V ÁLLALKOZÁSOK A F ENNTARTHATÓ V ÁROSFEJLESZTÉSÉRT A HELYI PÉNZ BEVEZETÉSE HUSK/1001/1.1.2/0046 Bodon Géza Menedzser, projekt partner K ASSA, 2014. MÁJUS.20.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Értékőrző magtárak – Műemlékek a turizmus szolgálatában HUSK/0801/131/0046.
Advertisements

Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
KÖLTSÉGELSZÁMOLÓ RENDSZER. A TruExpense rendszer Csökkentse kiadásait a magyarországi piacon egyedülálló TruExpense költségelszámoló rendszer segítségével!
A könyvtárak és a könyvtárosok szerepváltozásai
Helyi termék piacra jutása a turizmus lehetőségeinek segítségével. Borsányi Gyula Vezekény,
Eredmények, ismeretek megosztása
Ma –mintegy erdélyi magyar számára vált lehetségessé az internetes kommunikáció –160 hozzáférési pontból álló hálózat –közvetlen kapcsolat jöhet.
Magyar ipari parkok kialakításának és működtetésének tapasztalatai Tóth János vezető főtanácsos Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Üzleti Környezet.
Privát banki szolgáltatások és befektetések a Citibanktól.
A tanári munka értékelése
Modern technológiák az energiagazdálkodásban - Okos hálózatok, okos mérés Haddad Richárd Energetikai Szakkollégium Budapest március 24.
Agrárgazdaságtan II. Előadás
A vidékfejlesztéstől az öko-turizmusig a Nyugat-dunántúli régióban Határmentiségtől az integrált határrégióig Sopron április 06.
KOOPERÁCIÓ ÉS VERSENGÉS
Nemzetközi körkép az Élelmiszer Önrendelkezésről
Árpolitika a turizmusban
Leukó Ferenc Vezetői coaching.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Közgazdaságtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Csortos Orsolya, Kádár András
Copyright © Billbarter Hungaria Zrt. WEBKONFERENCIA
A Kaposvári Egyetem innovációs tevékenysége – Dráván innen, Dráván túl
Kismama Karrier Központ és Alternatív Főiskola
Elektromos alapismeretek
Tovább lépéshez mindig nyomjon meg egy billentyűt!
DISSZEMINÁCIÓ Eredmények, ismeretek megosztása.
AIIR projekt Autósiskolai Integrált Információs Rendszer.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Magyar szakértők és tudásexport az EU szolgálatában - magyar cégek regionális terjeszkedésének lehetőségei Dobozi Sándor, vezérigazgató XXI. Vezérigazgatói.
Az orvostechnikai eszközök marketingje
Humánerőforrás Kontrolling
Célköltségszámítás (Target costing)
„20 éves a HSZOSZ Országos HR szakmai klubhálózata, avagy az új gondolatok vonzzák az új nemzedéket – Szegedi Klub” Készült a ICF Magyar Tagozata, a Humán.
Startolj most A legegyszer ű bb és a leggyorsabb marketing terv az interneten.
A pénz fogalma Primitív pénz (csereeszköz/általános egyenértékes)
AZ IKSZT program bemutatása Eperjesi Tamás vidékfejlesztési igazgató Kecskemét-Imrehegy, július 16.
Tanuló szervezet.
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n „Családi Kasszasikerek” Öngondoskodás Program 2009.
JÓ REGGELT !.
Az elemzés és tervezés módszertana
A vállalkozás indításának előnyei és veszélyei korosztályonként.
INTERREG IIIC Szolnok, INTERREGIONÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS INTERREG PROGRAMOK MAGYARORSZÁGON „Centurio Szeminárium” RÓZSA Diána Program menedzser,
INNOINFO, A VÁLLALKOZÓI KÖZÖSSÉGI PORTÁL. Miben segíthet az Innoinfo projekt?  kkv-k marketing tevékenységének beindításában  márka/cég ismertségének.
A természeti környezet védelmének ösztönzése a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával.
Fejlesztes.emagyar.net farkas andrás. fejlesztes.emagyar.net mi ez? A Magyar-magyar Platform – bár még maga is új kezdeményezés – állandó fejlesztést,
A CBC-program a hétköznapokban helyi szinten. INTERREG IIIA Magyarország-Szlovákia-Ukrajna Szomszédsági Program / Phare CBC -3 pályázat írása, -2 pályázatban.
Minden lépés, minden szó Legyen tiszta, mint a hó, ahol járok Te legyél az út!
Csimag.hu Bemutatkozó.
Lehetséges együttműködési területek az internetes bankkártya elfogadás területén.
A Digitális Pénz Kállay Petra Zsirkai Noémi.
„Civil ABC Eger térségében”
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A korrupció hazánkban Előadó: Sefcsik Balázs
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
A magyar-szerb Szomszédsági (interreg) program első kiírásának tapasztalatai egy megvalósult projekt tükrében Ricz András Regionális Tudományi Társaság,
A pénz története.
„I. Alternatív finanszírozási stratégiák” Sopron, október 3
1 HATÁRRÉGIÓK FEJLŐDÉSÉNEK SAJÁTOSSÁGAI A SLO/HU/CRO /2004/01/HU- 74 sz. INTERREG projekt támogatásával készült képzés.
Név: Születési név: A megpályázott munkakör: Boltvezető Fejlődésének érdekében, és a cég igényeit is szem előtt tartva, az ország különböző részein történik.
Nemzetközi utalás magyar bankszámláról AdvCash-re onnan már könnyen feltölthető a PM számla! A regisztrációs linket kérd a szponzorodtól!
Corvinus Nemzetközi Befektetési Rt. Határon átnyúló tőkeprogramok kis- és középvállalkozások számára Márk Péter Igazgató.
43. A pénz szerepe a gazdaságban A. Hogyan keletkezik a pénz, és hogy kerül a gazdasági szereplőkhöz? B. Mire használják a pénzt az emberek?
A Tourism4C project bemutatása Nagy András Ügyvezető igazgató ZMVA Kick-off találkozó Zalaegerszeg, május
EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN AZ ÜZLET Vállalkozói hálózat kialakítása Hajdú-Bihar és Bihor megyékben Két ország, egy cél, közös siker! Szőllősi Nóra Adrienn projektmenedzser.
Az ORACLE JDE EnterpriseOne ERP rendszer bevezetésének tapasztalatai
A PÉNZFORGALOM (I.) „Én csak arra figyelmeztetlek benneteket,
A pénz kialakulása, fejlődése, funkciói.
Projekt neve Cég neve Előadó neve
MÉCS konferencia március 21. Mezőtúr
Zalaegerszeg, 21st February 2018
Előadás másolata:

