A TÁVMUNKA Balázs Viktória Emberi erőforrások III. évfolyam.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
M UNKAVÉGZÉS A XXI. SZÁZADBAN. A 21. században lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat nem a munkahelyen, hanem otthon végezzük el. Ezt röviden távmunkának.
Advertisements

Duális felsőfokú képzés a PMMIK-n
Munkavállalás, munkavállalók Ausztriában egy kérdőív alapján Dr. Hardi Tamás tudományos munkatárs MTA RKK NYUTI.
Révkalauz, Fókuszban az atipikus foglalkoztatás munkáltatói Fórum
E-learning alapú távoktatás tapasztalatai a Széchenyi István Egyetemen
ESETTANULMÁNY-ELEMZÉS
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Ékes Ildikó A távmunka elméleti kérdései és gyakorlati problémái
A részmunkaidő speciális esetei az új Munka Törvénykönyvében
Látássérült munkavállalók és munkaadóik felkészítése Siketvakok Országos Egyesülete AMSZ LFR program Látássérült Személyek Foglalkozási Rehabilitációja.
1 SCHIFFER SÁRA GRUNDFOS Magyarország Gyártó Kft. Üzemi szociális munkás „SZOCIÁLIS MUNKA A PIACI SZEKTORBAN”
A kereskedelmi vállalkozás erőforrásai
JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány let.com A munkavállalást befolyásoló egyéb tényezők • Kereslet a csak a munkafeladatra koncentráló, ahhoz időben.
Nyerjünk együtt! Esély a megváltozott munkaképességűek sikeres foglalkoztatásáért TAMOP /
Nyerjünk együtt! TAMOP /
Speciális szükségletek a foglalkoztathatóság nézőpontjából …a szociális munka lehetőségei és korlátai.
I. AZ EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT SZEREPE A SZERVEZETEKBEN
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
Európai Uniós távmunka programok és tredek Wesselényi Andrea
SALES EU-INDOOR Kft. Cégbemutatkozó.
A távmunka fejlesztésének lehetőségei és eredményei Simon Gábor Távmunka Tanács elnöke Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Szociális és Munkaügyi.
XIX. Országos Jegyző-Közigazgatási Konferencia
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Létszámszükséglet fajták
Emberierőforrás-ellátás
3. előadás.
Munkatársak minőség iránti elkötelezettsége a siker kulcsa Készítette: Taksonyi Bea és Horváth Viktória.
Munkaerő-piaci és foglalkozási információk nyújtása munka iránt érdeklődőknek Időpont: Helyszín: Polgármesteri Hivatal „B” épület 5350, Tiszafüred, Kossuth.
A MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK MUNKAERŐ-PIACI JELLEMZŐI
SZEMÉLYZETI MARKETING
1 MER ellenőrzés ek egységes értelmezése Budapest, szeptember 5. Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
TUDOMÁNYOS MUNKA, KUTATÁSI TEVÉKENYSÉG Dr. BARTHA LÁSZLÓ Mérnöki Kar Tanácsülése.
Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához június 24.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Magyar Szociológiai Társaság Változás. Válság. Váltás. Hu éves konferencia és közgyűlés november Debreceni Egyetem (4032 Debrecen, Egyetem.
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
A távmunkával szembeni munkáltatói beállítódások fontosabb jellemzői A közép-dunántúli régióban végzett kutatás előzetes tapasztalatai KESZI ROLAND MTA.
Távmunka a kárrendezésben a Generali-Providencia Biztosító Rt.-nél III. Országos Távmunka Konferencia Kiss Attiláné.
E-portfolió szerepe a menedzsmentben Dr Dombovári Ella-Sójáné Dux Ágnes Gödöllő június 25.
Budapesti Munkaerőpiaci Intervenciós Központ Távmunka Programiroda
Emberi erőforrás menedzsment Munkakörök elemzése, tervezése
Emberi Erőforrás Menedzsment Teljesítményértékelés
Munkaerő mobilitás Magyarországon
Szakmai elvárások és elvárt eredmények a szociális szolgáltatásokon belül nyújtott étkeztetéssel kapcsolatban… Nyíregyháza, március 29.
Munkakörelemzés munkakör-tervezés
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
A foglalkoztatás aktuális kérdései
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
Munkaköri leírás, Markov analízis
Helyi Esélyegyenlőségi Program Nők munkaerő piaci helyzetfelmérése Bükön 2014.augusztus 27.
Pedagógusképzést segítő hálózatok fejlesztése a Dél-Dunántúlon Pécsi Tudományegyetem TAMOP 4.1.2B.2-13/ projektje Pécs, november 25. Janovics.
VIDÓ JUDIT: A SZÉPSÉGIPARBAN DOLGOZÓK MUNKAHELYI STRESSZKEZELÉSE.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Tevékenységeink Teljes körű takarítás Parketta felújítás Tisztítás Festés Mázolás.
Távmunkavégzés Távmunkavégzés a munkáltató telephelyétől elkülönült helyen rendszeresen folytatott olyan tevékenység, amelyet információtechnológiai vagy.
i.e. SMART üzleti ötletek versenye SWOT analízis workshop
Érdekképviselet, képzés, távmunka Bihall Tamás alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapest, december 7.
Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány 6722 Szeged, Tisza L. krt. 63. Tel.: 62/ , Progress Vállalkozásfejlesztő.
A bedolgozói munkaviszony (jogviszony) fogalma, létesítés szabályai, a munkavégzés helye, a munkáltató utasítás joga, bérezés.
A MUNKAVISZONY FOGALMA ÉS AZ MT. HATÁLYA GYULAVÁRI TAMÁS
 A munka, az egyik alapvető szükségletünk.  Munkájuk alapján becsülik meg az embereket. A munka biztosítja a megélhetést.  A családi munkamegosztásban.
TÁVMUNKA LEHETŐSÉG ÉS VESZÉLY DR. FRANK RÓZA PHD NYME SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT KÖNYVTÁR- ÉS INFORMÁCIÓTUDOMÁNYI TANSZÉK.
§ Törvényen kívül és belül §. Atipikus foglalkoztatás az Mt-ben Az atipikus foglalkoztatási formákat az Mt. „A munkaviszony egyes típusaira vonatkozó.
a felmérők felmérése fiatal építészek
A MUNKAVISZONY FOGALMA ÉS AZ MT. HATÁLYA
Bérköltség - csökkenés - jogszerűen?
Készítette: Farkasné Veres Edina
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Munkagazdaságtani feladatok 1
Előadás másolata:

