A Bábel tornya A Bábel tornya (más néven a bábeli torony) a Biblia egy ószövetségi leírásában szerepel, mely arról számol be, hogyan jöttek létre a világ.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
Advertisements

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Az Ószövetség könyvei.
Egy fényképész álma, zene és a tudás néhány gyöngyszeme.
A központi igazság kiválasztása
Ókori mezopotámiai régészeti leletek
Folyamodjatok az Úrhoz,
Ebből keletkezett minden, ami látható és tapintható.
Az egészségügy és az egészség „ügye” „Képes vagy-e EGÉSZ-séget ÉP-íteni?
férfivá és nővé teremtette őket.
Mezopotámiai régészeti leletek
Mózes I. könyve 1. rész    Szent Biblia alapján (Károli fordítás)
Ancient Babylon MUSIC : BONNY M – RIVERS OF BABYLON.
Szélyes Sándor Székely Karácsony.
Angyal, vidd meg a hírt az égből, Mindig új élet lesz a vérből.
Mikor még semmi nem létezett..
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
A Zsidók egyik szent könyve a
Zene: Charlie - Ha messze mész
KI AZ EMBER? Erdő Péter From Darkness, the Light Borúra derü Hungarian Academy Of Sciences Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológia Kar.
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Mózes 1. könyve A termtésről
Készítette: Lakos Péter.  Adott egy élsúlyozott, véges gráf  Negatív élsúlyokat nem tartalmaz  Lehet irányított vagy irányítatlan  Továbbá adott egy.
JÉZUS ÉS A HÁZASSÁGTÖRŐ ASSZONY
Valami aggaszt, vagy idegesít?
JÓ REGGELT !.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
 Evangéliumi részlet Szent Lukács könyvéből
Sötét fenn az ég, fény sehol sem ég, Az arcomra álmos köd szitál.
BETLEHEM.
Készítette: Jon A. Palmer
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
A FESTŐ szerint minden szellemiekben fogan meg először, s csak ezután jelenik meg látható világunkban, így a FESTMÉNYen is. E szellemi eredetről mesél.
A Biblia.
*. Türr István Gerster Béla április 7.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
ISTEN hozott köztünk!.
Az Élet Igéje február.
Mert ha az egynek bűn(be)esése folytán a halál uralomra jutott az által az egy által, sokkal inkább uralkodnak majd az életben az egy Jézus Krisztus által.
A torony Bábel tornya.
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK! Elközelgett pedig a kovásztalan kenyerek ünnepe, mely húsvétnak mondatik.
TEREMTÉS Dunaújvárosi Evangélikus Gyülekezet október Ács Sándorné agrármérnök.
1.János 2:17 „ A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”
Bölcsességek, aforizmák
Brassó Belvárosi Református Egyházközség A magyar reformáció nagy alakjai Előadás sorozat esztendő Reformáció nagyhetében.
Kezdetben vala a teljes káosz A káoszból teremtette a Földet Gaia…
Új hálaének áldja Istent
Mózes első könyve. Mózes első könyve Előadó: Zarka Péter.
Halld az angyalujjongást, Zeng az Istengyermekről
Bábel tornya.
EZ valóban elragadó! Sokkal káprázatosabb így bemutatva. Kattintásra lép tovább. Van időd gondolkodni.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Valami aggaszt, vagy idegesít? Fáraszt a tanulás? Őket nem kevésbé.
Advent alatt ti földön él ő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
Jó reggelt!.
Jó reggelt!. Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng! Karácsonyt várva lázban a föld, Isteni gyermeket köszönt. Ujjong a szívünk, dalra.
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
Amit szívünk esdve kér, Földi kincsnél többet ér
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
BIBLIAI SZABADEGYETEM
Nagyböjt II Vasárnapja Á - év
Mezopotámia művészete
55.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
ISTEN HOZOTT! JÓ REGGELT!.
Előadás másolata:

A Bábel tornya A Bábel tornya (más néven a bábeli torony) a Biblia egy ószövetségi leírásában szerepel, mely arról számol be, hogyan jöttek létre a világ sokféle nyelvei

Történészek szerint A történészek szerint a bábeli torony a hatalmas, mintegy 90x90 méteres alaprajzú, ugyanilyen magasságú, többlépcsős babiloni zikkurattal (magas templomtoronnyal) azonos, amelyet a zsidók az ún. babiloni fogság évei alatt ismertek meg (Kr. e. 586. – Kr. e. 539.). Azaz vannak már tudományosnak mondható leletek, melyek igazolják, valami hasonló építmény létezett, amiről a Biblia ír. De ténylegesen az ember hatalmi és tudás vágya volt az, ami miatt összezavarodott nyelvünk…?  Meglehet…, az emberi elme határai végtelenek, ha sikerül az egyének tudását összegezni, de ez legalább olyan veszélyt jelent magára az emberre, mint a mindenségre….

Nézzük mit is ír a Biblia erről: (Mózes I. 11. 1-9) 1. Mind az egész földnek pedig egy nyelve és egyféle beszéde vala. 2. És lőn mikor kelet felől elindultak vala, Sineár földén egy síkságot találának és ott letelepedének. 3. És mondának egymásnak: Jertek, vessünk téglát és égessük ki jól; és lőn nékik a tégla kő gyanánt, a szurok pedig ragasztó gyanánt. 4. És mondának: Jertek, építsünk magunknak várost és tornyot, melynek teteje az eget érje, és szerezzünk magunknak nevet, hogy el ne széledjünk az egész földnek színén.

5. Az Úr pedig leszálla, hogy lássa a várost és a tornyot, melyet építenek vala az emberek fiai. 6. És monda az Úr: Ímé e nép egy, s az egésznek egy a nyelve, és munkájának ez a kezdete; és bizony semmi sem gátolja, hogy véghez ne vigyenek mindent, a mit elgondolnak magukban. 7. Nosza szálljunk alá, és zavarjuk ott össze nyelvöket, hogy meg ne értsék egymás beszédét.

8. És elszéleszté őket onnan az Úr az egész földnek színére; és megszűnének építeni a várost. 9. Ezért nevezék annak nevét Bábelnek; mert ott zavará össze az Úr az egész föld nyelvét, és onnan széleszté el őket az Úr az egész földnek színére…

Lakos Ferenc & Tölgyes István Készítette: Lakos Ferenc & Tölgyes István