1 A kötöttpályás szakma perspektívái – Egész életen át tartó tanulás?! Perspektíva és jövőkép Zsoldos Marianna Humán Erőforrás Igazgató MÁV Zrt.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Merre tart a magyar foglalkoztatáspolitika? Garzó Lilla.
Advertisements

Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
A szakképzés fejlesztés irányai évfolyam beiskolázási létszáma 2009/2010.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia pillére: Az alkalmazkodóképesség növelése Soós Roland Igazgató ÉRÁK.
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
Előadás felépítése Fogalmi meghatározás A felnőttképzés/oktatás célja
ÚJ DIMENZIÓK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS SZERKEZETI, TARTALMI ÉS MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A LEONARDO KÍSÉRLETI.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
A Pannon TISZK Veszprém Nonprofit Kft feladata a veszprémi szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítás ában Az Európai Unió támogatásával, az.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Köszöntjük az Internet a tudás szolgálatában, avagy „ A jó pap is holtig tanul” - de nem mindegy hogyan ! című konferencia résztvevőit! Eger, május.
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
Trendek és politika a magyar felnőtt- és szakképzésben Sum István MP Rt. Oktatási Központvezető.
1 Tudás és/vagy kompetenciák? Végzős hallgatók részvétele a felnőttoktatásban Ábrahám Katalin – Tőzsér Zoltán Debreceni Egyetem Nevelés-és művelődéstudományi.
A postai képzés lehetséges irányai a felnőttképzésben és a szakképzésben április 5. Előadó: Szűts Ildikó Humánerőforrás vezérigazgató helyettes.
Az oktatás az EU-ban Lisszaboni statégia: Célmeghatározás –mit –mikorra –ki által –milyen minőségben Az eszközök között kiemelt helyen az egész életen.
Humánerőforrás Kontrolling
© 2004 Dankovics-Meuser-Kristóf-Horváth
REFORMÉRTÉKŰ LÉPÉSEK A SZAKKÉPZÉS TERÉN MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG május 30.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
Mentori rendszer a tudásmenedzsment szolgálatában
HÁLÓZATI TANULÁS Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon TÁMOP nyitókonferencia EGER, szeptember 3.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
SZAKKÉPZÉS A FEJLESZTÉS ESZKÖZE
MENTORI MEGSEGÍTÉS A GÖLLESZ VIKTOR SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN.
Szakmai tanulási utak Előadás S truktúrák és folyamatok szekció SZABÓNÉ DR. BERKI ÉVA szakképzési és felnőttképzési szakértő VII. Nevelésügyi Konferencia.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
1 Tanpálya Munkavédelmi mutatók 3 4 A számok kedvezőek, de tanulni kell a múlt hibáiból !! A tevékenység megkezdése előtt mindig vegyük számba.
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Az EEM helye a menedzsmentben
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
A képzett szakemberekért HEFOP központi program „ KORSZERŰ FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA ÉS ALKALMAZÁSA” Záró rendezvény A KONFERENCIA.
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS ÁLTALÁNOS ÉS SPECIFIKUS JELLEMZŐI HOGYAN TANÍTSUNK EREDMÉNYESEBBEN? TANÉVNYITÓ SZOLNOK, VIII.
Kihívások a HR szakterület előtt Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Rajnai Attila gazdasági vezérigazgató-helyettes.
A szakképzés változása napjainkban Feigl Ágnes 2006 ETI.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációja Budapest 2005.szeptember 8.
A felnőttképzés szerepe a vidék egyetemének stratégiájában
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
A szakképzés helyzete Magyarországon
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
A PROJEKT KÉPZÉSI ÜTEMEZÉSE ÉS CÉLCSOPORTJAI Kaposvár, szeptember 8.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
Településszerkezet, Humán erőforrás Korompai Attila – TFTE 2012 május 31. Budapest.
Megközelítésmódok a tanári kompetenciák leírására
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
Az érettségi utáni továbbtanulást meghatározó tényezők
1 A kötöttpályás szakma perspektívái – Egész életen át tartó tanulás?! Zsoldos Marianna Humán Erőforrás Igazgató MÁV Zrt.
Péter Katalin December 2. Aszód.  Hol dolgozik?  Hogyan?  Kikkel?  Milyen tevékenységeket végez?  Milyen eszközöket használ?  Mit szeret csinálni?
Milyen perspektívákat nyit az új OKJ rendszere? Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Tanácsadási osztály Nádráné Tóth Borbála.

SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
P e r f e k t 2010/ október szakképzés - felnőttképzés stratégia szervezet problémák megoldások szervezés.
Vázlat a faipari szakképzés helyzetéről Koronka Lajos a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola igazgatója.
1. Logisztikai menedzsment mesterképzési szak  A szak indítása: 2011  Végzettség: okleveles logisztikai menedzser  Képzési idő: 4 félév  Jelentkezési.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
Őszi Attila főigazgató. ELŐZMÉNYEK A szakképzés kezdetei városunkban  Dunaújváros – új, tervezett, város  A szakképzés kezdete 1953 Technikum/(1969)Főiskola.
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
Soós László Szakképzési és Felnőttképzési Főosztály szakmai tanácsadó
SEEM alapok.
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
Készítette: Werb Józsefné Regionális konferencia: KECSKEMÉT Külföldi tanulmányút: Mérés-értékelés fejlesztési terület NORVÉGIA OSLO október 14 -
5. Tétel – A Life Long Learning
Előadás másolata:

1 A kötöttpályás szakma perspektívái – Egész életen át tartó tanulás?! Perspektíva és jövőkép Zsoldos Marianna Humán Erőforrás Igazgató MÁV Zrt.

2 A MÁV ZRt. teljes munkaidős létszámának összetétele

3 MÁV ZRt. teljes munkaidős létszámának életkor szerinti megoszlása

4 KÉPZÉS? SZEMÉLYZETFEJLESZTÉS? Gondoskodás jövőbeni munkaerő utánpótlásunkról

5 CSAK A „TERVEZETT” A VÁLLALAT CÉLJAIT SZOLGÁLÓ KÉPZÉSI PROGRAM HASZNOSUL A SZERVEZETBEN = SZEMÉLYZETFEJLESZTÉS (Emberi tőke értékének növelése) Alapszabály

6 Új kihívások Szakképzési rendszer átalakítása Egységes vasúti szakmai követelményrendszer megjelenése Demográfiai változások Automatizálás, fejlesztés Megrendelői környezet változása

7 A képzés az üzleti célok szolgálatában fejleszti a munkatársak képességeit A képzés a teljesítmény- menedzsment része A képzés a képesség- fejlesztésnek egy formája A tanuló szervezetek támogatják tanuló munkatársaikat A cégek szerepe a munkatársak fejlesztésében

8 MÁV-BGOK szerepe a jövőben Középiskolai képzés gyakorlati koordináló szervezete a kötöttpályás közlekedési területen. Szakképzés-fejlesztési, képzési és vizsgacentrum a kötöttpályás közlekedési felnőttképzés területén. A vasúti vállalatok munkavállalói számára a foglalkoztathatóságuk fenntartása érdekében ellátja a „Lifelong Learning Centrum” szerepét.

9 A MÁV képzési rendszere Történelmi hagyományok A kiképző és a rendszeres oktatás ill. időszakos vizsgáztatás A tanfolyami jellegű képzések rendszere A képzések finanszírozása A szakágak elvárása a képzésekkel szemben A vasútvállalat átalakulásával kapcsolatos feladatok

10 Fejlesztési irányaink A vasútvállalatok képzési igényeinek magas szintű kielégítése Vasútszakmai téren Magyarország vizsgaközpontja Tananyagfejlesztés korszerűsítése E-learning alkalmazása a képzési folyamatban Nyitás a felnőttképzési piac felé Önálló működés kialakítása, felkészülés a piaci megmérettetésre A hatékonysági mutatók javítása Mozdonyszimulátor

11 Hogyan tovább? Milyen igényei vannak a foglalkoztatóknak? 11

12 Képzési típusaink Vasútszakmai képzések –Alapfokú –Középfokú –Felsőfokú (tisztképzés) Időszakos oktatások Szakterületi és funkcionális képzések Államilag elismert szakképzések (OKJ-s) Tréningek Nyelvi képzés GYAKORLATI KÉPZŐHELY

13 Gyere hozzánk tanulni! Gyakorlati képzőhely Középfokú szakképesítés Felsőfokú szakképesítés BSc. MSc.

14 A konferencia tanulsága Egyedül nem megy!! A konferencián résztvevő szakmai és kormányzati szervezetek között folyamatos együttműködés szükséges, mert csak együtt tudjuk megvalósítani céljainkat.

15 Köszönöm a figyelmet! 15