ÖNMEGTARTÓZTATÁS. Az önuralom kifejlesztése önuralom (lat. dominatio sui): önuralom (lat. dominatio sui): 1. erkölcsi cselekedet, amellyel az ember úrrá.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

Lépj tovább a szolgálatban!
A kiáltó világ.
Mosolyogj 12. Winston Churchill.
Íme, az én anyám és az én testvéreim
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
A szeretet himnusz értelmezése
Bibliai lelkigondozás Mi a célja? A materialista és a humanista ugyanarra törekszik: Érezze jól magát a segítséget kérő Önértékelésében Társkapcsolataiban.
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
A házasság még nem a mennyország
és ebbe más is belehalt már…
PaedDr. Zuzana BÍRÓOVÁ ZŠ s MŠ s VJM Tomášikovo Ismerjük fel, lássuk meg és tegyük azt, ami valóban fontos az életben Pozna ť, vidie ť, kona ť, č o je.
Húsvét az élet ünnepe.
A SIKERES ÉLET TITKA.
KERESŐK ÓRÁJA Az igazi Boldogság titka BEVEZETŐ ELŐADÁS
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Ajánlás olvasásra, gondolkodásra…
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Személyes élet és szolgálati látás elvétele, célok kialakítása.
Engedd / Engedj közelebb
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
Ha soha nem éreztél fájdalmat, honnan tudnád, hogy én vagyok a Gyógyító?
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
Az Isten országában Annyi-annyi hely van, Mind befér, kit fed a vér. Én is bent vagyok már Krisztus vére árán, Elkísér utamon a fény. Az Isten országában.
Koinónia a gyakorlatban
E világ tisztel és vív értetek. Amik nyereség voltatok nekem,
Kenyered és Borod táplál engem, Te gyógyítod Szívem, hogyha fáj.
Az igaz ember Lépteit az Úr vigyázza, Megvédi azt,
Jézus, tiszta lényed nézve,
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Gyülekezeti látás Jon A. Palmer.
Isten munkája - Isten felkentje
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Az élet igéje április „Testvérek, ne panaszkodjatok egymásra…” (Jak 5,9)
VINCÉS TÁBOR Piliscsaba, augusztus Jézus és az Ő tanítása egész életünk alapja. Aki Jézus szavai szerint cselekszik, házát sziklára építi…
{ Miért utálnak a férfiak gyülekezetbe járni? Nehéz kérdések, Békevár, Jóföldi Endre, 2012.
Barnett Newman: ( ) Ábrahám olaj, vászon 1949
Pozitív gondolatok.
Az Élet Igéje november „Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.” (Mt 19,24)
Megölték a Bárányt, de Rá dicsőség várt, az átszegzett kezek győzelmet hirdetnek. Ő az Úr, Ő az Úr, éneklem, Ő az Úr. És Ő él, IGEN ÉL, élek, mert Jézus.
Mert ha az egynek bűn(be)esése folytán a halál uralomra jutott az által az egy által, sokkal inkább uralkodnak majd az életben az egy Jézus Krisztus által.
Az élet igéje Az élet igéje január január.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Isten mondta.
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Vallomások Vallomások Az igazat mond, ne csak a valódit!
1. A boldogság evolúciója
Atyám, megigazítottad életem, Jézus Krisztus igazsága Enyém lehet
Nélküled, Uram gyenge vagyok. Gyenge, mint porszem, ha szél kavarog
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Zsoltárok 40:1-9 Bízni az Úrban és emberekben Isten jelenlétében felismerni, hogy Ő mindig lát és hall minket Megismerni Krisztust, megérteni és cselekedni.
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Erika F. Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
405. Ne félj, mert enyém vagy, ne félj, ne félj! Neveden hívtalak, szeretlek én. Szeretlek, enyém vagy, ne félj, ne félj! Én megváltottalak!, Dicséretek.
Húsvét bennünk! „Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus.” Efézus 5,14.
Véred árán, hogy megválts.
E világ tisztel és vív értetek. Amik nyereség voltatok nekem,
I-028.
„Diákok a munkaerő-piacon” NTP-SZKOLL
Mi romlott el? Dr Daniel Duda Missziókonferencia Augusztus 15.
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
Húsvét V Vasárnap Á - év Jn 14,1-12.
68.
Az Advent misztériuma - Spirituális felkészülés a Karácsonyra
Kérdések az alkalom előtt
(Apostolok cselekedetei 16, 16-40)
„47Az első ember földből, porból való, a második ember mennyből való
Vágyaink és kívánságaink
HOGY SZELETELEM A PITÉT
Előadás másolata:

