Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hogyan indítsunk cserkészcsapatot közösségünkben?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hogyan indítsunk cserkészcsapatot közösségünkben?"— Előadás másolata:

1 Hogyan indítsunk cserkészcsapatot közösségünkben?
KMCSSZ csapatfejlesztési projekt

2 Mi a cserkészet? A cserkészet önkéntes, vallásos, pártpolitikától független ifjúsági mozgalom. nyitott mindenki számára származástól, nemtől, társadalmi és vagyoni helyzettől, valamint vallási meggyőződéstől függetlenül. A cserkészet a világ legnagyobb gyermek- és ifjúsági mozgalma. 200 országban 30 millió cserkész van

3 Mit jelent a KMCSSZ? Mit jelent a Turul?
Külföldi Magyar cserkész Szövetség Mit jelent a Turul? KMCSSZ – Csapatfejlesztési Projekt – Marshall Tamás A turulok olyan tapasztalt cserkészvezetők, akik kiszállnak az alakuló csapathoz és alkalmilag, helyben segítenek a fejlődésben.

4 A KMCSSZ felépítése

5 KMCSSZ Elnökség Elnök: Lendvai Lintner Imre Alelnök: Dömötör Gábor
Főtitkár: Szórád Gábor Vezetőtiszt: Szentkirályi Pál

6 Mit nyer a közösség a cserkészettel?
Létrejön egy olyan független ifjúsági mozgalom, ami nagy lendületet és motivációt ad a közösségnek. A cserkészet biztonságot nyújt a fiataloknak. A cserkészet felelősségteljes felnőtteket nevel a közösség számára. A cserkészet kiegészíti a magyar iskolában tanult anyagot mert élménnyel támasztja alá. A cserkészet egy életre szóló baráti közösséget formál, ami földrészeket ível át.

7 Hogyan kell elkezdeni a csapatalapítást?
Vezetésre alkalmas személyt felkutatása Vezetői gárda felállítása. Szülők bevonása Gyermekek toborzása A KMCSSZ végig segít ebben a folyamatban!

8 A csapatalapítás feltételei
Legalább 12 tag Kötelező a magyar beszéd A csapatparancsnok egy legalább 21 éves cserkésztiszt Ha nem cserkésztiszt, el kell végeznie a vezetőképzést. Fenntartó testület megléte, aminek jogi személynek kell lennie. Ez lehet templom, magyar szervezet, vagy szülői munkaközösség, amely vállalja a csapat erkölcsi és anyagi támogatását.

9 Hogyan segít ebben a KMCSSZ?
Minta összejövetel Szülői értekezlet Gyorstalpaló vezetőképzés Csapatlátogatások Csapatindító láda Havi hírlevél: Turul hírek Toborzás Meglévő rendezvényeken való segítségnyújtás

10 Elérhetőség

11 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Hogyan indítsunk cserkészcsapatot közösségünkben?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések