Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Frissdiplomások 2011 2013.03.07. Szemerszki Marianna Tanulási utak és képzési tervek a felsőoktatásban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Frissdiplomások 2011 2013.03.07. Szemerszki Marianna Tanulási utak és képzési tervek a felsőoktatásban."— Előadás másolata:

1 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Frissdiplomások 2011 2013.03.07. Szemerszki Marianna Tanulási utak és képzési tervek a felsőoktatásban

2 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A tanulási utak főbb meghatározói •A végzettek heterogén összetétele (tanulmányok munkarendje, végzés éve, képzési szint) •Megelőző és párhuzamos tanulmányok sokfélesége (a felsőfokú végzettség különböző szintjei, FSZ végzettség) •Végzés utáni képzések (befejezett, befejezetlen) és további képzési tervek (kiemelten a mesterképzés) •Külföldi tanulmányok (végzés előtt és végzés után)

3 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A tanulmányok megkezdésekor rendelkezett-e felsőfokú végzettséggel?

4 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Jelenleg van-e másik felsőfokú végzettsége?

5 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Újabb felsőfokú tanulmányok/végzettség – képzési területek szerint (%)

6 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Felsőfokú tanulmányok/újabb végzettség mesterképzésben Megszerzett újabb végzettség (%) Folyamatban lévő tanulmányok (%)

7 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (További) mesterképzési tervek

8 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Mesterképzésben való továbbtanulás és további tervek (BA/BSc vagy főiskolai szinten végzettek, N=11872)

9 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Mesterképzésben való továbbtanulás és további tervek – nappali tagozaton különböző szinteken végzettek (%)

10 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Külföldi tanulmányokban való részvétel – tanulmányok alatt és végzés óta

11 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Külföldi tanulmányokban való részvétel – tanulmányok alatt és végzés óta

12 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Külföldi tanulmányokban való részvétel finanszírozási forrásai – tanulmányok alatt

13 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Összegzés •Mind a nappali, mind a részidős végzettek körében magas azoknak az aránya, akik több felsőfokú végzettséggel is rendelkeznek - a részidős képzés végzettjei túlnyomórészt a képzés előttről, a nappali tagozatosok inkább azt követően. •A két csoport továbbtanulási hajlandósága eltér: a nappali munkarenden végzettek gyakrabban kezdtek újabb felsőfokú tanulmányokat, illetve tervezik azt a jövőben. •A végzettek 11%-a vett részt tanulmányai alatt külföldi részképzésben, 4%-uk pedig a végzés óta. •A hallgatók inkább az egyetemi/mesterképzésben választják ezt a lehetőséget. •A tanulmányilag mobil hallgatók körében felülreprezentáltak a magasabb státusú családokból érkezők, a külföldi tanulmányi tapasztalatszerzéshez sok esetben egyéni/családi hozzájárulás is szükséges.

14 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Köszönöm a figyelmet! szemerszki.marianna@ofi.hu


Letölteni ppt "Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Frissdiplomások 2011 2013.03.07. Szemerszki Marianna Tanulási utak és képzési tervek a felsőoktatásban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések