
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Jogszabályi háttér Alaptörvény Alaptörvény átmeneti rendelkezései
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
Országos Főfelügyelői Értekezlet április 26. Keresztesy Árpád BM OKF, Országos Polgári Védelmi Főfelügyelőség Beszámoló a finn nemzetközi minősítő.
Tájékoztató a nyertes bűnmegelőzési pályázatok sikeres szakmai lebonyolításához Ivány Borbála IRM Miniszteri Tárgyaló, Budapest március 17.
Szövetség. A NATO fontosabb szervei és működésének jellemzői Készítette: Faludi Miklós.
Békés, március 18. Vedd ki a részed! Minden, amit az EU és a civilek egymásért tehetnek Civilek és önkormányzatok Civil Kerekasztal Békésen.
Az EU panaszmechanizmusai a gyakorlatban Dr. Bendik Gábor ügyvéd Levegő Munkacsoport
Munkavédelmi Képviselők XVII. Országos Fóruma
UNICEF PROJEKT: GYERMEKBARÁT ISKOLA 2011/2012
A költségvetési tervezés megbízhatóságához és megalapozottságához szükséges belső kontrollok kialakítása és működtetése Összeállította: Kiss Péter pénzügyi.
CSŐDELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS MÓDOSÍTÁSOK
Az egyéni vállalkozás.
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése a 2009/2010-es tanévben Papp Brigitta.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Gazdasági Tanácsok a felsőoktatási intézményekben január 13.
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
MIT TUDUNK AZ IFJÚSÁGPOLITIKÁRÓL? Kvíz. ISTEN HOZOTT BENNETEKET EGY RÖVID KVÍZBEN, MELY SOK MINDENRE VONATKOZIK, AMI A FIATALOKAT ÉRINTI...
Az Eötvös József Alapítvány évi beszámolója Rendes évi közgyűlés február 10.
Helyhatósági és nemzetiségi választások október 12. FELKÉSZÜLÉS A POLGÁRMESTEREK, HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK.
Helyhatósági és nemzetiségi választások október 12. FELKÉSZÜLÉS A POLGÁRMESTEREK, HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK.
„Vedd ki a részed!” - amit a civilek már megtettek egymásért Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Együttm ű ködési Hálózat Miskolc, március 30.
Európai Unió Európai Unió 27 tagállam lakos km
Európai Bizottság Miniszterek Tanácsa
Tulajdonos és ügyvezető közötti viszonyok megváltozása „Az ügyvezetői tévedés ára” konferencia május 8. dr. Fehérváry Ákos, ügyvéd / partner Kajtár.
Innováció a vezetésben – vezetés egy innovatív cégben Innovációs speci előadás december 12. Lévai Gábor.
BEVEZETÉS A KOLLEKTÍV MUNKAJOGBA
B a r á t s á g g a l a k ö z ö s s é g é r t! Rotary Akadémia A Rotary szervezetei döntést hozó fórumok Összeállította: Kevei Béla.
Oldal: Győr – Moson - Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara… … a vállalkozásokért!
Milyen Kamarát akarunk? A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legyen a gazdaságszervezés és irányítás valamennyi szintjének (kistérségi,
Szekszárd október 10.. Vízió Új Ptk. (magánszemély tagja nem lehet a szövetségnek) Tagszervezeti elvárások (tagszervezetek anyagi támogatása az.
Országgyűlési választások Magyarországon. A választásokat szabályozza: az1989. évi XXXIV. törvény Ideje: négy évente tavasszal A köztársasági elnök írja.
Európai Uniós ismeretek Az Európai Unió intézményrendszere.
A Nemzeti Pedagógus Kar Célok, eredmények, választás –
„Menetrend” Kórházi – Klinikai Területi Szervezet megalakulására vonatkozó speciális és általános szabályok időrendben.
Az igazságszolgáltatás: Résztvevő szervek, a bíróságok
Minisztériumok, központi közigazgatás
KÜLFÖLDI MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG
Hogyan indítsunk cserkészcsapatot közösségünkben?
A hivatalos statisztikára vonatkozó új jogszabályok bemutatása Dr
1/15/2019 Az uniós bel- és igazságügyi informatikai rendszerekkel és az interoperabilitással kapcsolatos jogharmonizációs kérdések október 10. Belügyminisztérium.
Előadás másolata:

Az MCsSz működési modellje Asz és SzMSz módosításhoz 2009.

