A következő kérdések a mai gyerekekre vonatkoznak:  Felkészíti-e az iskola a gyermekeinket a való világra?  Kapnak-e.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Oktatásszervezés gyakorlat tavasz VIZSGAANYAG Tudásszintek, beválás.
Advertisements

Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
The My Life - Az élet iskolája Önfejlesztő klub. Önfejlesztő klub képzései.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
A biztonságos netes bankolás Pap Gyula Gyermekmentő szolgálat, Médiakonferencia szeptember 26.
GfK HungáriaMárkacsemeték konferencia – Dörnyei Otília május 5 Gyermek a családban, avagy a szülők megváltozott fogyasztási szokásai Dörnyei Otília,
Genertel sajtótájékoztató – az NRC kutatási adatai június 9.
Biztosítók. Bevezetés  Biztonság  A biztosítások célja, hogy előre nem látható, esetleg- vagy biztosan bekövetkező, anyagi következményekkel is járó.
Privát banki szolgáltatások és befektetések a Citibanktól.
2014. ÁPRILIS UTOLSÓ HETE AZ IMMUNIZÁCIÓ VILÁGHETE „ Ön mennyire naprakész ? ’’ Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra.
A tanári munka értékelése
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Gazdag papa, szegény papa
Pénzgyárak és problémák Közgazdaságtan alapjai Bevezetés a földrajzba Márton János MFK13F – HUI3O0.
Pénzkérdés… A zsebpénztől a felelős gazdálkodásig.
Hogyan gondolkodjunk az árakról Állnak a falak… BUDAPEST május 22.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Vállalati pénzügyek alapjai
2009 Merényi Zsuzsanna Közoktatási szakértő-középiskolai tanár
Hogyan építs fel egy termelő hálózatot, ami minden hónapban növekvő forgalmat generál?
Életpálya-építés fiatalkorban
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
Tanulmány a bizalomról Nyolc európai országban és az USA-ban október-november.
Tovább lépéshez mindig nyomjon meg egy billentyűt!
A magyar háztartások fizetési szokásai
Fent vagy valamelyik közösségi portálon?. A közösségi weboldalak, mint amilyen a Facebook, a MySpace vagy az iwiw, az oldalukon megjelenő reklámokból.
Peter Kline, a „Zseninek születtünk” című könyv szerzője.
Szegedi Tudományegyetem TÁMOP „XXI. Századi kompetenciaalapú gyakorló iskolák Szegeden – az óvodától az egyetemig.” „XXI. Századi kompetenciaalapú.
Szülői értekezlet és 5. évfolyam. Téma Hogyan halad iskolánkban a „Korszerű oktatást Mándokon” című projekt megvalósítása? (beszámoló,
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Közgazdaságtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Az átláthatóság, mint elengedhetetlen feltétel Mádi-Szabó Zoltán A kis- és középvállalkozási részleg vezetője április 18.
Etikusság. Létezik-e a pénzügyekben avagy mi az a közösségi bank?
III. A logisztika jövője
Kicsit felelőtlen, kicsit vakmerő, de a miénk….
KÖSZÖNTÜNK TÁJÉKOZTATÓNKON ! Supreme2x2.
Alakulóban az ekoiskolák (?) hálózata MNB Tanárszeminárium, április 17.
TÁMOP / „Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban ” A Magyar Képesítési Keretrendszer fejlesztése 5. pillér – MKKR és a közoktatás.
OKTATÁS, NEVELÉS, ÉLETHOSSZIGLANI TANULÁS SZÉKESFEHÉRVÁR, JANUÁR 15.
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
Az informatika tanítása Montessori-jellegű iskolában
Kik a gésák ? A háziasszonyt helyettesítik a férfi vendégek szórakoztatásánál Magában egyesíti a női ideállal szembeni összes követelményt Szép Szellemes.
Befektetési döntések Bevezetés
Számít, hogy 0,61 m2 ? A pedagógusok élet-, és munkakörülményei, a pedagógus életpálya teljességének tükrében Sági Matild Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
Mindig az a drága, ami többe kerül? Kis Zoltán Balassa János Kórház.
Tréningcsoportra történő kiválasztás folyamata
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLTATÁSOK - MÉRÉS-ÉRTÉKELÉS ALTERÜLET Liptákné Czakó Ildikó Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai.
7. A különböző megtakarítási formák összehasonlítása
Program kamat Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
100% kifizetés termék* értékesítésekkel a “100 Er ő s Hét” promóción keresztül 100% kifizetés termék* értékesítésekkel a “100 Er ő s Hét” promóción.
Első esély - esélyegyenlőség a mai iskolarendszerben
Cím:A szabályos 4 oldalú hasáb
ÚJ ÜZLETI LEHETŐSÉG.
AZ PÉNZÜGYI SZABADSÁG MEGTEREMTÉSÉNEK ÚTJA
A világ legjobb és legkönnyebb pénzkereseti lehetősége ! SOHA vissza nem térő alkalom ! Volt már lehetősége egy olyan üzletben részt venni, ami nem rég.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Üdvözöljük GWIBIZ WORLDWIDE Üzleti Tájékoztatón. Legdinamikusabban fejlődő üzletek a világon! GWIBIZ WORLDWIDE Trendágazat Internet + vásárlás.
Egész életre szóló biztonság az anyagi biztonság megteremtésének eszköze minden életszakaszban az igényeknek megfelelően alakítható a kiegészítő élet-,
„Ötletből pénzt”.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet1 Fehérvári Anikó Munkapiaci elvárások FSZ- és BA-hallgatók körében ONK november.
Középiskolások pénzügyi kultúrája felmérés eredményei Dr. Kovács Péter
Szeretnéd, hogy gyermeked szívesen és gátlások nélkül beszéljen majd angolul? Szeretnéd, ha minél korábban, Te magad vezethetnéd be játékosan az angol.
A szakiskola jelene és jövője
Miért szükségszerű a változás a természettudományok oktatásában?
Cím:A szabályos 4 oldalú hasáb
A két világ Feladat: Magyarázza el a két gondolkodási módot!
Abúzus a családban Hogyan felel meg a családon belüli erőszak a társadalmi normáknak, és mi a haszna az elkövető számára? Kuszing Gábor Stop-Férfierőszak.
A TUDATOS MEGTAKARÍTÓI MAGATARTÁS KORLÁTAI
Előadás másolata:

