Támadások kereszttüzében szolgálni

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
Depresszió helyett Mondj IGEN-t az életre!!! :27.
Úton böjtben.
Bibliai lelkigondozás Mi a célja? A materialista és a humanista ugyanarra törekszik: Érezze jól magát a segítséget kérő Önértékelésében Társkapcsolataiban.
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
A házasság még nem a mennyország
Folyamodjatok az Úrhoz,
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
ALAPIGE: 1Kir 3,
„Szorongattatásomban az Úrhoz folyamodtam” Jónás 2, 3
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Lelkésztestületi ülés Ramocsaháza, március 27.
Nagyböjt, az újrakezdés lehetősége!
Mózes 1. könyve A termtésről
Személyes élet és szolgálati látás elvétele, célok kialakítása.
Kedves barátom Mért vagy szomorú, és miért nem vidám?
Istenünk, sok-sok feszültség,
Ballagók búcsúztató áhítata.
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
KÉT IGE Isten és Jézus dicsőségéről IMA
Készítette: Jon A. Palmer
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
1 Továbblépés - Az üzenet.
JÓ REGGELT !.
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Mt 19,16-30.
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
50. Zsoltár.
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
KIVONULÁS KÖNYVE 3:6 – 3:20 exodus az elhívás. ISTEN JELENLÉTÉBEN - Angyalok: Abban az esztendőben, amikor Uzzijjá király meghalt, láttam az Urat. Trónján.
Igeolvasás „1Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. 2Ismerek egy embert a Krisztusban: tizennégy.
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
Mi romlott el? Dr Daniel Duda Missziókonferencia Augusztus 15.
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
Igeolvasás „11Ezért Mózes ezt mondta az ÚRnak: Miért tettél szolgáddal ilyen rosszat? Miért nem vagy jóindulattal hozzám, miért raktad rám ennek az egész.
Miért olyan fontos a hit?
HOGY SZELETELEM A PITÉT
Előadás másolata:

Támadások kereszttüzében szolgálni kritikák, keserűség, indulatok Pányok, Csendes hét, 2014.08.16. Gál Lajos

Kevés a szakember, akiket Isten hívott el és képezett ki Kontárok, önjelöltek, segédmunkások vannak, de a munkás kevés A lustákkal sem tud Isten mit kezdeni Az Istennek való szolgálat megtiszteltetés, nem mindenki méltó rá Kívánjatok Isten szolgái lenni! Méltó, hogy szolgálj neki De ezzel a szolgálattal rengeteg kihívás jár együtt

1. ISTENNEL SZEMBEN A) Isten ereje a bűnösön „Mint a milyen a szivárvány, mely a felhőben szokott lenni esős időben, olyan vala a fényesség köröskörül. Ilyen vala az Úr dicsőségének formája, és látám, és orczámra esém, és hallám egy szólónak szavát. És monda nékem: Embernek fia! állj lábaidra, és szólok veled. És lélek jöve én belém, a mint szóla, és állata engem lábaimra, és hallám azt, a ki szól vala nékem”. Ez 1,28-2,2

1. ISTENNEL SZEMBEN A) Isten ereje a bűnösön „És egyedül én, Dániel láttam e látomást, a férfiak pedig, a kik velem valának, nem látták a látomást; hanem nagy rettenés szálla reájok, és elfutának, hogy elrejtőzzenek. És én egyedül hagyattam, és látám ezt a nagy látomást, és semmi erő sem marada bennem, és orczám eltorzula, és oda lőn minden erőm. És hallám az ő beszédének szavát; és mikor hallám az ő beszédének szavát, én ájultan orczámra esém, és pedig orczámmal a földre. És ímé, egy kéz illete engem, és felsegített térdeimre és tenyereimre; És monda nékem: Dániel, kedves férfiú! Értsd meg a beszédeket, a melyeket én szólok néked, és állj helyedre, mert most te hozzád küldettem! És mikor e szót szólá velem, felállék reszketve.”  Dán 10,7-11

