Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mindig az a drága, ami többe kerül? Kis Zoltán Balassa János Kórház.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mindig az a drága, ami többe kerül? Kis Zoltán Balassa János Kórház."— Előadás másolata:

1 Mindig az a drága, ami többe kerül? Kis Zoltán Balassa János Kórház

2 Ön melyiket választaná? Bizonyos döntési helyzetekben nem elegendő a rövid távú költségekre koncentrálni.

3 Methicillinre rezisztens Staphylococcus aureus törzsek aránya

4 Hosszú (?) távon a nem megfelelő AB választás a költségek növekedéséhez vezet. Nem csak makro szinten!!! Vizsgálatunk célja annak kimutatása, hogy milyen költségekre van hatása az AB választásnak? Elegendő-e a gyógyszer árát figyelembe venni?

5 Beválasztási kritériumok Akut hasi gyulladásos kórkép a diagnó- zisok között Műtét Kijelölt időintervallum (6 hónap) Terápiás (24 órát meghaladó) AB kezelés A meghatározott kritériumoknak 59 beteg felelt meg.

6 Vizsgált változók AB kezelés költsége Történt-e AB váltás? Diagnosztikus beavatkozások Ápolási napok száma Mellékhatások (láz, sebgyulladás, véna- gyulladás, hányinger, húgyúti infekció) Beteg sorsa

7 Csoportképzés

8 Tapasztalatok, eredmények Valamilyen mellékhatás megjelenése átlagosan 3,5 nappal növeli az ápolás időtartamát. Sikertelen AB választás és váltás esetén az átlagos ápolási idő 4,5 nappal lesz hosszabb. Minél tovább tart az ápolás, annál magasabbak a diagnosztikai költségek. Mindezeket már van értelme összevetni egy- egy AB terápia önmagában vett terápiás költségével.

9 Összefoglalás Bár a mai magyar egészségügy –sajnos- nem erről szól, de a hosszú távú, fenntartható működéshez elengedhetetlen minden területen a költséghatékony gondolkodás. Ennek fontos eleme az infekció kontroll tevékenység, a gazdaságossági számításokat is figyelembe vevő protokollok alkalmazása.

10 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Mindig az a drága, ami többe kerül? Kis Zoltán Balassa János Kórház."

Hasonló előadás


Google Hirdetések