Berkes Sándor MÉSZ elnök. Mozgósítás: a demonstráció témakörében Mozgósítások tapasztalatai: A mozgósítás módszerei: A hatékonyság javítása:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A VIRTUÁLIS VEZETŐ Vezetés a digitális korban Bőgel György szeptember 5.
Advertisements

Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS MOTTÓ: „ Mindenki láthatatlan drágakövet rejt magában, akármilyennek született, s ezt csiszolni, formálni kell. „ “Tanulj.
Az esemény vagy eseménysorozat katasztrófává minősítése Jogszabályi háttér § §1999. évi LXXIV. törvény a katasztrófák elleni védekezés irányításáról, szervezetéről.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
7. A PR (Public Relations) tevékenység (Propaganda / Nyilvánosság)
MANORKA projekt Értékelő Csoport ülése február 18. Budapest „Önkormányzati kapacitásépítés norvég ‐ magyar együttműködéssel” projekt HU HU11-PP
Pácsonyi Imre tankerületi igazgató
Idézetek panaszkönyvekből 2
NAMS szakértői kerekasztal november 28. IJC Tóth András: Versenyjog – médiaszabályozás - NAMS.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Csoportmunka szolgáltatások megvalósítása a T-Mobile-ban Keresztúri Éva T-Mobile Magyarország.
Európai Üzemi Tanács Konferencia Magyar szerepvállalás a Schneider Electric Európai Üzemi Tanácsában, különös tekintettel a magyarországi munkavállalók.
Dr.Werling Klára VIMOR Elnöke
Me to you, szakadt mackó. Me to you, szakadt mackó.
 Klikkelj az egérrel! :20:48
Munkatársak minőség iránti elkötelezettsége a siker kulcsa Készítette: Taksonyi Bea és Horváth Viktória.
A kognitív önszabályozás perspektívája
Aki keres, az talál? Igen, talál. Ki ezt, ki azt, de egy szót beütve a google keresőbe (pl.) mindig ugyanazt, hacsak nem kerültek fel új honlapok az adott.
Vezetés – Vezetési Stílusok
Felügyelési tapasztalatok Konzultáció könyvvizsgálóknak Fülöp Tamás Pénztárak felügyeleti főosztálya.
Igénymérés a 2010/2011-es tanévben Beszámoló Összeállította: Fülöp Lászlóné Minőségirányítási vezető.
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
Óvodai és iskoláztatási támogatás lehetőségei és korlátai Herczog Mária TÁRKI - Világbank műhelykonferencia május 7. Novotel Hotel.
Sajátos nevelési igény a fels ő oktatásban Sulyok Tamás f ő iskolai adjunktus Zsigmond Király F ő iskola.
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
JavaScript a gyakorlatban. 1.Gyakorlat Mi a JavaScript?  A JavaScript nem Java! JavaScript futtatása JavaScript beillesztése XHTML-be Változók kezelése.
III.4. A VEZETŐ SZEREPE ”... tudomásunk szerint minden sikeres minőségi forradalom a felső menedzsment részvételével történt EGYETLEN KIVÉTELT sem ismerünk.”
A vállalkozás indításának előnyei és veszélyei korosztályonként.
Biztos Kezdet gyerekházak hálózata
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
Szakmai fórum BMK, szeptember 19. PALLÓ – segítség a felnőttkori tanuláshoz A segítő szolgáltatás lehetőségei a közművelődési intézményekben.
Jó vezet ő rossz körülmények között Héder Sándor mérnök, tréner címzetes egyetemi docens
ISOFÓRUM Látogatás Nagykoalíció az érdekvédelmi szervekkel a munkatársak érdekében a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt-nél.
Humán erőforrás fejlesztés a vendéglátóiparban Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület közgyűlése és Vendéglátói Konferenciája Kontakt Képző Központ.
Tiszátúli Villamosenergia – ipari Szakszervezet
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 1 TAGSZERVEZÉS – TAGLÉTSZÁM CSÖKKENÉS HATÁSAI.
Demonstráció az EDF DÉMÁSZ-nál Tapasztalatok, elemzés EVDSZ Konferencia - "A munkavállalói érdekvédelem - MOZGÓSÍTÁS"
Mozgósítás – tapasztalatok, elemzések a villamosenergia-ipar ágaztban dr. Szilágyi József EVDSZ Elnök Siófok, június TÁMOP A-13/
Sajátosságaink Dombi Jenő DÉMÁSZ Szakszervezet elnök
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
KOVÁCS JÁNOS ELNÖK VIMFÓ
Szakszervezeti demonstrációk szervezése és kommunikálása
Tájékoztatás a társadalombiztosítás nyugellátásáról
E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. Üzemi Tanács Törvényi szabályozást megelőzve Paks, Erzsébet Nagy Szálloda szeptember 26.
Csanádi József. Munkavállaló lehetőségei  egyéni érdekérvényesítés (csak kvalifikált munkát végzők)  kollektív érdekérvényesítés  tárgyalás  szociális.
SZERVEZETI MAGATARTÁS V.
TÁMOP A-13/ A váltóműszakosok problémája 1.
Tiszátúli Villamosenergia – ipari Szakszervezet TIVISZ Mozgósítás - tapasztalatok Siófok, Vértes Hotel június 20.
Sláger az adómentes cafeteria megoldások
Felvételi eljárás 2014/2015.
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 1.
 Iskolák magatartása  Tanulók motiváltsága  Szülők elhivatottsága  Gyermekjóléti Szolgálatok, családsegítők, gyámok, nevelőszülők véleménye JULI.
SZÁMADÓ Esemény Menedzser (SZEM). SUTA-JUTA Kft (SUTA01) Elfelejt Elek (értékesítés) Elfelejt Edit (pénzügy) Fejes Endre (ügyvezető) A partner bemutatása.
Üzemi Tanács Általános ismertető
Az Állami Számvevőszék önkormányzati ellenőrzési tapasztalatai Előadó: Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban – Projekt szakmai záró.
Hajléktalanügy 2015 Elakadások,átlépések,továbblépések Sikerek Dilemmák HÜT.
A Nemzeti Pedagógus Kar Célok, eredmények, választás –
Megyei Polgármesteri Fórum 2017.
A VIZSGA FÓKUSZPONTJAI
FORD KARRIER PROGRAM Értékesítők 2. szintű vizsga követelmények
Szakiskolai Fejlesztési Program I
Dr. Sutyinszki Petra Jogi tanácsadó
Hiba, hibajavítás, tévedések kezelése
SZÁMVITEL.
EU Tájékoztató Szolgálat
11. Vizuális jelképek, jelek, sematikus ábrák
A kormány és a szociális partnerek megállapodása a bérek emelésére
Előadás másolata:

