Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Testnevelés és Sporttudományi Intézet

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Testnevelés és Sporttudományi Intézet"— Előadás másolata:

1 Testnevelés és Sporttudományi Intézet
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi Régió felsőoktatásában” A rekreációS szemlélet szerepe a tanári és az instruktori továbbképzés tananyagtartalmában Sport – tudomány formális (szimb.tart.) funkcionális (cél-eszköz) Sporthoz kapcsolódó innovációs igény - romló egészségi állapot szemben áll a sporttudomány Balogh t.úr által említett hihetetlen technikai fejlődésével – Kérdés? hol születik meg az igény? Az iskolában : Mindennapos testnevelés sport egyesületekben, versenysport ---- nyitás a rekreációs sport felé ---- Itt kanyarodunk vissza az innovációhoz: A mozgás növeli a KREARTIVITÁST Flow Kiss Gábor SZTE JGYPK Testnevelés és Sporttudományi Intézet

2 Worksopok, - a csoportmunka jelentősége a feladatmegoldás sikerében
TÁMOP E-13/1/KONV Tartalom: Worksopok, - a csoportmunka jelentősége a feladatmegoldás sikerében A pályázatban vállalt munka tagolása A tapasztalatok összegzése Az írásos anyagot – hálótervek, tananyag tartalom kidolgozása, a számonkérés módja és tartalma Az instruktori és a tanári továbbképzés gyakorlati tapasztalata

3 TÁMOP E-13/1/KONV A csoportokon belül már a szakmai egyeztetések folytak, mely alapján mindenki a saját szakmaterületére koncentrálhatott. Nagyon hasznosnak találtam ezt a munkamódszert, egyrészt a rekreáció és turizmus fogalmi elképzelések egy irányba terelése, illetve a kapcsolatuk tisztázása miatt. Ezzel tudtunk hasonló szemlélettel nekiindulni a kiosztott-, felvállalt feladatok kidolgozásához.

4 TÁMOP E-13/1/KONV A tanári továbbképzések tananyag tartalmi és módszertani kidolgozása – Worksopok A munka során nagyszerűen kidolgozott hálóterv, majd tantárgyleírások készültek. Az elkészült anyag a jelenlegi normál nappali képzés folyamatában is jól használható ismeretekkel adnak.

5 TÁMOP E-13/1/KONV A képzésfejlesztés és a tananyagfejletes faladat csoportjai nagyszerűen egymásra épültek. Az első szakaszban az instruktorok anyagával készültünk el, mely munka tapasztalatait jól tudtuk alkalmazni a második, – a tanári továbbképzési anyag elkészítésében.

6 TÁMOP E-13/1/KONV A „testnevelő asszisztens” továbbképzésben vállalt kurzusaim és az együttműködésben résztvevő kollégák 2.6. Rekreációs mozgások II. (outdoor tevékenységek: természetjárás, túrázás; extrém sportok; gördülő és kerekes sportok; ütős sportjátékok) 5 10 Kiss Gábor, Győri Ferenc, Domokos Mihály, Dorka Péter, Szilágyi Nóra, Szablics Péter 2.7. Szervezési és vezetési ismeretek 2 6 Szilágyi Nóra, Kiss Gábor

7 TÁMOP E-13/1/KONV A testnevelő tanári továbbképzésben vállalt kurzusom: Sport- és egészségturizmus, wellness, melyen belül a rekreáció és a turizmus alapvető fogalmi rendszerét és rekreációhoz kapcsolódó szervezési feladatokat tekintettük át, gyakoroltuk. 1.4. Rekreációs sportesemények szervezésének és lebonyolításának elmélete. 1 előadás Kiss Gábor 1.5. Rekreációs sportesemények rendezésének gyakorlati feladatai. 4 gyakorlat

8 TÁMOP E-13/1/KONV A tapasztalatok összegzése I. A. Az írásos anyagot – hálótervek, tananyag tartalom kidolgozása, a számonkérés módja és tartalma vonatkozásában elsőként a csoporton belüli megbeszéléseken javítottuk, hangoltuk, majd a tananyagok bírálói vélemények alapján készültek el végleges formában, ezt követően kerültek digitalizálásra.

9 TÁMOP E-13/1/KONV A tapasztalatok összegzése II: B. Az instruktori és a tanári továbbképzés gyakorlati tapasztalata: Minden meghirdetett képzésünk sikeresnek mondható, de ezen belül is a tanári továbbképzési tematika nyerte el leginkább a jelentkezett kollégák tetszését. A képzést követő beszélgetések Alapján elmondható, hogy nagy az igény az ilyen típusú , új képzési formákra és tartalmakra.

10 A tapasztalatok összegzése III.
TÁMOP E-13/1/KONV A tapasztalatok összegzése III. Összegző véleményem az, hogy nem csupán a képzésben részt vett, továbbképzett kollégának volt nagyon hasznos az a pályázat, hanem nekünk is, hiszen az feladathoz kapcsolódóan az új ismeretek felkutatása és a feldolgozása számunkra is megújulást jelentett.

11 KÖSZÖNÖM A megtisztelő FIGYELMET!
Szakmai szempontból nagy jelentőséggel bír, hogy az SZTE-JGYPK képzési kínálata az egész Dél-Alföldi Régió pedagógus és sportszakember társadalma számára a társadalmi és gazdasági igényekhez adaptált képzéseket nyújthat. A továbbképzés kimenete nagymértékben hozzájárul a mindennapos testnevelés feladatainak ellátásához, professzionális és a szabadidősport zavartalan működéséhez, a sportélet fejlődéséhez és a sporttevékenységek társadalmi háttérfeltételeinek kialakulásához.


Letölteni ppt "Testnevelés és Sporttudományi Intézet"

Hasonló előadás


Google Hirdetések