Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..
Advertisements

A Szentcsalád nyomában
Híres épületek a Reformkorban
Mindenszentek temploma Pécs
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Világörökségünk A budai vár.
Felsőregmec.
Készítette: Albert Krisztina
FELVIDÉKEN Határtalanul.
Készítette: Tóth Evelin
A Tabáni Tájház és a Tisza-hidak
Pécs turisztikai marketingje 2356/04 Készítette: Fröhlich Noémi.
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
PARLAMENT ( ).
Róma az örök város.
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
A szolnoki vár építése és ostroma
Szülővárosom bemutatása
Készítette: Sziráki Dániel, 7.c
Budapest mint világváros
Szendrő nevezetességei
Dobó István Vármúzeum Eger
Budapest turisztikai marketingje
Készítette: Greges Dániel
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
P ÉCS TURISZTIKAI MARKETINGJE Készítette: Kálmán Aliz.
Pécs turizmusa.
Budapest.
Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra.
Budapest turisztikai marketingje
KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS
Törökorezág 4. Kelet-Anatoliai körutazás Éva Tomozi képei
ÁRPÁD-KORI TEMPLOMOK ZALÁBAN
Molnár András bemutatja. MÁRIA-TEMPLOM A XIII. SZÁZADBAN ÉPÜLT, MAJD A XIV. SZÁZADBAN ÁTÉPÍTETTÉK - GÓTIKUS STÍLUSBAN.
Esztergom.
Hortobágy.
Salamon temploma 11/C.
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
A román kor (romanika) művészete
Ungvár.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Készítette: Bujdosó Villő
Az 1919–1938-ig terjedő első csehszlovák időszakban megkezdődik a város magyar jellegének fokozatos felszámolása: megváltoztatják a város nevét és az.
Alabárdos, fáklyás várfalszemlék indulnak a Fórum Múzeumtól önkéntes diákok szakvezetésével, óránként: 19:00, 20:00, 21:00, 22:00, 23:00 órakor.
Kultúra a török hódoltság korában
Keleti végeken… arandria.multiply.com 2009 szeptember.
A Siklóshoz tartozó és mintegy 1500 lakosú Máriagyűd híres Mária-kegyhely, a magyar zarándokút befejező stációja. A közeli forrás már a rómaiak idejében.
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
Eger Télanyók csapata.
KÜKÜLLŐVÁR (Cetatea de Balta, Kokelburg,) Foto: Csedő Attila
London történelme kvíz
A világ 7. legszebb villamosvonalán
A Novohrád-Nógrád Geopark értékei – oktatási segédanyag
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
SZÉKESFEHÉRVÁR.
Másjus 10-én iskolánk diáksága egy felejthetetlen utazáson vehetett részt Hortobágyon.Itt betekintést nyerhettünk a Madárkórházba,illetve a helyi turistalátványosságokat.
Jeruzsálem Óváros, szikla mecset. Jeruzsálemről általában  Jeruzsálem Izrael fővárosa, továbbá politikai, jogi és vallási központja több kultúra találkozópontja,
Törökök Magyarországon
A dóm építése 1378 körül kezdődött, és több szakaszra osztható. Az építkezés első szakasza kb ig tartott, öthajós, bazilika típusú épületnek.
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Már a kvád törzsek is bányásztak itt ércet a hegyekben, a honfoglalás után kis bányatelepe a zólyomi vár tartozéka volt. A várost a németek alapították.
Feladatsor: középkor Lépj tovább!
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Kirándulás a Mura-vidéken és a Dráva vonzásában
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Keleti végeken… 2009 szeptember arandria.multiply.com.
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot? Elképzelted már, milyen lehet Párizs látképe az Eiffel-torony nélkül? Vagy egy londoni panoráma úgy, hogy nincs ott a Szent Pál katedrális? Próbáld ki, hogy felismered-e az alábbi magyarországi helyszíneket akkor is, ha a rájuk legjellemzőbb épület nincs a képen. Adunk egy kis segítséget, de ha úgy sem megy, kattints.

A vár leghíresebb ostroma 1552-ben történt A vár leghíresebb ostroma 1552-ben történt. A többszörös túlerőben lévő török hadak végül, hetekig tartó sikertelen próbálkozásaik után, elvonultak a vár alól.

Az egri vár

Eredetileg várostorony volt: alsó, szögletes részét 1290 és 1340 között gótikus stílusban építették, valószínűleg római kaputoronyra. A XIII. századtól ez volt a városfalak északi kaputornya. Az alsó részre hatalmas, hengeres, dísztelen építményt emeltek, XIV-XV. századi gótikus ablakokkal. Árkádos reneszánsz körüljárója a város figyelésére szolgált.

A soproni Tűztorony

A templom építését az újabb árvizektől való megmenekülésért, fogadalomból, 1880-ban határozták el a városatyák. Az építkezés 1913-ban kezdődött, de az első világháború miatt csak 1923-ban fejeződött be teljesen.

A szegedi Fogadalmi templom

A város több, mint 2000 éves fennállása óta volt már királyi székhely, Magyarország fővárosa, török és szovjet katonák dúlták fel. Ma, a sok megpróbáltatást túlélt város, kulturális központ, ahol az egyházi és világi örökségek sokasága rejlik. Leghíresebb látnivalója a város fölé magasodó bazilika, mely az ország elsőszámú temploma.

Az esztergomi bazilika

Az építmény tervezője Povolny Ferenc volt; az építkezés 1827-ben kezdődött és hat évig tartott. Korábban egy fahíd állt itt, amely 1697-ben épült, ám az elhasználódott, fenntartási és javítási költségei magasra rúgtak. A debreceni marhakereskedők a tiszai árvizek idején ezen a hídfőn vonultak állataikkal Szolnok felé és onnan tovább Bécsbe.

A hortobágyi kilenclyukú-híd

Az épület megépítésére 1881-ben írtak ki pályázatot Az épület megépítésére 1881-ben írtak ki pályázatot. A beérkezett tizenkilenc pályamunkából négyet egyenlő díjazásban részesítettek. A végső nyertes épület Steindl Imre tervei alapján készült. A pályázat feltétele volt, hogy az építkezéshez csak hazai alapanyagokat használhattak fel. Maga az építkezés 1885-től 1904-ig tartott.

A Parlament

Ez a tér a város közigazgatási, kereskedelmi és idegenforgalmi központja. A középkorban piactér állt itt. Mostani nevét 1864 óta viseli. A tér a város egyik központi elhelyezkedésű, emlékművekben gazdag, észak felé fokozatosan emelkedő tere, ahová sugárszerűen tizenkét utca torkollik.

A pécsi Széchenyi-tér

\\\\//// Joe (@ @) Gangel -----ooO-(_)-Ooo------- V É G E \\\\//// Joe (@ @) Gangel -----ooO-(_)-Ooo-------