A következő kérdések a mai gyerekekre vonatkoznak:  Felkészíti-e az iskola a gyermekeinket a való világra?  Kapnak-e bármilyen pénzügyi képzést az iskolában?  Vannak-e megfelelő pénzügyi ismereteik a pénz mozgásáról?  Felkészültek-e arra a világra, amelyben a pénzköltés előtérbe kerül a megtakarítással szemben?  Van-e valamilyen könyvelési vagy befektetési ismeretük?

Hol jutnak hozzá a gyerekek az előbb említett ismeretekhez? A pénzről az ember otthon tanul. Ez az egyik oka annak, hogy a gazdagok még gazdagabbak, a szegények még szegényebbek lesznek.

A pénzügyi műveltség nem attól függ, mennyi pénzt keres az ember, hanem attól, hogy mennyit tart meg, és hogy milyen keményen dolgozik neki a pénze.

Félelem a pénztelenségtől Kemény munka Fizetés felvétele Vágy, mohóság Vásárlás

Pénzügyi műveltséget fejlesztő társasjáték

Hogy megtanítson arra, hogyan tarthatjuk meg a pénzünket. Hogy megváltoztassa a pénzzel kapcsolatos gondolkodásunkat. Hogy megtanítson egyszerű pénzügyi alapfogalmakra, amelyek a mindennapi életben szükségesek. Segítséget nyújtson abban, hogy fel tudjuk mérni bizonyos pénzügyi tranzakciók kockázatát.

A jövedelemszerzés különböző módjait. Pénzügyi alapfogalmakat. A készpénzáramlás követését. Egyszerű könyvelési ismereteket. A döntés szükségességét és felelősségvállalást. Előtérbe helyezi a gondolkodást és a mérlegelést.

Aki úgy gondolja, hogy a tudás megszerzése drága, az nem számol a tudatlanság költségeivel. Falfirka

Dr. Willard Daggett, az International Center for Leadership and Education igazgatója

4 hét heti 2 alkalom 1 alkalom 2x45’ Ft Jelenleg még csak Kaposváron indul! Az Attitűd 21 Bt. tréningjei