KIHÍVÁS A bemutatót készítette: kihivasottak_6: Zsámboki Csilla Tóth Judit Fári Anna.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Várhegy gyomrában kialakított Sziklakórházat (ma múzeum) a főváros működtette 1939-től 1944-ig. Az építmény több szintből áll, váltakozó belmagasságú,
Advertisements

Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Készítette: Albert Krisztina
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Pécs turisztikai marketingje 2356/04 Készítette: Fröhlich Noémi.
NYON 1.
Cella Septichora.
Készítette: Pisák Bence Tantárgy: Testnevelés. Először is mi a játék lényege:  A játék célja, hogy a labdát az ellenfél endzone-jába vigyék, és ezzel.
Csontváry Kosztka Tivadar
Csontváry Kosztka Tivadar -A Napút festő -
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Fő tér.
Csontváry Kosztka Tivadar
Schubert – Serenade / hegedű : Isaac Stern
Budapest mint világváros
Budapest Mint Világváros
ZENE: FOR ANNA _ PAUL MAURIAT PR ÁGA Zene: Klikkelj!
Pannonia Városai.
Készítette: Nagy Zsanett
MÁTYÁS, AZ IGAZSÁGOS.
Magyarország világörökségei
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon
Siklós-Máriagyűd vallási turisztikai vonzereje Készítette: Héhl Leila.
Dobó István Vármúzeum Eger
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Készítette: Greges Dániel
Pécs turisztikai marketingje 2356/4
Gázi Kászim pasa dzsámija
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Csontváry Múzeum tételhez
P ÉCS TURISZTIKAI MARKETINGJE Készítette: Kálmán Aliz.
Pécs turizmusa.
Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra.
Budapest turisztikai marketingje
ORVIETO Saját fotóiból és néhány internetről letöltött
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Zsolnay Porcelángyár 1974-től ismét a Zsolnay nevet viseli.
Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az.
A Ráday-kastély helyén Ráday I. Pál ( ) – II. Rákóczi Ferenc titkos kancellárja és diplomatája – kezdett építkezésbe, míg a ma látható, Grassalkovich.
ZENE: FOR ANNA _ PAUL MAURIAT PR ÁGA Zene: Klikkelj!
Visegrád. Amit a településről tudni kell: A rómaiak a Sibrik- dombon erődítményt építettek Árpád fejedelem testvérének szállásbirtoka lett 1009-ben említi.
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Pécs, mint kulturális főváros. Kulturális főváros A Pécs 2010 Kulturális Főváros projekt Pécs városának az Európa kulturális fővárosa cím elhódítása köré.
ÖRÖKSÉGGAZDÁLKODÁS ÉS ÉRTÉKTEREMTÉS VESZPRÉMBEN. AZ 1000 ÉVES VESZPRÉM „A KIRÁLYNÉK VÁROSA” –A történelmi múlt fontossága Két pólusú városi struktúra.
Múzeumok 10 megye múzeum.
Pécs-Megyeháza.
Csontváry Múzeum Baalbek ban nyílt meg a magyar festészet talán legkülönösebb egyéniségének, Csontváry Kosztka Tivadarnak kiállítása. A hazai múzeumtörténetben.
Pécs a török megszállás idején
A Zsolnay Mauzóleum Története
MASADA MASADA 2000 évvel ezelőtt a Chasmoneus-dinasztia egyik tagja, Jehonátán emeltetett erődöt a hegytetőn, ahonnan uralni lehetett a Holt-tenger körüli.
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
Szigetszentmiklós Készítette:Bakos Márk. helység elnevezése a földrajzi környezetére és védőszentjére utal. A város címere szabályos tárcsapajzs. A címer.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Török hódoltság Magyarországon ( )
Csontváry Kosztka Tivadar
Plen air-törekvések Az impresszionizmus határán
Zene: Princess- Magyar táncok No. 1
A Novohrád-Nógrád Geopark értékei – oktatási segédanyag
Ernesto Cortazar – La vida es Bella Csontváry Kosztka Tivadar.
A dóm építése 1378 körül kezdődött, és több szakaszra osztható. Az építkezés első szakasza kb ig tartott, öthajós, bazilika típusú épületnek.
Vallási emlékek és vallások a mai Magyarországon
Földrajzi helyzete Kütahya város Nyugat-Anatóliában
PASSAUI ZARÁNDOKLAT ( ).
Irány Pécs! kártya.
Készítette: Koleszár Gábor
Előadás másolata:

KIHÍVÁS A bemutatót készítette: kihivasottak_6: Zsámboki Csilla Tóth Judit Fári Anna

Pécset gyakran szokták "kétezer éves város"-ként emlegetni, pedig a város ennél jóval idősebb. Az első leletek azt bizonyítják, hogy Pécs környékén már ezer évvel ezelőtt is járt ember. A város nyugati szélén levő Makár-hegyen az újabb kőkorszakban, 6000 évvel ezelőtt már zárt település volt és az itt feltárt leletek megszakítás nélkül vezetnek a mai Pécshez. A kétezer évvel ezelőtt megjelenő rómaiak "Sopiane"-nak nevezték el.

PÉCS BELVÁROSA A VÁROS FŐTERE ÉJSZAKA

A város egyik legjelentősebb és jellegadó építménye a Dóm téren álló, a város fölé magasodó Bazilika, melyet 1040-ben kezdtek építeni

Pécs 1534-ban került török kézre, s csak 1686 októberében szabadult fel. E hosszú idő alatt a mohamedán életforma és hitvilág honosodott meg. E korszak építkezései elsősorban vallási célokat szolgáltak, mint a dzsámik és a fürdők, s ezekből maradtak fenn napjainkig is.

Nem véletlen, hogy Pécset a műemlékek és múzeumok városának is nevezik, hiszen a kiállítások széles palettája tárul az érdeklődő elé. A képzőművészet iránt érdeklődők számára igazi „csemege” a város, hiszen komoly művészek alkotásaival találkozhat. A teljesség igénye nélkül, csak néhányat említve: * Pécsi Galéria: festészet, szobrászat, grafika, iparművészet stb. * Zsolnay Múzeum: * Victor Vasarely Múzeum * Csontváry Múzeum

Csontváry néhány igen híres, csodálatos festménye: Magányos cédrus Mária kútja Názáretben Római híd Mosztárban

A Zsolnay gyár gyönyörű kerámiái országszerte híresek, ismertek. Több helyen a városban találhatók ilyen iparművészeti remekek. Zsolnay kerámiával díszített kút Mi Kecskeméten élünk, és naponta találkozhatunk a Zsolnay kerámiákkal, hiszen a kecskeméti Cifra Palotát is ezek a különleges kerámiák teszik igazán különlegessé: