MESF 2014-11-05 Dr. Baráth Etele és Parti Zoltán/Magyar Kajak-kenu Szövetség.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Magyarországon új sportként, minél szélesebb körben megismertetni az általunk oly szeretett játékot. Olyan környezetet teremteni, ahol harmonikus közösségben.
Advertisements

Előadó: dr. Lengyel László Magyar Nemzeti Tanács Felsőoktatási ügyekkel megbízott Tanácsos.
A sport mint stratégiai ágazat az állami szerepvállalás tükrében
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Frissdiplomások Szemerszki Marianna Tanulási utak és képzési tervek a felsőoktatásban.
Innováció az egyetemi és főiskolai sportban Simon Gábor MEFS Szabadidősport Bizottság elnök Sportkutatók Éjszakája „Innováció a sportban” szeptember.
Diplomát adó alapszakjaink:
{ MSTT – Nyerges Mihály Emlékkonferencia Eredményjelző: Magyar sport 2012.
Budapest Evezős Egyesület
EUDRS Az egész vízgyűjtőterületre kiterjedő koncepció alapja, hogy a folyó által felfűzött, geográfiailag meghatározott víztestek fejlesztését úgy kell.
Intézményfejlesztési Terv
Az ügyvédi továbbképzés alapelvei Kitekintés  Kötelező továbbképzések  könyvvizsgálók  orvosok  gyógyszerészek  tanárok  Az ügyvédi képzés.
GYERMEKBÁNTALMAZÁSOK A TABULA RASA ALAPÍTVÁNY TEVÉKENYSÉGE Kovácsné Duró Andrea ME BTK Tanárképző Intézet
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser „Kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben” EKF HEFOP/2006/3.3.2 pályázat.
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
MIBEN ERŐS ÉS MIBEN GYENGE AZ MRTT Elnöki beszámoló a évi közgyűlésen Magyar Regionális Tudományi Társaság.
AZ RTF MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TAPASZTALATAI Készítette: Prof. Dr. Valcsicsák Imre.
ÖKOISKOLA A HERNÁD ÉS A BÁRSONYOS ÖLELÉSÉBEN Bőcsi Általános és Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
„MI LESZ VELED MAGYAR FELSŐOKTATÁS” Antal János ÁVF főigazgató október 28.
Összehasonlító pedagógia
Sportklaszter – innovatív tartalékok a sportban
Menedzsment, struktúrák az egyéni sikersportágakban Versenyképesség?
Az UP-nevelés távlatai Magyarországon Dr. Szabó Tamás és csapata NUSI UP-nevelési Igazgatóság III. Országos Edzői Kongresszus, 2008.
1 1 NUSI-UPI, Sport XXI. Program Triatlon sportág 3 éve a programban ( ) Sportági keretösszeg: 25m Ft/év.
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. üzleteiben
A kulturális turizmus trendjei és a
Az EDUCOOP-projekt szakmai programja
Felzárkóztatás, tehetséggondozás
Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar. Az Állam- és Jogtudományi Kar.
Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola
II. Calderoni Kompetencia Kerekasztal Konferencia
Lurkótól a Haladásig Simon Attila Budapest.
Az olimpiai sportágak az egyetemi sportban Fábián László MOB sportigazgató.
MTT Felsőoktatási Szekció Tisztelettel köszöntöm a Szekció előadóit, résztvevőit! szeptember 20.
Nagy Gábor Mosonmagyaróvári VSE Elnök, edző. A kezdetek Az egyesület 1993-ban alakult, baráti társaság által 1999: megérett az igény a versenyszerű evezés.
Sportirodák szerepe az intézményi sportéletben
A MAGYAR ORSZÁGOS KORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG ÉS AZ EGYETEMI SPORT.
MPT 2014/2015. ……………………….. Szervezeti egységek, beszámolók, tervek MPT Vezetői Kollégium Budapest, január Fábry.
A sporttudomány helye a tudományok rendszerében
A Magyar Tehetséggondozó Társaság tehetségfejlesztést segítő tevékenysége a gyakorlati programokban Debrecen, szept Dr. Polonkai Mária a.
Az Erasmus - jelen és jövő - ELTE, Budapest, október 2. Bokodi Szabolcs Tempus Közalapítvány.
HEFOP és projekteredmények, hasznosíthatóság és egymástól tanulás Dr. Podruzsik Szilárd.
A SZAKMAI PEDAGÓGUSKÉPZÉS HELYZETE Tóth Béláné október.
Debreceni Egyetem Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a Hajdú-Bihar megyei pedagógusképzésben. HEFOP / /1.0.
Ökoiskola? Károlyi a régióban. Gyermekvédelem EGYÜTT A DROG ELLEN Az egész iskolát átfogó program: - szülők - tanárok - diákok részére előadásokat szerveztünk.
Projektcím: A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi.
 testi-térbeli biztonság  idő- és ritmusérzék  beszéd tisztasága  élményen keresztül történő megértés  kommunikáció, kooperáció, kreativitás 
TÁMOP E-13/1/ KONV A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
Bemutatkozik az EKF Természettudományi Kara Pénzesné Dr. Kónya Erika dékán.
A Felsőoktatási Regisztrációs Központ és a felsőoktatás Bakonyi László, főigazgató.
A testnevelés szerepének és tartalmának átalakulása az elmúlt években Dr. Honfi László MEFS alelnök.
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
BIM törekvések Magyarországon - MABIM bemutatkozó előadás
A mennyiségből a minőségbe – az MKOSZ stratégiai terve
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar
Testnevelés és Sporttudományi Intézet
Az osztatlan tanárképzés gyakorlati képzési rendszere
Szegedi Tudományegyetem
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Nemzeti Pályainformációs Központ
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
Infó-Kommunikáció a békés(i) jövőért. EFOP
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
LEHETŐSÉGEK AZ ISKOLAI KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉSRE NEVELÉSBEN
Az ügyvédi továbbképzés alapelvei
Előadás másolata:

MESF Dr. Baráth Etele és Parti Zoltán/Magyar Kajak-kenu Szövetség

A kajak-kenu sport két törekvésében épít a felsőoktatásra, így az egyetemi sportéletre is: a sportolói kettős életpálya modell számít a nemzetközi eredményekkel rendelkező versenyzők párhuzamos felsőfokú képzésének létjogosultságával, ezen belül az egyetemek együttműködésével, az edzők minél nagyobb számban történő felsőfokú továbbtanulásával kapcsolatban számítunk a sportági specifikus tematikák „beengedésével” is az ő képzésükbe.

A fő projekt: nagy létszámban indult szakirányú továbbképzés az edzőinkkel, ezzel az általános iskolában teret nyerhet a vízi-sport iránti identitás szervezett megjelenése, a érdeklődés van arra, hogy... befogadjon edzőképzést is új, számunkra kedvezőbb tematikákkal, nyitottság arra, hogy a turizmus, a testnevelés, a földrajztudomány szakterületeken vízisport modulokat vezet be, nyári táborokat és szakmai gyakorlatokat irányit a sportágunk egyesületeibe.

Ezen szakterületeken ráirányítja a figyelmet a „vízenjárásra”, különösen a geográfiai helyzetünkből eredően, a vízzel kapcsolatos tudományok gyakorlati megismerési oldalaira a szabadidős vízi szolgáltatásokra és lehetőségekre a turizmusban, a sport általi nevelés vízisport lehetőségeire és formáira,

az outdoor programok térnyerésére minden iskolafokon és képzésben, a mindennapos testnevelés vízisport lehetőségeire, és a „bejárható Magyarország” programban a vízi kenuturizmus jármód gyakorlásának lehetőségeire,

amennyiben sikerül a víz iránti érdeklődést a több egymásba kapcsolódó csatornán felkelteni: az egyetemi hallgatók már első éves koruktól előkészítetten és szervezetten, tanulmányaik alatt végig részt vehetnének a sportágunk vízi életben bárhol is tanulnak, az egyetemeken - kivált a vizek partján lévőknél (Szeged, Budapest, Győr, Kaposvár, stb.) - biztosan és kiemelten lehetne népszerűsíteni a vízi életet, a szabadidősportot, szervezni a vízi túrázást, az egyetemek folyóvízen történő elérhetőségét igénylő szokásokat is ki lehetne alakítani, ehhez a vízisport bázisaink jó kiindulási, felkészülési lehetőséget jelenthetnének. Ilyen irányú fejlesztéseket pedig be tudnánk fogadni.

Érdeklődéssel forduljunk a vizeinkhez, a tudományterületek tartalmi koncentrációkkal megalapozhatnák a vízzel kapcsolatos identitás növekedését, az outdoor mozgalmak terjedését, az egyetemek vízisport versenyeinek, természetjáró mozgalmainak elterjesztése, a kajak-kenu egyesületek együttműködése által.

legyen az egyetemek között törekvés a közöttük kialakuló vízisport- versengésre bármilyen kézi hajtású eszközzel, legyenek a vízisport támogatására tudományos kutatások: a vízisportok komplex fizikája, terhelés-élettani kutatások a kajak- kenu sportban, pedagógiai programok,,outdoor” vízi táborok oktatási formák kutatásai, iskolai tantervi adaptációk, program-akkreditációk.

Nemzetközi vízi túrák az egyetemi hallgatók részvételével, a Duna menti országok vízi találkozói Szegeden, Budapesten, Győrben, Budapesten nagy rendezvények, egyetemi főiskolai részvétellel.

Az egyetemi testnevelés részeként, kreditpontokért vízitúrák, sárkányhajó versenyek, egyetemi tananyagként a szakirányú területek áttekintésével a sportágunk tudományos támogatása