Tagság Mozgalmi tagság –Ígéretet vagy fogadalmat tett –Lehet aktív vagy passzív –Cspk-ja felel az adataiért és a nyilvántartásáért Szervezeti tagság –Fogadalmat tett (tehát a mozgalom tagja!) –18. életévét betöltötte –Tagja akar lenni a szervezetnek –Elvárjuk, hogy aktív legyen (de nem előírható)

Csapatszintű működés A csapat tagjai –Mozgalmi tagok Cserkészek Őrsök – őv (őv.) Rajok – rpk (st.) –Szervezeti tagok Cserkészek (18+) Tagsági feladatai –Nem valós tagság, jogilag nem veendő számításban –Választanak közgyűlésre képviselőket –Minden megkezdett x cserkész mozgalmi tag után 1 szavazat

Kerületi közgyűlés Csapatok küldöttei –Évente egyszer gyűlnek –Döntenek A kerületi választmányról A kerületi elnökségről Orsz. Közgyűlésre tagjairól Kerületi szervek – Kerületi választmány cserkészenként 1 tag (legalább 5, legfeljebb 15 taggal) Negyedévente ülésezik Maga közül választ országos választmányi tago(ka)t –Kerületi elnökség Elnök Kerületi választmányi elnök (szervezet) Vezetőtiszt (mozgalom) –Kerületi alapítvány A kuratórium tagjai a KEség tagjai határozott mandátummal –Orsz. Közgyűlés Tagjait a kerüölet választja

Országos közgyűlés Kerületi küldöttek alkotják –Kb fő –Évente egyszer gyűlnek –Döntenek A országos elnökségről Az felügyelő bizottságról Az etikai bizottságról Országos szervek – Országos választmány cserkészenként 1 tag (legalább 11, legfeljebb 16 taggal) Negyedévente ülésezik Kerületi választmányok választják tagjaikat. –Országos elnökség Elnök Országos választmányi elnök (szervezet) Vezetőtiszt (mozgalom) –Felügyelő bizottság Tagjai semmilyen más hivatalt nem viselhetnek 3 fős bizottság –Etikai bizottság Tagjai semmilyen más hivatalt nem vsielehtnek 3 fős bizottság 1. fokú fegyelmi szerv –2. fokú fegyelmi szerv Ad hoc bizottság OEség nevezi ki

Országos elnök feladatai Iránymutatás Felelősségvállalás Központ működtetése Központi iroda vezetése Önkéntesek koordinálása Fizetett alkalmazottak munkáltatása Irodavezető irányítása Az OV döntéseit aláírásával jogerőssé teszi

Országos választmányi elnök feladatai A választmány működtetése A szervezet működtetése A szabályzati háttér karbantartása

Az országos vezetőtiszt feladatai A nevelési keretek és a nevelési koncepció megalkotás, működtetése és karbantartása A vezetőképzési rendszer megalkotás, működtetése és karbantartása Az OVTT működtetése, amely mozgalmi ügyekben a szakmai tanácsadó testülete (minden kvt tagja hivatalból). A neveléshez szükséges programok és események koordinálása A neveléshez szükséges eszközök, segédletek, kiadványok koordinálása

Az OVTT és az OV működése OVTT –Évente négyszer ülésezik –Minden kvt tagja hivatalból –Minden mozgalmi kérdésben állást foglal –Ennek eredményeit az ovt- re bízza, hogy elfogadásra kerüljön OV –Az OVTT által az ov-re bízott anyagokat tárgyalja –Elfogadhatja –Alapos indoklással visszaadhatja, ha az elutasítás aránya eléri a 66%-ot –Amennyiben nem tárgyalja érdemben 6 hónapon belül, akkor automatikusan jogerőre emelkedik (az iroda beszámozza, és nyilvánosságra hozza)

Csapat szervezeti tagjai Közgyűlési képviselők választása

Kerületi közgyűlés Kerületi választmány (5-15 tag) Országos választmányi tagokat Választ tagjai közül Országos közgyűlésre tagokat választ Kerületi elnökséget választ ElnökVálasztmányi elnökVezetőtiszt Kerületi alapítvány

Országos közgyűlés Országos választmány (helyettesítő szerve) Országos elnökség ElnökVálasztmányi ElnökVezetőtiszt OVTT 2. Fokú fegyelmi szerv Felügyelő Bizottság Etikai bizottság (3 fő)