ÖNMEGTARTÓZTATÁS

Az önuralom kifejlesztése

önuralom (lat. dominatio sui): önuralom (lat. dominatio sui): 1. erkölcsi cselekedet, amellyel az ember úrrá lesz ösztönös, érzelmi vagy kísértő indítások fölött, és tétlen marad, vagy meggondoltan, helyesen cselekszik. – 1. erkölcsi cselekedet, amellyel az ember úrrá lesz ösztönös, érzelmi vagy kísértő indítások fölött, és tétlen marad, vagy meggondoltan, helyesen cselekszik. – 2. → erény, mely képessé tesz arra, hogy az → akarat az értelem által jónak látott módon uralja az ember képességeit, hajlamait, tetteit. 2. → erény, mely képessé tesz arra, hogy az → akarat az értelem által jónak látott módon uralja az ember képességeit, hajlamait, tetteit. → erény → akarat → erény → akarat

önuralom = önfegyelem, önkontroll, fegyelmezettség, higgadtság önuralom = önfegyelem, önkontroll, fegyelmezettség, higgadtság

Mit is tesz az önuralom? Az önuralom a hozzáértés jóleső érzésével tölt el. Az önuralom önbizalmat és belső biztonságérzetet eredményez. Az önuralomnak és önfegyelemnek kulcsfontosságú a szerepe minden olyan sikerben is, amit reményeid szerint elérhetsz az életben.

1 Kor. 9,25 Az pedig, aki részt vesz a versenyben, mindentől tartózkodik: ők azért hogy hervatag koszorút nyerjenek, mi pedig, hogy hervadhatatlant. Az pedig, aki részt vesz a versenyben, mindentől tartózkodik: ők azért hogy hervatag koszorút nyerjenek, mi pedig, hogy hervadhatatlant.

Az a verseny, amiben mi futunk, sokkal fontosabb, mint bármelyik földi sportesemény. Az a verseny, amiben mi futunk, sokkal fontosabb, mint bármelyik földi sportesemény.

Az önuralom nem szabadon választható a keresztények számára. Az önuralom nem szabadon választható a keresztények számára.

Epiktétusz görög filozófus azt mondta: Epiktétusz görög filozófus azt mondta: “egy ember sem szabad igazán, amíg magát le nem győzte”. Jézus ezt a gondolatot ezekkel a szavakkal fejezte ki:”aki bűnt cselekszik, az a bűn szolgája” (Jn. 8,34)

Mit tehetünk???

7 lépés

1. Ismerd el a problémádat!

2. Vesd a múltat a hátad mögé!

3. Feleselj az érzéseiddel!

4. Hidd el, hogy meg tudsz változni!!

5. Legyél számon kérhető!

6. Kerüld a kísértést!!

1. Ismerd el a problémádat! 2. Vesd a múltat a hátad mögé! 3. Feleselj az érzéseiddel! 4. Kezdd el hinni hogy megváltozhatsz! 5. Legyél számon kérhető! 6. Kerüld azokat a dolgokat amelyek kísértést jelentenek!

A tartós önuralom titka:

7. Tanuld meg igénybe venni Krisztus erejét!

Krisztus adja az életet átformáló erőt!