Berkes Sándor MÉSZ elnök

Mozgósítás: a demonstráció témakörében Mozgósítások tapasztalatai: A mozgósítás módszerei: A hatékonyság javítása:

Mozgósítások tapasztalatai: A mozgósítást megalapozó körülmény: Tűrési küszöböt meghaladó tulajdonosi viselkedés. Béremelés elmaradása, juttatások elmaradása. A kormánnyal szemben mutatkozó elégedetlenkedés. A tűrési küszöb és az elégedetlenség egymáshoz való viszonya.: Ahol magasak a keresetek ott is lehet a kollektíva elégedetlen, de a tűrési küszöb magasabb, és e miatt a tettre készség lesz kisebb. Ahol kicsik a keresetek, ott az elégedetlenség sokkal megalapozottabb, és a tűrési küszöb kisebb. Ezért a tettre készség lesz nagyobb. Sokkal hamarabb kimennek az utcára.

Mozgósítások tapasztalatai: Vállalatunknál általános az elégedetlenség minden kereseti szinten. A megmozdításuk egy demonstrációhoz azonban lehetetlen. Akiket sikerül megmozdítani elsőre, azokkal ki lehet menni az utcára. Ha azonban módosul az időpont, vagy visszavonul a szakszervezet a demonstrációtól, azok is csalódottak lesznek, akik elsőre kijöttek volna az utcára.

Mozgósítások tapasztalatai: Vállalatunknál általános az elégedetlenség minden kereseti szinten. A megmozdításuk egy demonstrációhoz azonban lehetetlen. Akiket sikerül megmozdítani elsőre, azokkal ki lehet menni az utcára. Ha azonban módosul az időpont, vagy visszavonul a szakszervezet a demonstrációtól, azok is csalódottak lesznek, akik elsőre kijöttek volna az utcára. Jó példa erre a februári tüntetésre való mozgósítás. Már két busznyi emberünk volt, és történt egy háttér megállapodás az MVM vezetése, és az MVM TSZSZ vezetője között. Ezt a TSZSZ tagjai elfogadták, és lefújtuk a demonstrációt. Ezzel egy felháborodási hullámot kellett kezelni. Ha ez után kellett volna folytatni a demonstrációt, akkor már senki sem jött volna ki demonstrálni.

A mozgósítás módszerei: Belső tájékoztatási rendszer, MÉSZ honlap. Nem olvassák. Elektronikus levél: sok esetben olvasatlanul kitörlik. Küldöttek: Lassúak

A mozgósítás módszerei: Belső tájékoztatási rendszer, MÉSZ honlap. Nem olvassák. Elektronikus levél: sok esetben olvasatlanul kitörlik. Küldöttek: Lassúak A hatékonyság javítása: Megvendégelés. Trófea étteremben hazafelé. Nyugdíjasok meghívása. Vannak akik kirándulásként értékelik.

Köszönöm a figyelmet!