A program elméleti hátterének bemutatása Szász Piroska, pedagógiai szakértő Nyiregyháza, 2009 november 13. Két ország, egy cél, közös siker!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tanfelügyelet – egységes külső értékelés
Advertisements

ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
A határmenti együttműködés „iskolapéldája” Előadó: Kiss Gábor projektvezető.
„Talent has no Borders” „A tehetség nem ismer határokat”
Tanfelügyelet – A megújuló külső értékelési rendszer
A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
A tanári munka értékelése
SZOMSZÉDVÁRAK A határ menti településközi együttműködéshez szükséges kompetenciák fejlesztése a Nyugat-Pannon Eurégióban.
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Tehetségpont létrehozása
TÁMOP projekt 4S együttműködés a minőségi szolgáltatások érdekében.
Új utakon a szaktanácsadás, tantárgygondozás A TÁMOP 3. 1
Az együttműködés színterei a segítő pedagógus szemszögéből
ÚJ DIMENZIÓK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS SZERKEZETI, TARTALMI ÉS MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A LEONARDO KÍSÉRLETI.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser „Kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben” EKF HEFOP/2006/3.3.2 pályázat.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
‘rEUsearch’ Az Európai Unióhoz való csatlakozás hatásai a határon átnyúló kapcsolatokra, agráriumra és kereskedelemre – kutatási projekt (HURO/0801/075)
„Best Practices” A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara határmenti projectjei
„Két keréken Szatmárban“
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”
SDT-monitor Informatikai eszközök alkalmazása a tanulási folyamatban Budapest, febr. 6.
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola II. alprogram: Képzők képzése.
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
1 TÁMOP-3.1.4/08/2. A Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézetének szolgáltatásai Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
HUMÁN TISZK TÁMOP /1-2F számú projekt Szolgáltatásszervezési csoport beszámolója július 02.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
Iskolák határok nélküli együttműködése.
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap Két ország, egy cél, közös siker! Dr. Kovács Ferencné.
Kis- és középvállalkozások versenyképességének támogatása,klaszter együttműködéseken keresztül Bihor-, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.
„Talpraállástól az intézményesülésig” Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése (TÁMOP / )
Csengersimáért Közhasznú Egyesület Asociaţia fără scop Csengersimáért Comuna Dorolt Pusztadaróc Önkormányzat „Két keréken Szatmárban“ „On two wheels in.
Csengersima Község Önkormányzat Primăria Comunei Csengersima „Határmenti gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok erősítése és összehangolása a Szatmár régióban.
INNOAXIS IPA HUSRB/0901/2.1.3 APPLICATION ID: HU-SRB/0901/213/028 PROJECT TITLE: The borderline as an axis of innovation LEAD BENEFICIARY: Centre for Regional.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
A pályázati kiírás: „Szakképző intézmények felkészülésének támogatása a rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetésére.” A pályázat címe: Az Asbóth Szakközépiskola.
Pedagógusok egy nemzetközi tanárvizsgálat (OECD TALIS) tükrében
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
„Interdiszciplináris kutatói teamek létrehozása és felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre környezetbiztonsági kutatási területeken” GEO-TEAM.
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
Heves Megyei Pedagógiai Intézet 3300 Eger, Szvorényi u. 27. Pf.:196, Telefon:36/ , Fax:36/ , Honlap:
OPTOMEHU projekt bemutatása Dr. Kiss András Projekt menedzser Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
Erasmus+ tapasztalatok
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Szakiskolai fejlesztési program
Towards an Effective Regional Resource Allocation (TERRA) Zárókonferencia Nagyvárad, március 19. A projekt rövid bemutatása - célok és eredmények.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
MNGSZ Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
1. lecke „A fizika tanítása” tárgy jellege, célja
A Diplomás pályakövetŐ rendszer megújítása
„ÉLETREVALÓ – U4 LIFE” TPPA/2012/03/30
Az SZMBK Intézményi Modell
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

A program elméleti hátterének bemutatása Szász Piroska, pedagógiai szakértő Nyiregyháza, 2009 november 13. Két ország, egy cél, közös siker!

Didaktikai visszacsatolás - Pedagógusok módszertani kultúrájának mérése Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyékben HURO/0801/127 DIDACTICA Két ország, egy cél, közös siker!

Vezető partner Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Megyei Pedagógiai, Közművelődési és Képzési Intézete **** Projekt partner Szatmár Megyei Pedagógusok Háza Két ország, egy cél, közös siker!

A pedagógusok házának alapvető célja a pedagógusok szakmai képzése és megismertetése modern oktatási metódusokkal. E céljának elérése érdekében nagy hangsúlyt fektet a határon túli kapcsolatok fejlesztésére, s ennek köszönhető, hogy ez elmúlt években sikeresen vett részt 2 magyar-román CBC és 1 román-ukrán szomszédsági projektben is. Két ország, egy cél, közös siker!