1. ISTENNEL SZEMBEN A) Isten ereje a bűnösön „Mikor pedig láttam őt, leesém az ő lábaihoz, mint egy holt. És reám veté az ő jobbkezét, mondván nékem: Ne félj; én vagyok az Első és az Utolsó, És az Élő; pedig halott valék, és ímé élek örökkön örökké Ámen, és nálam vannak a pokolnak és a halálnak kulcsai. Írd meg, a miket láttál és a mik vannak és a mik ezek után lesznek.” Jel 1,17-19

1. ISTENNEL SZEMBEN B) Isten ítélete a bűnösön „És monda az Úr Mózesnek és Áronnak: Mivelhogy nem hittetek nékem, hogy megdicsőítettetek volna engem Izráel fiainak szemei előtt: azért nem viszitek be e községet a földre, a melyet adtam nékik.” IV Móz 20,12

2. Sátánnal szemben „Támada pedig a Sátán Izráel ellen, és felindítá Dávidot, hogy megszámlálja Izráelt.” I Krón 21,1 „És hogy a kijelentések nagysága miatt el ne bizakodjam, tövis adatott nékem a testembe, a Sátán angyala, hogy gyötörjön engem, hogy felettébb el ne bizakodjam.” II Kor 12,7 „Akkor Jézus viteték a Lélektől a pusztába, hogy megkisértessék az ördögtől.” Mt 4,1

2. Sátánnal szemben Nem kell tőle félnünk: 1- ő fél tőlünk 2- csak addig érhet, ameddig Isten engedi a láncát 3- el tudjuk űzni 4- bármire is vett rá, van kegyelem

3. Hitetlenekkel szemben A) A hitetlenek lehetnek rokonszenvvel „Nagyon értékes emberek” „Fiatalember!!!” „A békességedet irigyelem, de a hitedet nem”

3. Hitetlenekkel szemben B) A hitetlenek lehetnek ellenszenvvel 1- Érte szenvedni a legnagyobb megtiszteltetés (Hadadnádasdi cigányok) 2- Szép szolgálatunk van a hitetlenek felé 3- Ne feledjük, hogy mi is hitetlenek voltunk

4. Látszatkeresztyénekkel szemben A legtöbbet azoktól kell szenvednie Isten népének, akik keresztyénnek mondják magukat, de nem azok. Az Úr Jézus is azok miatt halt meg, akik Izrael tanítóinak mondták magukat, de nem ismerték fel meglátogatásuk idejét. Jellemzőjük a Bibliától idegen egyházszervezet kiépítése és az állammal való összefonódás.

4. Látszatkeresztyénekkel szemben Az utolsó idők társadalma vallásos lesz: „Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állanak be. Mert lesznek az emberek magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, kevélyek, káromkodók, szüleik iránt engedetlenek, háládatlanok, tisztátalanok, Szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértékletlenek, kegyetlenek, a jónak nem kedvelői. Árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői. Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld.” II Tim 3,1-5

5. Isten népével szemben Isten népe nem mindig érti meg azonnal Isten szavát. Isten népe nem mindig engedelmeskedik Isten szavának. Ezért Isten szolgáját sok támadás és fájdalom éri. (Mózes, Pál)

Isten szolgájának kihívásai tehát Istennel szemben Sátánnal szemben Nem hívőkkel szemben Látszatkeresztyénekkel szemben Isten népével szemben Önmagával szemben (pl: Illés, Jeremiás)

Miért legyek Isten szolgája mégis? Mert Isten tulajdona vagyok Mert szeretem Őt Mert szeretem azokat, akik felé szolgálok Mert hálás vagyok neki Mert emésztő tűz ég bennem Mert jutalmam van

Isten szolgája elrettenthetetlen „Mert most embereknek engedek-é, avagy az Istennek? Vagy embereknek igyekezem-é tetszeni? Bizonyára, ha még embereknek igyekezném tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék” Gal 1,10 „De egyet cselekszem, azokat, a melyek hátam megett vannak, elfelejtvén, azoknak pedig, a melyek előttem vannak, nékik dőlvén, czélegyenest igyekszem az Istennek a Krisztus Jézusban onnét felülről való elhívása jutalmára. Fil 3,14

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!