A TÁVMUNKA Balázs Viktória Emberi erőforrások III. évfolyam

VÁZLAT 1)Mit értünk távmunka alatt, milyen tényezők befolyásolják? 2)A munkavégzés körülményei és folyamata 3)Milyen munkavállalói készségek szükségesek hozzá? 4)A távmunka csoportosítása különböző szempontok alapján 5)GYELV-elemzés 6)A Magyarországon való elterjedés akadályai 7)Humán erőforrás-áramlás távmunka esetén

TÁVMUNKÁRÓL BESZÉLÜNK, HA 1)Alternatív munkahelyen történik a munkavégzés, 2)önállóan és rendszeresen, 3)elektronikus úton valósul meg a kapcsolattartás a munkaadóval.

MUNKAKÖRÜLMÉNYEK MILYEN FELADATOK VÉGEZHETŐK EL TÁVMUNKÁBAN? Pl. futószalag melletti munka NEM!! MUNKAVÁLLALÓI KOMPETENCIÁK, KÉSZSÉGEK A távmunkás kicsit önmaga főnöke is!

A TÁVMUNKA VERZIÓI 1)Klasszikus forma: a dolgozó otthon végzi a feladatát, hetente/havonta egyszer látogat el a céghez. 2)Mobil távmunkások: megbízótól megbízóig járnak, időnként meglátogatják a cég székhelyét. 3)Idejük egy részében otthon dolgoznak, a fennmaradó időben a cégnél (gyakrabban, mint az első verzióban).

FELTÉTELEK 1)Rugalmas munkaidő és munkavégzés, 2)A munkavégzés helyének kötetlensége, választhatósága, 3)A számítástechnika fejlettsége.

A TÁVMUNKA KÜLÖNBÖZŐ FORMÁI A munkavégzés helye szerint: otthon végzett, közeli munkaközpontban végzett, mobil munkavégzés, kiegészítő munkavégzés, virtuális irodában végzett munka. A munkavégzésre fordított idő szerint: alkalmi v. eseti, mellékesen végzett távmunka, elsődleges v. teljes távmunka, részleges távmunka.

A TÁVMUNKA KÜLÖNBÖZŐ FORMÁI Munkajogi forma szerint: alkalmazottként foglalkoztatott, (al)vállalkozóként végzett, eseti megbízás alapján végzett távmunka. Földrajzi kiterjedés szerint: helyben végzett munka, agglomerációban végzett munka, regionális távmunka, határokon átnyúló munka.

A TÁVMUNKA KÜLÖNBÖZŐ FORMÁI A végzett tevékenység jellege szerint: mobil szakmák, számítógépes manuális tevékenység, számítógépes, kreatív, szellemi munkák.

A HAZAI TÁVMUNKA ELTERJEDÉSÉNEK SWOT-ANALÍZISE GYENGESÉGEK: Kis munkaadói hajlandóság. Az adatvédelem megoldatlansága. A szükséges speciális képességek, ismeretek hiánya. ERŐSSÉGEK: A távmunkát vállalni kívánók nagy száma. Viszonylag sok, jó szakképzettségű munkavállaló. Uniós és állami ösztönzés. LEHETŐSÉGEK: Hatékonyabb erőforrás- gazdálkodás. A versenyképesség növekedése. A távolságból fakadó kötöttségek csökkenése. VESZÉLYEK: A munkavállalók kiábrándulása, a munkaadó, valamint a távmunka hitelvesztése. Vonzóbb külföldi munkaerő. Szociális problémák.

MILYEN TÉNYEZŐK AKADÁLYOZZÁK A TÁVMUNKA ELTERJEDÉSÉT? 1)Az állam nem támogatja eléggé a távmunka- lehetőségeket. 2)A vezetők ragaszkodnak a hagyományos főnök-beosztott viszonyhoz. 3)A biztosítási, egészségbiztosítási, munkajogi kérdések megoldatlanok. 4)A felettesek távmunkára vonatkozó hiányos ismeretei. 5)Távmunka esetében a rendszeres kapcsolattartás nehezen megoldható. 6)Otthon végzett munka esetén csökken annak mennyisége, vagy romlik a minősége.

EMBERI ERŐFORRÁS-ÁRAMLÁS 1)Toborzás, kiválasztás: a jelölt képes-e önállóan, a határidőre megfelelő munkát végezni?

EMBERI ERŐFORRÁS-ÁRAMLÁS 2)Felvétel: megállapodás alapján. 3)Beillesztés: az új munkatárs próbaidejét a telephelyen tölti, és csak ennek letelte után fog otthoni dolgozni. Kollégákkal való kapcsolattartás

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Források: tavmunka07.html