V ÁLLALKOZÁSOK A F ENNTARTHATÓ V ÁROSFEJLESZTÉSÉRT A HELYI PÉNZ BEVEZETÉSE HUSK/1001/1.1.2/0046 Bodon Géza Menedzser, projekt partner K ASSA, MÁJUS.20

Mi a Sustain projekt célja ? Határon átnyúló: Kapcsolat teremtés Együttműködés fejlesztése Tapasztalatcsere Most a helyi pénz bevezetéséről lesz szó

A pénz funkciói A. Értékmérő: Ár = belső érték. A pénz közvetíti a cserét, méri az áru értékét, vagyis a termékek árai a pénzen keresztül határozódnak meg. B. Forgalmi eszköz: Az áruk forgalmában a tranzakciók a pénz segítségével bonyolódnak le. A pénz és az áru azonos időben, de ellentétesen mozog. C. Fizetési eszköz: A pénz és az áru eltérő időben ellentétesen mozog. Tehát a pénzmozgás nem jár együtt az áru mozgásával.

A pénz funkciói Ezeket a funkciókat a helyi pénz NEM támogatja D. Felhalmozási eszköz = kincsképző funkció: A vagyon felhalmozódásának egyik formája a pénz tartalékolása. Alkalmas arra, hogy a felhalmozás eszköze legyen, ezért állandó igény, hogy stabil, ne csökkenő értékű legyen. E. Világpénz:

A helyi pénz jelenlegi formái Az ismertebb előfordulások : Ebédjegy Ajándék, vásárlási utalvány Üdülési csekk, kulturális csekk Ezekkel formákkal már találkoztunk, működnek környezetünkben.

Tapasztalatok Szlovákiában: Široké – Eperjesi megye. Sokol pénzérme..

Tapasztalatok Magyarországon: Soproni kékfrankos - Bocskai korona - Balatoni korona - Ezek jelenleg közforgalomban levő bankjegyek.

A helyi pénz és a SUSTAIN projekt A bevezetés lépései: Megmérjük a cég vagy a régió versenyképességét Felvázoljuk mi vár ránk, milyenek az előnyök, hátrányok Az élő természet elveire építünk, ezért számunkra Ott is létezik megoldás ahol a közgazdász nem lát kiutat A helyi pénz bevezetése segíti a régió versenyképességét, gazdasági fellendülését!

Mennyire használja ki a cég a teljesitőképességét ? 20 % 50 % 80 %

Hogyan használjuk ki a régióban rejlő lehetőségeket ? Csupán a cégben rejlő lehetőségek felismerése és kihasználása segíthet a gazdasági fejlődésben!

Szeretne többet megtudni ? ?

K ÖSZÖNÖM A FIGYELMET