Lezárt közös projektek:   A szatmári tanügyi rendszer fenntartható fejlesztése a határmenti szomszédsági kapcsolatokra alapozva  Ismerjük meg az Európai Uniót és a szomszédainkat (a Románia-Magyarország PHARE CBC Határmenti Együttműködési Program keretében) Két ország, egy cél, közös siker!

Două ţări, un scop, succes omun!

Két ország, egy cél, közös siker!

A projekt alapvető célja, hogy a mindkét országban a pedagógusok kiegyensúlyozott szakmai képzésének feltételei teremtődjenek meg, s a szakmai továbbképzések érdemben járuljanak hozzá a minőségi oktatás feltételeinek megteremtéséhez. A projekt keretében megvalósuló alapkutatás célja, hogy a két megye alap- és középfokú oktatási intézményeiben közvetlenül kerüljön felmérésre az intézmények módszertani kultúrája. A helyes és helytelen gyakorlatok feltárása lehetőséget ad a szakmai továbbképzések megerősítésére, vagy szükség szerinti korrekciójára. Két ország, egy cél, közös siker!

A kutatás eredményeként a jövőben a pedagógusok használhatóbb, célorientáltabb képzésekben részesülhetnek, ezáltal is hozzájárulva a két ország oktatási kultúrájának fejlődéséhez. A közös nemzetközi kutatási projektben való részvétel a szakmai fejlődés következő lépcsőjét jelenti nem csak az intézmény, de a megye pedagógusai számára is Két ország, egy cél, közös siker!

Kutatási tevékenység 1.Nyitó konferencián a konkrét célok meghatározása 2.Kutatási módszertan összeállítása 3.Kérdőív és megfigyelési szempontsor tervezése, szerkesztése 4.Mérőbiztosok felkészítése (25-25fő) 5.Mérések elvégzése (óralátogatások) - megyénként 5 gimnáziumban, 5 szakközépiskolában és 10 általános iskolában Két ország, egy cél, közös siker!

Kutatási tevékenység 6.Mérőbiztosi beszámolók fordítása, összegzése 7.Statisztikai és összehasonlító elemzése elkészítése 8.Zárótanulmány készítése 9.Tanári kompetenciafejlesztő tréning tartása 10.Záró konferencia a kutatás összegzéséről Két ország, egy cél, közös siker!

A projektben résztvevő Szatmár megyei iskolák  ŞCOALA CU CLASELE I -VIII "BĂLCESCU-PETŐFI" SATU MARE  ŞCOALA CU CLASELE I - VIII "MIRCEA ELIADE" SATU MARE  ŞCOALA CU CLASELE I - VIII NR.10 SATU MARE  ŞCOALA CU CLASELE I -VIII "AVRAM IANCU" SATU MARE  ŞCOALA CU CLASELE I -VIII "LUCIAN BLAGA" SATU MARE  ŞCOALA CU CLASELE I - VIII "DR.VASILE LUCACIU" SATU MARE  ŞCOALA CU CLASELE I - VIII BOTIZ  ŞCOALA CU CLASELE I - VIII LIVADA  ŞCOALA CU CLASELE I -VIII PORUMBEŞTI  ŞCOALA DE ARTE SI MESERII TURULUNG Két ország, egy cél, közös siker!

A projektben résztvevő Szatmár megyei iskolák  COLEGIUL NAŢIONAL "MIHAI EMINESCU" SATU MARE  COLEGIUL NAŢIONAL "DOAMNA STANCA" SATU MARE  LICEUL TEOLOGIC REFORMAT  LICEUL TEORETIC NEGREŞTI-OAŞ  LICEUL TEORETIC CAREI  COLEGIUL TEHNIC DE TRANSPORTURI SI TELECOMUNICAŢII "ION I. C. BRĂTIANU "  COLEGIUL TEHNIC "TRAIAN VUIA" SATU MARE  GRUP ŞCOLAR "CONSTANTIN BRÂNCUŞI" SATU MARE  GRUP ŞCOLAR ARDUD  GRUP ŞCOLAR INDUSTRIAL TĂŞNAD Két ország, egy cél, közös siker!

„Az iskolák ne legyenek egyebek, mint tevékenységben gazdag mühelyek. Csak így tudja mindenki majd kipróbálni saját gyakorlatában azt az igazságot, hogy: másokat tanítva mi is tanulunk.” (Jan Amos Comenius: Didactica Magna) (Jan Amos Comenius: Didactica Magna) Két ország, egy cél, közös siker!